Zece greseli in pariurile sportive care pot fi evitate

Inainte de a intra in aceasta lume a pariurilor, multi dintre viitorii pariori se pregatesc temeinic. In acest sens, cauta materiale despre greseli care pot fi evitate la pariuri, despre managementul banilor, despre cele mai bune strategii la pariuri si lista ar putea continua.

Odata plasate primele pariuri insa, majoritatea pariorilor incepe sa nu mai respecte regulile pe care, pana de curand, isi promiteau ca nu le vor incalca. Asta se intampla mai ales dupa o serie de pariuri necastigatoare.

De ce se intampla asta? Nu pentru ca ar fi uitat acele reguli, ci pentru ca evolutia bancii lor la pariuri ii  poate duce intr-un punct in care nu mai tin cont de nicio regula, ci doresc doar sa obtina profit cat mai repede, indiferent de metode. 

In cele ce urmeaza iti voi enumera 10 greseli comise des la pariuri, in speranta ca tu sa nu cazi in aceste capcane. Sau, daca le comiti, sa nu o faci decat pe o perioada scurta de timp. 

  1. Greseli care pot fi evitate la pariuri - Jucatul la recuperare

Cea mai frecventa greseala comisa de pariori este si cea care te poate costa cel mai mult. Vorbim despre jucatul la recuperare, pe care il intalnim in special la pariurile live. Ce inseamna, concret, sa pariezi la recuperare? Fenomenul intervine in momentul in care pierzi doua sau mai multe pariuri la rand ori cand pierzi un eveniment pe care ai plasat o suma mai mare ca de obicei.

De putine ori se intampla ca pariorul care apeleaza la asemenea “scurtaturi” sa aiba castig de cauza. Sigur, poti fi inspirat o data sau de doua ori, dar asta nu va tine la nesfarsit. Stim ca este tentant sa joci la recuperare, dar este si la fel de riscant. Ori noi dorim sa diminuam cat mai mult riscurile atunci cand pariem.

  1. Greseli care pot fi evitate la pariuri - Parierea subiectiva

O alta greseala pe care o intalnim des la pariori este parierea subiectiva. Aici nu ne referim doar la a paria pe echipa/jucatorul favorit sau impotriva celui care iti este antipatic. Ne referim si la situatia in care joaca echipe/jucatori de top contra unora destul de modesti. In cazuri din acestea, nu putini sunt tentati sa parieze pe favorit fara a se uita pe statistici.

Nu cred ca mai trebuie sa spun ca acest concept este total gresit, iar un parior profesionist nu ar paria niciodata doar “dupa ureche”. Asta, in special la pariurile live sau daca favoritul are o cota suspect de mare.

  1. Greseli care pot fi evitate la pariuri - Parierea fara a efectua analiza

Acest punct vine in completarea a ceea ce am scris mai sus legat de parierea subiectiva. De asemenea, exista pariori care prefera strategii ca le permit sa parieze pe cote mici. Nu lua ca o garantie de castig faptul ca o echipa/un jucator are o cota infima la castigarea partidei sau ca un anumit pronostic are o cota extrem de mica.

In sport se intampla deseori surprize, unele chiar de proportii. Cea mai buna modalitate de a le evita o reprezinta analizarea partidei pe care urmeaza sa pariezi. Asta inseamna consultarea ultimelor rezultate ale echipei de acasa/din deplasare sau a jucatorului de pe o anumita suprafata, in cazul tenisului. Nici rezultatele ultimelor intalniri directe nu sunt de neglijat.

  1. Greseli care pot fi evitate la pariuri - Vanatoarea de cote mari la pariuri live

Se spune ca pariurile live te ajuta sa generezi mai repede profit. La fel de adevarat este si ca la pariurile live riscurile sunt ceva mai ridicate, putand, de asemenea, sa pierzi o importanta suma de bani in doar cateva ore. Principalele cauze care duc la esec le reprezinta lipsa analizei, dar si plasarea de pariuri pe cote mari. Iar cand cele doua sunt combinate, esecul este aproape garantat. 

Sigur, cand vedem o cota mare la pariuri live care, in opinia noastra, are sanse mari de reusita, suntem tentati sa pariem pe ea. Doar ca nu degeaba cota este una atat de mare. Ideal ar fi sa analizezi bine partida inainte sa inceapa si pe baza analizei sa plasezi pariuri live. Pariul live nu ar trebui insa pus la inceput, ci la cateva zeci de minute de la startul meciului, pentru a putea vedea in ce forma se afla oponentii.

  1. Greseli care pot fi evitate la pariuri - Parierea “in orb” dupa un “guru al pariurilor”

O greseala de care deseori am auzit este copierea pariurilor de catre pariori care nu stapanesc prea bine o anumita competitie de la cineva cu mai multa experienta. Asta nu este neaparat un lucru rau, mai ales daca respectivul parior are rezultate remarcabile, rezultate care pot fi usor verificate.

Greseala apare cand ai incredere deplina in pontul oferit si il plasezi fara a consulta vreo analiza. Poate in urma analizei iti vei schimba parerea asupra acelui pont. Se poate si ca respectivul parior sa vina dupa o serie buna de ponturi si sa analizeze superficial urmatoarea partida, iar pariul sa fie pierzator. Nu putine sunt cazurile in care am intalnit asta. 

  1. Greseli care pot fi evitate la pariuri - Parierea de bilete cu prea multe evenimente

Daca vrei sa castigi constant la pariuri, alege sa plasezi bilete cu unul, maxim doua evenimente. Cu cat numarul de evenimente de pe un bilet este mai mic, cu atat mai mari sunt sansele de castig. 

Ai putea intreba daca nu e mai bine sa plasezi 5 evenimente pe bilet, sa spunem, care sa totalizeze o cota de 2.00. Asta ar insemna o medie de 1.15 pe eveniment. Iar o cota de 1.15 nu este usor de prins, chiar daca la prima vedere asa ar parea. Nu mai vorbim de 5 cote de 1.15. In plus, este mult mai usor si mai sigur sa efectuezi analiza unui singur eveniment decat analiza a 5 evenimente.

  1. Greseli care pot fi evitate la pariuri - Parierea la nervi sau in stare de ebrietate

In niciun domeniu nu este indicat sa realizezi o actiune in momentul in care nu te afli in apele tale. Asta, mai ales daca vorbim de actiuni ce implica partea financiara. Casele de pariuri online sunt deschise non-stop, punand la dispozitie mii de evenimente zilnic din care sa alegi. Asa ca de ce ai plasa pariuri daca nu te simti in apele tale? In acest fel, este foarte probabil sa scapi din vedere detalii importante in efectuarea analizei sau chiar sa nu o efectuezi deloc.

Asteapta, asadar, cateva minute, ore sau chiar zile, pana iti va disparea starea de agitatie sau de ebrietate. Nu cred ca mai trebuia sa o spun, insa avand mintea limpede sunt sanse mult mai mari ca pariurile alese de tine sa fie castigatoare. 

  1. Greseli care pot fi evitate la pariuri - Parierea fara a cunoaste semnificatia pontului

O greseala care seamana cu al cincilea punct numerotat de mine o reprezinta parierea fara sens. Asta inseamna sa mizezi fara sa cunosti situatia in care acel pont va fi castigator. De regula, astfel de greseli apar cand un utilizator ce nu are habar despre cricket sau baseball, spre exemplu, se ia dupa ponturile unui alt utilizator, mult mai experimentat la acel sport.

Noi nu incurajam copierea de pariuri, deoarece credem ca este mai bine sa fii tu cel ce filtreaza informatiile inainte sa plasezi un pont. Insa daca tot copiezi pontul altcuiva, asigura-te ca ai habar despre acel sport si despre regulament. De asemenea, inainte de a plasa acel pont ar fi indicat sa efectuezi o analiza a meciului, pentru a vedea daca vei ajunge la aceeasi concluzie cu cel de la care ai luat pontul. Daca raspunsul este negativ, ar fi mai bine sa nu plasezi pontul respectiv. 

  1. Greseli care pot fi evitate la pariuri - Parierea fara a cunoaste regulamentul casei de pariuri

Nu doar plasarea ponturilor fara a avea habar cand acestea vor fi castigatoare reprezinta o greseala. O alta o facem atunci cand plasam pariuri fara a cunoaste regulamentul respectivei case de pariuri in privinta acelui sport.

Cel mai intalnit sport la care observam astfel de confuzii este tenisul. Aici nu toate casele valideaza la fel pariul in cazul unui abandon. La cele mai multe miza este rambursata in cont, insa sunt si case la care jucatorul care a avansat in urmatorul tur este considerat castigator, indiferent daca oponentul a abandonat. 

De asemenea, putem intalni case la care pariul se considera castigator/pierzator in cazul unui abandon doar daca s-a disputat primul set. Stim, cu totii preferam sa ignoram a citi regulamentul, insa acest aspect nu ar trebui neglijat. Nu spun sa citesti intreg regulamentul, ci doar la sporturile la care exista dubii in privinta validarii unui pronostic, cum ar fi tenisul sau sporturile cu motor.

  1. Greseli care pot fi evitate la pariuri - Parierea in momentul in care stai prost din punct de vedere financiar

Nu putini sunt cei care comit greseala de a privi pariurile ca pe o sursa garantata de venit, cand, de fapt, nu este deloc asa. In acest sens exagereaza cu sumele depuse la casele de pariuri. Abia cand pierd intreaga suma din cont isi dau seama ca au exagerat cu sumele depuse si ca nu le mai ajung banii pentru traiul de zi cu zi. 

In ultimul timp, tot mai multe case de pariuri sportive online au adaugat optiunea de limitare a sumelor depuse intr-un anumit interval. Daca nici asta nu te ajuta sa nu mai investesti atat de mult, poti opta pentru auto-excludere sau iti poti instala aplicatii care blocheaza automat accesul la siteuri de jocuri de noroc.

Rezumand, diferenta dintre succes si esec la pariuri tine de mentalitatea ta. Cand vei ajunge sa accepti ca pierderile fac parte din viata de parior si ca oricine poate avea o perioada mai proasta la pariuri, atunci vei avea mari sanse sa generezi profit pe termen mediu si lung.


Copy the token