Pariorule, citeste atent regulamentele caselor de pariuri!

Salutare, pariorule! Am incercat sa aflu, pentru tine, raspunsul la o intrebare vitala in relatia dintre pariori si casele de pariuri: 

Atunci cand deschizi un cont de pariere trebuie neaparat sa depui si sa retragi bani prin metoda aleasa (card, transfer bancar, PaySafecard, s.a.m.d) deschisa pe numele tau, titularul contului de pariere? Sau poti depune sau retrage bani folosind si conturile altei persoane?

Am luat legatura cu mai toate casele de pariuri licentiate in Romania pentru a lamuri problema depunerilor si retragerilor de bani in si din conturile de pariere. 

Agenda articolului:

 1. Citeste regulamentele caselor de pariuri!

 2. Raspuns Casa de pariuri Betano

 3. Raspuns Casa de pariuri Superbet

 4. Raspuns Casa de pariuri Unibet

 5. Raspuns Casa de pariuri Fortuna

 6. Raspuns Casa de pariuri Sportingbet

 7. Raspuns Casa de pariuri NetBet

 8. Raspuns Casa de pariuri Betfair

 9. Raspuns Casa Pariurilor

 10. Raspuns Casa de pariuri Get’s Bet

 11. Raspuns Casa de pariuri Public Win

 12. Raspuns Casa de pariuri 888 Sport

 13. Raspuns Casa de pariuri Winbet

 14. Raspuns Casa de pariuri Admiral

 15. Raspuns Casa de pariuri Stanleybet

 16. Raspuns Casa de pariuri Mozzartbet

 17. Casa de pariuri Baumbet

 18. Casa de pariuri Pokerstars Sport

 19. Concluzii

 20. Pariorule, ai grija la capcanele regulamentelor caselor de pariuri!

1. Citeste regulamentele caselor de pariuri!

Totul a pornit de aici: https://legalbet.ro/we-helped/. Pe site-ul nostru exista, daca nu stiii deja, aceasta sectiune in care pariorii isi pot expune problemele pe care le intampina in relatia cu toate casele de pariuri online licentiate in Romania.

Sunt inca mult prea multi pariori care se plang ca au fost furati, blocati, nedreptatiti, limitati, exclusi din diferite motive, scrise clar in regulamentele caselor de pariuri, dar pe care ei nu le stiu pentru ca nu au citit acele regulamente.

Sa stii ca si in cazul pariorilor e valabil faptul ca necunoasterea regulilor nu te absolva de respectarea lor!

Ar fi trebuit sa scriu un titlu chiar mai direct, care sa trezeasca la realitate pe mai multi dintre pariorii care iau prea usor, prea la misto” activitatea asta atat de serioasa, de parior sportiv. 

Daca as face un plan sintetic al acestui articol, mai sintetic decat cel de mai sus, acesta ar arata astfel:

 1. Omule, Prietene, casca bine ochii la regulamentul casei de pariuri inainte sa iti faci un cont!
 2. Uita pe veci de intrebarea asta smechereasca: “Dar citeste cineva regulamentul caselor de pariuri? E prea greu, e prea lung, nimeni nu il citeste!”

E ca un contract bancar de credit pe care il semnezi, doar ca e mai putin de citit. Daca o sa imi spui ca nu citesti nici acele contracte de la banca, eu voi repeta: citeste-le pe ambele, efortul de a cunoaste toate clauzele scrise acolo te va scuti de multe necazuri in viitor.

Mi se pare incredibil cat de neserios trateaza pariorii regulamentelor caselor de pariuri si apoi vin sa se planga de faptul ca au sume de bani blocate. Si asta pentru ca depunerea initiala a fost facuta de pe cardul iubitei, prietenului, fratelui, mamei, varului, soacrei, vecinei de la 4, fiecare de cardul cui a reusit “ sa se lipseasca”.

Iar apoi, la retragerea banilor, toate casele de pariuri fac verificari ale conturilor si ale metodelor de depunere si retragere si astfel apar vesnicele plangeri si nemultumirile si scandalurile din partea pariorilor!

Pentru a evita aceste probleme. iata sfatul meu simplu pentru tine:

Fa-ti cont la casele de pariuri pe numele tau si depune bani in acel cont printr-o metoda de depunere care sa fie pe numele tau! Daca nu poti face asta, opreste-te, pur si simplu nu incerca sa iti faci cont!

S-ar evita astfel peste 50% dintre problemele care au fost semnalate la incercarile de retragere a banilor din sectiunea de reclamatii de pe site.

In plus, daca citesti atent regulamentul vei afla si alte lucruri foarte folositoare in relatia cu operatorii de pariuri:

 • cat timp ar trebui sa dureze verificarea documentelor atunci cand soliciti o retragere;
 • faptul ca foarte multe case de pariuri isi rezervă dreptul de a închide conturile de pariere existente fără sa dea nicio explicație, iar asta ar trebui sa iti dea serios de gandit;
 • faptul ca unele case de pariuri (majoritatea) își rezervă dreptul de a suspenda evenimentele sportive sau jocurile de Casino în orice moment. 

Ia in calcul aceste lucruri inainte de a juca, informeaza-te cu atentie, gandeste-te bine daca iti asumi sau nu aceste riscuri.

Pana atunci, hai sa vedem ce au raspuns casele de pariuri la intrebarea noastra. Pentru casele de pariuri ce nu au dorit sa raspunda solicitarii, am facut eu cercetarea in regulamentul de functionare al respectivului operator. Era neaparat nevoie sa gasim raspunsuri…

2. Casa de pariuri Betano

3.2 Dacă doriți să participați la orice joc de noroc, trebuie să depuneți și să retrageți sume de bani în/din contul dvs. dintr-un cont sau o sursă pe care o dețineți în calitate de titular. Aceste sume de bani pot fi folosite de dvs. pentru pariuri, alte jocuri de noroc și tranzacții în acest domeniu. ‘

E clar, la Betano trebuie sa depui si sa retragi bani dintr-un cont pe care il detii ca titular. 

3. Casa de pariuri Superbet

“Dorim sa va informam ca aveti posibilitatea de a efectua tranzactii prin intermediul unui card al carui titular nu sunteti dumneavoastra, insa doar daca aveti posibilitatea de a furniza ulterior documentele solicitate pentru verificarea metodei de plata si detaliile de contact ale titularului cardului.

In conformitate cu Termenii si Conditiile agreate la inregistrarea contului, Superbet are dreptul sa solicite in orice moment documente si orice alte inscrisuri pentru a verifica identitatea titularului de cont, dreptul de a folosi o anumita metoda de plata precum si alte date si informatii furnizate in orice fel de către deținătorul unui cont de joc.

Pe parcursul investigatiilor de acest tip, conturile de joc sau diferite facilitati pot fi suspendate, dupa caz.”

Superbet e mai permisiva la acest capitol, cel putin teoretic. In practica, insa, acele verificari despre care se vorbeste mai sus duc de multe ori la blocarea conturilor.

 4. Casa de pariuri Unibet

“4.6 Metoda de plată/retragere în/din contul Unibet

4.6.1 Un titular de cont poate:

a. să efectueze depuneri în contul Unibet numai cu cardul său personal sau din contul său personal deschis la una dintre instituțiile financiare sau la beneficiarii de licență din partea acestora;
 b. să solicite retrageri de fonduri deținute în contul Unibet numai către contul său personal deschis la una dintre instituțiile financiare sau la beneficiarii de licență din partea acestora. “

E clar aici, la Unibet se fac depuneri si retrageri doar prin metode deschise in nume personal.

5. Casa de pariuri Fortuna

“Vă informăm că în conformitate cu, Cap. 3 art. 28 titularul contului Fortuna trebuie să depună fonduri în contul său de joc folosind doar metodele de plată ce se află pe numele său.”

Clar, fara echivoc, Fortuna nu accepta decat metode de plata personale.

6. Casa de pariuri Sportingbet

Capitolul 4. Identitate reală şi cont unic

“Numele din Contul Dvs. trebuie să coincidă cu numele Dvs. din documentele legale de identificare şi identitatea şi numele din Contul Dvs. trebuie să coincidă cu numele de pe cardul (cardurile) de credit sau din alte conturi de plată pe care le-aţi folosit pentru a face depuneri sau pentru a primi bani în Contul Dvs.

 Pentru a vă verifica identitatea, ne rezervăm dreptul să vă solicităm, în orice moment, o dovadă satisfăcătoare a identităţii (incluzând, fără limitare, copii ale paşaportului/cărţii de identitate valide şi/sau ale cardurilor de credit utilizate) şi o dovadă satisfăcătoare a adresei (incluzând, fără limitare, o factură recentă la utilităţi sau un extras bancar).”

E clar si aici, Sportingbet accepta doar metode de depunere si retragere deschise pe numele titularului de cont.

7. Casa de pariuri NetBet

Art.4.4 O persoană nu poate solicita deschiderea unui cont sau deținerea unui cont, în cazul în care această persoană nu va fi titulara Contului sau în cazul în care aceasta acționează în numele unui terț.

Art.11.2 NetBet poate decide să blocheze accesul unui Jucător la Servicii sau să refuze retragerile efectuate cu ajutorul anumitor carduri bancare.

Art.13.3 NetBet va plăti orice retragere, în contul bancar al jucătorului, folosind metoda utilizată de depunere a Jucătorului. Toate cererile de retragere către un alt cont bancar vor fi aprobate la latitudinea NetBet, iar NetBet își rezervă dreptul de a respinge o astfel de solicitare.

Atentie si la aceste prevederi din regulament:

Art.13.8 NetBet își rezervă dreptul de a efectua proceduri suplimentare de verificare pentru următoarele motive:

13.8.1 Atunci când un Jucător depune sau mizează minim 8.000 RON pe parcursul oricărei perioade de 24 de ore;

13.8.2 Pentru orice plată care depășește echivalentul a 4.500 RON sau retrageri cumulate de peste 10.000 RON, iar dreptul este rezervat în continuare pentru a efectua astfel de proceduri de verificare și în cazul unor plăți mai mici. Astfel de verificări pot include, de exemplu solicitarea de copii ale pașaportului și/sau copii ale facturilor de utilități ale unui Jucător;

13.8.3 În cazul în care totalul retragerilor depășește totalul depunerilor, poate fi necesară o procedură de verificare ulterioară, prin intermediul unui "cod de verificare unic", care va fi trimis prin poștă, pentru a verifica adresa de domiciliu.

Asadar, Netbet face verificari suplimentare daca vrei sa retragi mai mulr decat ai depus. Interesanta prevedere de regulament, iar la NetBet e specificat clar acest lucru.

8. Casa de pariuri Betfair

Sectiunea Depunerea și retragerea fondurilor Betfair:

“Pentru a paria sau pentru a juca jocuri pe bani la Betfair, trebuie să depuneți fonduri.

Condiţia este ca ca toate mijloacele de plată utilizate la depunere, inclusiv cardurile bancare, să conţină informaţii despre persoana ce a operat cu instrumentul de plată.

2. (...) Fondurile din contul dvs. sunt deținute doar în numele dvs. și pot fi folosite pentru îndeplinirea oricăror obligații de plată pe care este posibil să vi le asumați ca urmare a pariurilor sau a jocurilor de noroc de pe site-ul nostru sau ca urmare a utilizării oricăruia dintre produsele sau serviciile furnizate de Betfair. “

 9. Casa Pariurilor

La pagina 19 6.13. Condiția folosirii fondurilor personale:

Titularul contului Casa Pariurilor trebuie să depună fonduri în contul său de joc folosind doar metodele de plată ce se află pe numele său. 

În cazul în care se constată că depunerea de bani în contul de joc a fost realizată printr-un instrument de plată care nu este pe numele titularului contului de joc, Casa Pariurilor își rezervă dreptul de a invalida această depunere, precum și orice câștiguri obținute din depunerea respectivă. De asemenea, Casa Pariurilor își rezervă dreptul de a închide contul respectivului jucător.”

Clar si aici, metodele de plata trebuie sa fie pe numele persoanei ce are contul de pariere.

10. Casa de pariuri Get’s Bet

Conform Termeni & Conditii: ”3.4 Orice depunere va trebui sa provină dintr-un cont sau sursă deținute de jucător ca titular. Get’s Bet își rezervă dreptul de a folosi proceduri suplimentare de verificare a identității înainte de a autoriza orice depunere.”

La fel de clar si aici, se accepta depuneri si retrageri din cont personal. 

11. Casa de pariuri PublicWin

Iata cateva articole relevante din regulament:

CAPITOLUL 3. Detalii privind tranzactii financiare si fonduri

“3.9. Dacă folosiți o metodă de plată dintr-un cont unde nu figurați ca detinator al contului și/sau folositi fonduri care nu vă aparțin, inclusiv utilizarea unui instrument de plată care este furat, clonat sau neautorizat, ne rezervăm dreptul de a trata orice asemenea depunere în cont ca fiind nevalabilă (și orice câștiguri apărute din acest depozit să fie nule), până la finalizarea satisfăcătoare a tuturor verificărilor relevante.

3.14. Fondurile din contul PublicWin, disponibile pentru retragere pot fi transferate numai în același cont de plată din care au provenit fondurile transferate de către Client. Când s-a folosit mai mult de o metodă de plată, PublicWin isi rezerva dreptul de a asigura că plățile sunt făcute în conformitate cu regulile stabilite pentru minimizarea fraudei.”

E clar si aici, metodele de plata deschise pe alte nume nu sunt valabile. 

12. Casa de pariuri 888 Sport

Politica privind retragerile prevede că jucătorilor li se poate solicita să își confirme identitatea înaintea efectuării unei retrageri de numerar din contul de joc al acestora. Acest proces de validare are scopul de a împiedica posibilele fraude online.

“Ca raspuns la mesajul dvs. va informez ca puteti depune pe platforma noastra cu un card al unei terte persoane. Insa va pun in vedere ca aceasta este in totalitate responsabilitatea si decizia dvs. si a persoanei care este de acord cu aceasta.
La o eventuala retragere se va solicita verificarea cardului folosit la depunere insotit de actul de identitate al detinatorului cardului.

Asadar, la 888 Sport, in teorie, se poate folosi cardul altcuiva, dar atentie la verificari!

13. Casa de pariuri Winbet

De aici am primit un raspuns destul de clar, dar nesustinut de vreun articol de regulament:

“Puteti depune pe un card care nu va apartine. Nu puteti retrage pe un card care nu va apatine. Deci la depunere folositi orice, la retragere doar ce va apartine.”

14. Casa de pariuri Admiral

Va aducem in atentie din regulamentul :Termeni si Conditii, art. 15.1:

"Compania isi rezerva dreptul de a nu accepta depuneri facute prin intermediul instrumentelor de plata care nu sunt inregistrate pe numele jucătorului. Compania nu garantează că toate metodele de plată vor fi disponibile în orice moment."

E clar si aici, nu-i asa?

15. Casa de pariuri Stanleybet

“Veti putea depune fonduri numai catre Contul dumneavoastra pentru unicul scop de a plasa pariuri in nume propriu si in beneficiul propriu.

 Sumele cu care este alimentat contul trebuie sa fie rulate cel putin o data inainte de orice retragere.”

16. Casa de pariuri Mozzart

“…Totodata, dorim sa te informam ca nu este necesar sa fii titularul cardului de debit cu care se efectueaza alimentarea/retragerea in/din contul de joc. Acel cont va fi supus insa unui proces de verificare.

Se accepta aici si alte carduri decat cele personale, dar atentie la verificari!

17. Casa de pariuri Baumbet

Sectiunea 2.2. Administrarea contului Baumbet.ro:

2.2.1  Baumbet.ro are dreptul ca în orice moment și la decizia proprie să:

a. refuze deschiderea unui cont Baumbet.ro și/sau să închidă sau să suspende un cont existent fără nicio explicație;

b. refuze tranzacții de depunere de bani fără nici o explicație;

Dorim sa te informam ca nu poti utiliza carduri sau alte instrumente de plata care nu iti apartin. Titularul de cont este obligat sa foloseasca doar instrumentele personale de plata.

E foarte clar si aici.

18. Casa de pariuri Pokerstars Sport

«Nu recomandăm împărțirea niciunei metode de depunere sau retragere cu alți jucători.

Acest lucru împiedică să fiți afectat în cazul în care există probleme cu proprietarul metodei de plată sau a contului Stars asociat.

În plus, recomandăm întotdeauna tuturor jucătorilor să folosească metode de plată înregistrate sub același nume ca și contul Stars.»


Si iata si un extras din regulament, care ar trebui sa va dea de de gandit:

«Nu oferim nicio garanţie cu privire la perioada de timp necesară pentru a finaliza procesarea. Nu putem fi făcuţi responsabili pentru întârzieri în reţelele bancare, erori din partea procesatorilor sau acţiuni ale altor terţe părţi implicate în procesarea fondurilor, care pot avea ca rezultat întârzieri în procesare, reprocesări sau returnări ale tranzacţiilor sau confiscarea sau îngheţarea de fonduri şi nici nu vom fi răspunzători pentru nicio pierdere reală sau de consecinţă, care apare datorită oricărei întârzieri sau confiscări.»19. Concluzii:

Ceea ce e foarte interesant este că, in principiu, răspunsurile la această întrebare au venit foarte rapid, chiar și în zi de weekend, in aceeasi zi cu trimiterea solicitarii. Oricum, cel mai tarziu mi s-a raspuns dupa doua zile lucratoare.

 • In aceste conditii, ma intreb de ce oare sesizarile legate de solicitarile de retragere se solutioneaza atat de greu. Inteleg ca e vorba despre un proces de verificare care poate dura cateva zile, dar mi se pare cel putin ciudat ca anumite spete sa nu se solutioneze nici la luni de zile dupa reclamatie.
 • Sunt uneori suspiciuni de frauda, inteleg, mai exista si astfel de cazuri de pariori incorecti. Dar ar fi o dovada de respect din partea caselor de pariuri sa rezolve mult mai operativ cererile de retragere. Chiar daca sumele de retras sunt de ordinul zecilor sau sutelor de mii de lei.
 • Atat timp cat depunerile in cont se inregistreaza practic instantaneu, pariorii asteapta si ca retragerile sa se faca cat mai rapid posibil. Cu verificarile de rigoare, fireste.

Si mai e ceva vital: am vazut din acest articol ca majoritatea caselor de pariuri nu accepta ca titularul metodei de depunere sau retragere sa fie alta persoana decat cea care si-a facut contul de parior.

Nu ar fi onest ca depunerile facute din conturi cu alte alte nume decat cel al titularului de cont sa nu fie acceptate din start? Macar cele de pe card, unde e mai usor de verificat…

S-ar evita astfel problemele care apar apoi la retragere, circul acela neplacut, mai ales cand sumele de retras sunt foarte mari.

Dar, sa o spunem direct, atunci cand vorbim despre depuneri nu prea sunt probleme la casele de pariuri. De ce oare, v-ati intrebat, nu-i asa?

20. Pariorule, ai grija la regulamentele caselor de pariuri!

Dincolo de aspectul mentionat mai sus, ce tine de fair-play-ul relatiei dintre pariori si casa de pariuri, am un mesaj clar pentru tine, pariorule:

 • Citeste cu atentie regulamentul casei de pariuri la care vrei sa iti deschizi cont;
 • Citeste cu atentie macar sectiunile de inregistrare, depuneri, retrageri si verificarea contului. De acolo apar cele mai multe probleme intre pariori si casele de pariuri si cele mai multe reclamatii de pe site-ul nostru sunt legate de aceste aspecte;
 • Chiar daca am vazut ca unele case de pariuri accepta, in teorie, sa depui si sa retragi bani din si in alte conturi decat cel personal, eu te sfatuiesc sa nu faci asta. Pentru ca nu vrei sa oferi motive caselor de pariuri sa iti blocheze contul fara somatie si sa ramai fara banii acumulati in cont. 
 • Citeste recenziile tururor caselor de pariuri online, pe care le gasiti pe Legalbet.ro, informeaza-te despre fiecare casa de pariuri la care vrei sa iti faci cont;
 • De asemenea, vezi ce spun pariorii, ce probleme au avut cu casele de pariuri, ce tipuri de sesizari si reclamatii au fost cele mai intalnite
 • Nu in ultimul rand, daca regulile unei case de pariuri nu ti se par fair-play, pur si simplu alege sa nu deschizi cont la acea casa de pariuri pentru a nu avea probleme mai apoi.

Sper ca acest articol sa te ajute sa tragi cateva invataminte si sa fii mai atenti in relatia de parteneriat pe care o ai si o avem cu toate casele de pariuri online licentiate in Romania

Inainte de orice predictii pariuri sportive sau bilete, educatia pariorilor e pe primul plan pe site-ul nostru.

E firesc sa fie asa, pentru ca doar un parior educat are mult mai multe sanse sa imbine pasiunea cu obtinerea profitului in pariurile sportive.

Ai la indemana pe site ghidul pariurilor sportive, scoala pariurilor, centrul de pariere si o multime de alte unelte care te pot face un parior mai informat si, implicit, mai bun.

Postat de:

NicPopescu
NicPopescu
Managerul siteului
Copy the token