Intrebari adresate frecvent

In aceasta sectiune am colectat cele mai frecvente intrebari ale utilizatorilor nostri. Daca nu ati gasit raspunsul pentru un subiect de care sunteti interesat, va rugam contactati echipa de suport. Mai multi utilizatori experimentati Legalbet vor incerca sa va ofere un raspuns la toate intrebarile.

Ce este o casa de pariuri?

O casa de pariuri este o entitate legala care prin intermediul website-ului sau a unei locatii fixe, propune clientilor sai pariuri pe diferite variante si rezultate ale unor evenimente sportive si non-sportive. 

Unde sa pariez - online sau offline?

In trecut existau doar case de pariuri offline, traditionale, insa in ziua de astazi se pot plasa pariuri prin intermediul site-urilor online direct de la laptop sau chiar de pe smartphone. Pentru majoritatea jucatorilor varianta pariurilor online este mult mai convenabila, mai rapida, si totodata vine si cu multe alte beneficii care nu se regasesc in cazul caselor de pariuri traditionale. 

Nu am implinit inca 18 ani. Pot paria online?

Nu! Este stipulat in lege faptul ca varsta minima pentru a putea plasa pariuri este de 18 ani. Chiar daca trisezi si nu specifici varsta reala, casa de pariuri va solicita elemente probatorii, precum copie dupa cartea de identitate si in cazul in care nu ai implinit varsta de 18 ani, vei avea contul blocat. 

Se poate castiga din pariuri?

Da, se poate castiga din pariuri, dar depinde de anumiti factori, precum analiza, inspiratie si intelegerea sportului pe care alegem sa pariem. 

Sunt pariurile o sursa de venit sigur?

Nu! Pariurile trebuie percepute in scop recreativ si nu ca sursa de venit. Acest site sustine cu maxima responsabilitate caracterul recreativ al pariurilor. 

Ce reprezinta marja casei de pariuri?

Marja casei de pariuri este diferenta dintre probabilitatea matematica a rezultatului unui eveniment si cotele pe care casa de pariuri le seteaza. Pentru o intelegere mai buna vom lua in considerare exemplul unui eveniment din tenis care are doar 2 rezultate posibile - victoria unuia dintre jucatori. Daca sansele celor doi jucatori sunt 50/50, in acest caz cotele matematice sunt de 2 la 2, insa luand in calcul si marja de profit a casei de pariuri in cele mai multe dintre situatii operatorii vor oferi cote de 1.9 la 1.9 sau in anumite cazuri chiar 1.85 la 1.85. 

Ce reprezinta bonusurile oferite de casele de pariuri?

Bonusurile sunt prezente sub forma unor diferite promotii pentru clientii noi si clientii existenti. In mod normal bonusurile sunt reprezentate prin pariuri gratuite sau pariuri fara risc. De asemenea, bonusurile pot fi oferite si sub forma de diverse premii. 

Ce casa de pariuri sa aleg?

Este indicat sa alegeti o casa de pariuri cu o oferta variata, o platforma user friendly tradusa in limba romana, ce ofera suport in limba romana si nu in ultimul rand ce ofera metode de depunere si retragere convenabile. Compania trebuie sa aibe o reputatie buna in randul pariorilor.

Cum ma inregistrez pe un site de pariuri online?

Pe site-ul fiecarui site de pariuri exista un buton de inregistrare. Cand te inregistrezi trebuie sa completezi toate campurile solicitate. Ti se vor solicita informatii din buletin precum adresa, varsta, date de contact (email, telefon)

Ma pot inregistra la mai multe case de pariuri?

Te poti inregistra la mai multe case de pariuri. Toate casele de pariuri opereaza independent si isi intampina clientii cu diferite oferte si promotii. 

Mi-am uitat parola. Trebuie sa ma inregistrez din nou?

Nu! In cazul in care ti-ai uitat parola nu trebuie sa te inregistrezi din nou intrucat inregistrarea unui nou cont pe aceeasi adresa va conduce la suspendarea contului. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa urmezi pasii necesari recuperarii parolei. O parola temporara va fi trimisa catre adresa specificata, prin intermediul careia te vei putea loga in cont si adauga o noua parola definitiva. 

Pot avea mai multe conturi la aceeasi casa de pariuri?

Nu! Este permis un singur cont de persoana. Este una dintre conditiile esentiale ale caselor de pariuri. Chiar daca reusesti sa deschizi mai multe conturi la aceeasi casa de pariuri, in momentul in care vei solicita o retragere casa de pariuri va efectua verificarile de rigoare si va bloca conturile. La anumite case de pariuri, daca va descoperi conturi multiple, nu doar ca vor fi suspendate ci nici plata nu va fi facuta, doar balanta initiala va fi inapoiata. 

Pot avea mai multe conturi la aceeasi casa de pariuri, folosind la inregistrare datele de contact ale prietenilor sau a unor membri din familie?

Casele de pariuri serioase blocheaza accesul in functie de adresa IP. Daca sunt deschise mai multe conturi de pe aceeasi adresa IP, casa de pariuri va poate acuza de frauda prin deschiderea de conturi multiple. Daca dupa verificari ulterioare suspiciunile de frauda sunt inlaturate, conturile vor fi deblocate.

Cum pot depune bani in contul meu de pariuri?

Casele de pariuri ofera diferite metode de depunere in contul de jucator. Cele mai comune metode de depunere sunt prin card de debit/ credit, skrill, transfer bancar, neteller sau paysafecard. Disponibilitatea metodelor de depunere variaza de la o casa de pariuri la alta. 

In cat timp vor fi transferati banii in contul de pariuri?

Timpul de procesare al tranzactiilor variaza in functie de metoda aleasa si de fiecare casa de pariuri. In general depunerile prin card de credit/ debit sau sistemele de plata electronice, se vor efectua instant. Transferul bancar dureaza cateva zile, variind de la o casa de pariuri la alta. 

Care este suma minima care se poate depune in contul de pariuri?

Casele de pariuri au propriile limite in functie de fiecare metoda de depunere. Aceasta suma minima poate varia de la 20-40 RON prin intermediul metodei de depunere cu cardul de credit sau debit, si pana la sume mai mari in cazul transferului bancar. Fiecare casa de pariuri specifica aceste limite in sectiunea de reguli, asadar, inainte de a face o depunere este recomandat mai intai sa te informezi cu privire la aceste limite. 

Cum pot face retrageri din contul de pariuri?

Este recomandat ca si retragerea sa fie facuta prin aceeasi metoda prin care s-a facut depunerea in contul de pariuri, exceptie facand metoda paysafecard care nu permite retrageri de fonduri ci doar depuneri in contul de pariuri. 

Au trecut cateva zile si inca nu am primit banii pe care i-am retras din contul de pariuri in contul personal. Ce trebuie sa fac?

Inainte de toate trebuie sa te informezi cu privire la timpii de procesare a tranzactiilor ai casei de pariuri la care pariezi. Indiferent de metoda de retragere aleasa, tranzactia in general nu dureaza mai mult de 5 zile lucratoare, in cazul caselor de pariuri cu o reputatie buna. In general, tranzactiile se solutioneaza in 2-3 zile, insa difera de la o casa de pariuri la alta. Pentru informatii cu privire la statusul tranzactiilor solicitate puteti contacta echipa de relatii clienti a casei de pariuri. 

Mi se vor solicita documente de identitate atunci cand voi solicita o retragere?

In momentul in care vei face prima retragere la casa de pariuri la care joci, cu siguranta ti se vor solicita anumite documente, in cazul in care aceste documente nu au fost trimise in prealabil si verificarea contului a fost efectuata. Verificarea nu se face la fiecare tranzactie insa din cand in cand, la discretia casei de pariuri, ti se poate solicita o copie dupa cartea de identitate, pasaport sau permis de conducere. In cazul unui refuz, casa de pariuri are dreptul de a respinge tranzactia. Verificarea identitatii este o masura de precautie a casei de pariuri impotriva metodelor de fraudare. 

Pentru verificarea contului este suficient sa trimit o copie dupa actul de identitate?

Depinde de fiecare casa de pariuri. In timp ce unele case de pariuri solicita doar o copie dupa cartea de identitate, pasaport sau permis de conducere, altele pot fi mai riguroase solictand si o factura de utilitati pentru a verifica adresa de resedinta. 

Pot face depozite sau retrageri de fonduri si in alte monede decat RON?

Cand te inregistrezi la o anumita casa de pariuri, verifica monedele disponibile. Monede precum RON, EUR, GBP sau USD sunt in general disponibile la casele de pariuri cu o reputatie buna. 

Ce este un pariu multiplu?

Un pariu multiplu cuprinde doua sau mai multe pronosticuri. Cota totala este calculata inmultind fiecare cota a fiecarui pronostic in parte. Pentru determinarea castigului total, se va inmulti cota totala cu suma pariata. Pentru ca un pariu multiplu sa fie castigator trebuie ca toate pronosticurile de pe bilet sa fie castigatoare. Daca unul dintre aceste pronosticuri este pierzator, atunci si biletul este pierzator. 

Cate selectii pot include intr-un pariu multiplu?

Verifica regulile casei de pariuri. Anumite case de pariuri limiteaza numarul de selectii care pot fi incluse pe un pariu multiplu la 20, in timp ce altele la 15. Daca nu gasesti aceste informatii in sectiunea de reguli a casei de pariuri, cand vei incerca sa plasezi pariul vei fi atentionat daca numarul de selectii este mai mare decat maximul admis. 

Ce reprezinta un pariu de tip sistem?

Acest tip de pariu reprezinta o combinatie intre selectiile de pe bilet. Presupunand ca numarul de selectii de pe biletul tau este de 4, unul din sistemele pe care poti sa alegi sa le joci este sistemul 3 din 4. Sistemul 3 din 4 presupune combinarea celor 4 evenimente in permutari individuale a cate 3 selectii. Astfel, avem urmatoarele posibilitati: 1-2-3, 1-2-4, 1-3-4, 2-3-4 (1, 2, 3 si 4 reprezentand selectiile individuale). Daca doar 3 din selectiile de pe bilet au fost castigatoare, vei avea un castig. 

Ce reprezinta pariurile pe totaluri?

Pariurile pe totaluri reprezinta pariurile pe numarul total de goluri, cornere, cartonase, faulturi, etc. Poate fi raportat per total (goluri inscrise de ambele echipe, cartonase primite de ambele echipe etc) sau individual pentru fiecare echipa in parte. 

Ce reprezinta handicapul european?

Handicapul European se bazeaza pe principiul acordarii unui avantaj uneia dintre echipe inainte de inceputul meciului. Handicapul European este mult mai simplu de inteles decat handicapul Asiatic. Principala diferenta intre cele doua tipuri de handicap este faptul ca handicapul European exista si optiunea egalului – astfel, cele trei variante posibile ale handicapului European sunt: 1, X, 2.

 

Vom lua spre analiza meciul dintre Bayern Munchen si Arsenal.


Handicap European Bayern Munchen -1, pronostic 1. Cota pentru acest pronostic este 2.00. Pentru ca acest pronostic sa fie castigator trebuie ca Bayern Munchen sa se impuna la o diferenta de minim 2 goluri (2-0, 3-1 etc), astfel incat sa depaseasca handicapul de 1 gol care i-a fost atribuit inainte de inceputul meciului. Cu o miza de 100 RON, castigul total in acest caz ar fi de 200 RON, asadar un profit de 100 RON.

 

Handicap European Bayern Munchen -1, pronostic X. Cota pentru acest pronostic este 3.80. Pentru ca acest pronostic sa fie castigator trebuie ca Bayern Munchen sa se impuna la o diferenta de fix 1 gol (1-0, 2-1 etc), astfel incat sa egaleze handicapul de 1 gol care i-a fost atribuit inainte de inceputul meciului. Cu o miza de 100 RON, castigul total in acest caz ar fi de 380 RON, asadar un profit de 280 RON.

 

Handicap European Arsenal +1, pronostic 2. Cota pentru acest pronostic este 2.95. Pentru ca acest pronostic sa fie castigator trebuie ca meciul sa se termine la egalitate sau sa se impuna Arsenal. Cu o miza de 100 RON, castigul total in acest caz ar fi de 295 RON, asadar un profit de 195 RON.

Ce reprezinta handicapul asiatic?

Handicapul Asiatic este preferat de catre pariori cu precadere atunci cand raportul de forte dintre cele doua echipe este disproportionat si implicit echipa favorita va avea un factor de multiplicare mic (o cota mica). Intr-o astfel de situatie, traderii caselor de pariuri seteaza aceste valori cu handicap astfel incat sa echilibreze balanta si sa ofere o mai mare valoare pariurilor. Astfel, handicapul va avea o valoare negativa pentru favorita si o valoare pozitiva pentru echipa care porneste cu sansa a doua.

 

Handicapul asiatic are mai multe optiuni, vom prezenta insa in cele ce urmeaza un exemplu concret pentru o mai buna intelegere.

 

Handicap Asiatic 0.25

 

Handicap

Rezultatul Echipei

Rezultatul pariului

Handicap

Rezultatul Echipei

Rezultatul pariului

-0.25

Castiga

Castigator

+0.25

Castiga

Castigator

Egalitate

Pierdeti jumatate din miza

Egalitate

Castigati jumatate din miza

Pierde

Pierzator

Pierde

Pierzator

 

In aceasta situatie meciul incepe de la 0-1/4. Se acorda asadar un avantaj de ¼ echipei care porneste cu sansa a doua. Posibilitatea egalitatii este eliminata.

Exemplu: Real Madrid v Paris SG

 

 

Situatia 1: Pariati 100 RON pe Real Madrid, Handicap Asiatic -0.25 la o cota de 1.58. Pentru a castiga pariul trebuie ca Real Madrid sa castige meciul. Daca Real Madrid castiga meciul veti castiga 100*1.58=158 RON, asadar un profit de 58 RON. Daca meciul se incheie la egalitate va veti pierde jumatate din miza, in cazul nostrum 50 de RON, si cealalta parte de 50 RON o veti primi inapoi. Daca Real Madrid pierde, pariul va fi pierzator.

Situatia 2: Pariati 100 RON pe Paris SG, Handicap Asiatic +0.25 la o cota de 2.45. Pentru a castiga pariul, trebuie ca Paris SG sa castige meciul. Daca Paris SG castiga meciul veti castiga 100 RON*2.45=245 RON, asadar un profit de 145 RON. Daca meciul se incheie la egalitate, veti primi inapoi jumatate din miza (50 RON) si cealalta jumatate din miza (50 RON) este castigatoare la cota de 2.45. Concret, veti avea 50 RON (partea din miza inapoiata) + 122.5 RON (50 RON*2.45) = 175.5 RON, asadar un profit de 75.5 RON. Daca Paris SG pierde, pariul va fi pierzator.          

Ce reprezinta cotele europene (formatul zecimal)?

Cotele zecimale, sau cotele in stil European, sunt cele mai des intalnite si sunt preferate de cea mai mare parte a pariorilor europeni. Cotele Europene ne indica potentialul castig la o miza de o singura unitate. Cu alte cuvinte, prin inmultirea cotei cu valoarea mizei pe care esti dispus sa o pariezi, va rezulta castigul total. Castigul total este format din suma pariata la care se adauga profitul rezultat.

Pentru a intelege mai bine modul in care sunt folosite cotele zecimale, vom lua un exemplu concret:

 

 

In imaginea de mai sus, casa de pariuri ofera cota 3.15 pentru victoria echipei CFR Cluj, cota 3.05 in cazul unui rezultat de egalitate, si cota 2.20 pentru victoria echipei Steaua Bucuresti.

Pornind de la o miza de o unitate, castigul total va fi urmatorul:

 

  • Victorie CFR: castig total de 3.15 unitati la o unitate mizata
  • Egalitate: castig total de 3.05 unitati la o unitate mizata
  • Victorie Steaua Bucuresti: castig total de 2.20 unitati la o unitate mizata

 

Cotele zecimale reprezinta un mod foarte simplu de calcul al castigului total si al profitului, din aceste motive, acest tip de cote este preferat de majoritatea pariorilor.

Ce reprezinta cotele britanice (formatul fractionar)?

Cotele fractionare, sau cotele in stil Britanic, sunt asa cum putem deduce si din numele lor, preferate de majoritatea pariorilor din Marea Britanie.

Pentru a intelege modul in care sunt folosite cotele fractionare, va vom prezenta in cele ce urmeaza relatia dintre cotele fractionare si cotele zecimale.

Pentru a converti din cote zecimale in cote fractionare, trebuie sa scadeti 1 din cota zecimala si ulterior sa gasiti cel mai apropiat raport de numere intregi. Pornind de la exemplul meciului CFR Cluj – Steaua Bucuresti, iata corespondenta dintre cotele zecimale si cotele fractionare.

 

3.15 (cota zecimala) – 1 = 2.15 = 2.15/1 = 43/20 (cota fractionara)

3.05 (cota zecimala) – 1 = 2.05 = 2.05/1 = 41/20 (cota fractionara)

2.20 (cota zecimala) – 1 = 1.20 = 1.20/1 = 6/5 (cota fractionara)

 

 

O explicatie simpla a unei cote fractionare X/Y ar fi urmatoarea: Y reprezinta miza in unitati care trebuie pariata pentru a avea un profit de X unitati in cazul in care pariul este castigator.

Ce reprezinta cotele americane?

Cota Americana este un sistem aparent complicat, in special pentru pariorii care sunt obisnuiti deja cu sistemul zecimal sau sistemul fractionar.

Cota Americana este reprezentata sub forma unui numar intreg, pozitiv sau negativ. Cand este sub forma de numar pozitiv, reprezinta profitul pe care il poate obtine pariorul la o miza de 100 de unitati, in eventualitatea in care evenimentul este castigator. Cand este sub forma de numar negativ, reprezinta miza pe  care un parior trebuie sa o parieze pentru a avea un profit de 100 de unitati. 

Ramanand la acelasi exemplu al meciului CFR Cluj – Steaua Bucuresti, iata care sunt cotele in sistemul American.

 

 

Pornind de la o miza de 100 de unitati, profitul va fi urmatorul:

 

  • Victorie CFR: profit de 215 unitati la 100 de unitati mizate
  • Egalitate: profit de 204 unitati la 100 de unitati mizate
  • Victorie Steaua Bucuresti: profit de 120 unitati la 100 de unitati mizate

Ce sunt pariurile Live?

Pariurile live sunt pariurile pe meciuri ce au inceput deja. 

Ce reprezinta optiunea "cash out" sau "inchide pariul"?

Este o optiune care permite inchiderea pariului inainte de a se fi finalizat selectia sau selectiile de pe cuponul de pariere. Este o optiune la mare cautare de catre jucatorii la pariuri. Pentru a minimiza riscul unei pierderi sau pentru a securiza un castig la un moment dat, anumiti operatori ofera clientilor aceasta posiblitate de a inchide pariul inainte de a fi solutionat.

Care este suma maxima pe care o pot castiga intr-o zi de pariere?

Variaza in functie de fiecare casa de pariuri si totodata in functie de eveniment. Ca regula, daca vorbim despre o casa de pariuri de top, suma maxima pe care o poti castiga intr-o singura zi este de peste 100.000 Euro pentru evenimentele majore. Castigul maxim poate varia semnificativ in functie de sport si eveniment. 

In anumite situatii casele de pariuri imi pot limita contul?

Da, exista situatii in care casele de pariuri pot limita conturile. 

1. In cazul in care esti adeptul pariurilor sigure, pariind rezultate diferite ale aceluiasi eveniment la mai multe case de pariuri astfel incat sa ai un profit garantat indiferent de rezultat. Daca esti descoperit practicand astfel de metode, este posibil ca in concordanta cu termenii si conditiile casei de pariuri, nu doar sa fii limitat ci sa ti se confiste si castigurile si sa ai contul suspendat.

2. Daca esti un client care castiga constant, in special pe ligi inferioare, casa de pariuri iti poate limita contul. Nu vei avea contul suspendat, iar castigurile vor fi platite intrucat nu ai incalcat nicio regula, insa este posibil sa fii limitat. 

Au casele de pariuri dreptul de a limita conturile?

Da, este specificat in termenii si conditiile fiecarei case de pariuri faptul ca isi rezerva dreptul de a modifica suma maxima de pariere sau castigul maxim la discretia lor. Mai mult, in momentul in care te inregistrezi la o anumita casa de pariuri, te angajezi sa accepti si sa respecti termenii si conditiile, bifand casuta aferenta. 

Care este suma minima pe care o pot paria pe un bilet de pariuri?

Suma minima pe care o poti paria pe un bilet de pariuri este diferita de la o casa de pariuri la alta. In cele mai multe cazuri este de 2 RON. 

Unde as putea sa adresez o plangere pentru o casa de pariuri?

Ne poti contacta cu orice fel de probleme si vom face tot posibilul sa rezolvam situatia creata, indiferent daca este vorba de blocarea contului, un bonus neacordat pe nedrept, o interpretare a unui eveniment intr-o maniera gresita sau orice alte situatii apar. 

Cum pot afla informatii despre o anumita casa de pariuri?

Inainte de a te inregistra la respectiva casa de pariuri iti recomandam sa verifici ratingurile si recenziile de pe acest site. Astfel vei putea afla informatii atat de la pariori profesionisti, cat si de la pariori de ocazie, astfel incat sa poti decide care este cea mai buna alegere pentru nevoile tale. 

Care este cel mai obiectiv rating al caselor de pariuri?

Consideram ca la momentul de fata Intelbet ofera cele mai obiective ratinguri ale caselor de pariuri din Romania. Pe site-ul nostru vei gasi atat ratinguri recenzii efectuate de pariori profesionisti, membri ai echipei Intelbet, cat si un rating efectuat pe baza opiniei pariorilor. Nu uita sa votezi si tu casa de pariuri preferata pentru a ajuta si pe ceilalti pariori sa ia cea mai buna decizie!

Pariul meu a fost declarat pierzator, desi la o alta casa de pariuri acelasi pariu este declarat castigator. Casele de pariuri opereaza cu diferite surse?

Desi sunt cazuri rare, se poate intampla. In general casele de pariuri colaboreaza cu site-urile federatiilor a cluburilor etc. Daca pariul tau este calculat diferit, inseamna ca respectiva casa de pariuri lucreaza cu surse diferite. In astfel de cazuri trebuie sa contactezi serviciul de relatii clienti si sa le indici sursa de unde te-ai informat. In astfel de situatii casa de pariuri are insa castig de cauza in general. 

Cum se calculeaza un pariu pe un eveniment amanat sau anulat?

In astfel de situatii trebuie sa citesti regulile casei de pariuri. Este posibil sa ti se ofere cota 1 pentru evenimentul in cauza. 

Au casele de pariuri dreptul sa inlature un eveniment din oferta, chiar daca nu exista o dovada clara in legatura cu anumite suspiciuni pe site-ul oficial al federatiei?

Da, este in general stipulat in termenii si conditiile caselor de pariuri. Daca exista suspiciuni de viciere a rezultatului, casa de pariuri are dreptul sa inlature meciul din oferta, situatie in care cei care au pariat deja pe acel eveniment vor primi in general cota 1. 

Daca am plasat un pariu in mod accidental il pot inchide?

De regula inainte ca pariul sa fie plasat ti se cere o confirmare de plasare a pariului in cauza, la miza aleasa si cota selectata. Doar dupa aceasta confirmare pariul este plasat. 

Copy the token