Cum pariez pe baschet

Oricat de bogata ar fi oferta la pariuri sportive în prezent, vor exista mereu aceleași sporturi dominante, ale caror evenimente se vor găsi aproape întotdeauna pe biletul zilei. Fotbalul, tenisul si baschetul reprezinta “trio-ul” de sporturi pentru un parior atunci cand își alege pronosticurile. Doar ca la baschet acțiunile se desfășoară extrem de rapid, scorul înregistrat fiind de fiecare dată mare. Așa ca strategiile de pariere pe baschet nu sunt mereu similare cu cele pe alte sporturi.

Un jucător e mult mai important decat la fotbal

Atunci cand unei echipe de fotbal îi lipsește o vedeta, există alți 11 jucători pregatiti sa intre pe teren și să compenseze aceasta absența. La baschet, pe parchet intra în același timp doar cinci jucători. Și pentru ca totul e mult mai subtire decat la fotbal, fiecare absență se dovedește a fi vitală.


  • În NBA, fiecare echipa joacă în sezonul regulat 82 de partide. 

  • Fiecare formatia din NBA are un roster de 15 jucători.


Majoritatea pariorilor prefera NBA-ul competițiilor europene, interne sau intercluburi. Jocul este mult mai spectaculos, iar partidele sunt aproape în fiecare noapte în timpul sezonului regulat. Dar pentru ca un lot este compus din doar 15 jucători, multiple absente pot duce la o forma proastă din partea unei echipe care strălucea până în acel moment. De regula, procedez în felul următor cand vreau sa mizez pe un meci: 


  • Studiez absențele dintr-o echipa și cât timp lipsesc jucătorii

  • Vad eventuale fluctuații ale caselor de pariuri

  • Mizez cat mai târziu, preferabil înainte de meci


Ultimul sfat este preferabil atunci cand baschetbalistii sunt dați ca incerti. De multe ori, accidentarile sunt unele musculare, care nu sunt de durata. Așa ca un jucător poate să iasa de pe lista accidentatilor în ziua meciului. Sau chiar la sesiunea informala de antrenament dinainte de partidă. Cand pariez pe meciuri de baschet unde exista astfel de dileme, prefer sa mă informez cat mai mult înainte de startul partidei. Rețelele de socializare sunt un “tool” foarte important. Twitter, Facebook, Instagram - toate pot contine informatii bune ori de la jucatori, echipe, ori de la jurnaliști implicați în fenomen. O alta recomandare ar fi paginile dedicate competitiilor, oficiale și neoficiale. O pagina de Facebook dedicată fenomenului NBA poate sa centralizeze toate informațiile legate de absente cu cateva ore bune înaintea startului “zilei” în competiția nord-americana. În acest mod, suntem scutiți de mult “research”.

Ce pariuri sunt recomandate?

Sa strangi informația, sa știi pe ce pariezi este primul pas atunci cand doresti sa mizezi pe baschet. Indiferent ca iti place NBA-ul, Euroliga sau preferi sa pariezi pe campionatele din România, Spania sau Germania. Dar după ce le-ai strans, oare știi ce pariu sa iei? Personal, am avut mult de furca atunci cand stiam toate informațiile corecte, dar, cumva, nu alegeam constant ponturi baschet bune. Și mă tot întrebam oare unde greșesc? 


  • În primul rand, luăm prea “literal” toate statisticile pe care le găseam. Ele sunt importante, dar nu determinante pentru deznodamantul unei partide. Cum spuneam, sunt 82 de meciuri în timpul sezonului regulat in NBA și 30 în Euroliga. Nicio echipa nu va sta constant la nivel maxim. Oricine poate sa bată pe oricine. Dacă la fotbal e posibil, în baschet e și probabil
  • In al doilea rand, ma lasam influentat de sutele de opțiuni. Da, e frumos sa ai atatea variante cate exista la Betano sau 888 Sport cand e vorba de meciuri de baschet, dar dacă tot schimbi piețele pe care mizezi, la un moment dat s-ar putea sa te deruteze.
  • În al treilea rând, nu căutăm cele mai bune linii. Sunt o mulțime de case de pariuri licentiate la noi, iar posibilitatea de a găsi o linie mai buna la pariul pe care il vreau e imensă. De cate ori am pierdut la un punct pana să-mi dau seama ca mai bine pierd 10 minute sa caut linia cea mai buna decat sa pierd pariul. 

Cu acestea in gand, care sunt, așadar, pariurile recomandate? Răspunsul este: TOATE, doar ca toate depind de moment. Chiar dacă echipele joacă din doua în doua zile, sa zicem, niciun meci nu seamănă cu altul. Trebuie să-ți dai seama cand e potrivit sa joci solisti, handicap, la puncte sau pe performanțe jucător.


Personal, pentru ca pariez mult pe NBA si Euroliga, prefer piețele de sub/peste la puncte și pe performanțe jucători. Acestea din urma la meciuri care conteaza sau unde sunt anumite circumstanțe pentru ca pariul meu sa arate mai bine (forma unui jucător, forma echipei, dorința de revanșă, un match-up favorabil etc.).

Este destul de greu sa pariezi pe solisti atunci cand echipa pe care dorești sa mizezi joacă din doua în doua zile. Chiar dacă sunt sportivi care castiga milioane de euro, unii dintre ei, asta nu înseamnă ca se transforma automat în roboți. Prefera să-și dozeze efortul pentru cand conteaza cu adevarat. In cazul baschetului de tip turneu, asta inseamna play-off-ul. Deja la pariuri pe sferturi simt că aș da-o în pacanele, deși exista statistici care sa mă ajute (cine marcheaza mai mult în fiecare sfert, cine cade pe final).

La ce case de pariuri putem sa pariem pe baschet

Fiecare casa de pariuri online are cateva parti pozitive în oferta lor pe baschet. Eu joc la Superbet, 888Sport, Unibet și Betano. Asta pentru ca acestea sunt casele de pariuri unde performanțele pe jucătorii sunt diverse și mereu prezente. La Betano chiar pot sa mizez pe live pe cate un jucător. Ceea ce nu se mai intampla la nicio casa de pariuri online din România. Recent, am încercat și la Winner, dar liniile nu sunt de remarcat decât la under/over la puncte pe live. 

Desigur, trebuie sa iei în considerare și ofertele, însă am precizat ceva important mai sus - esențial este să găsești cea mai buna linie, indiferent de casa. Știi ce poți sa faci? Să îți rezervi un card doar pentru pariuri si sa depui acolo unde ai găsit linia potrivită pentru ziua respectivă. Și apoi sa retragi, în caz de castig. Da, e o metoda care se aplica dacă ai de gand sa pariezi single și pe sume mai importante (să spunem peste 200-300 RON pe pariuri), dar asa te asiguri ca nu prinzi “rădăcini” la o singură casa de pariuri. Nu, nu-ți poarta noroc sa joci la casa X, cum nu-mi poarta nici mie. Vrem doar sa facem profit și, eventual, sa ne simțim bine urmărind un meci frumos de baschet. 

Copy the token