Profita de value bets in 2022!

Pentru a castiga la pariuri sportive e nevoie sa ai un plan, niște idei pe care sa le adaptezi. Iar pentru a acumula un profit, va trebui ca aceste idei sa dea roade. Pariurile sportive de valoare, numite si value bets, reprezinta o solutie optima pe care te vei putea baza și în 2022. 

Cu siguranța îți dorești să acumulezi profit pe termen lung, iar value bet-urile reprezinta una dintre solutiile reale pentru a face acest lucru. Nu “gogoșile” vândute de anumite personaje pe net. Totul depinde de tine și de calculele pe care le efectuezi, chit ca exista anumite sfaturi și mecanisme pentru a putea lua decizii mai bune în ceea ce privește pariurile de valoare. 

Ce sunt pariurile de valoare?

În cazul în care nu ești familiarizat cu termenul de “value bet”, vei afla ca explicația nu este una complicata. Ceea ce îi încurca pe mulți e însă calcularea șanselor reale. Dar mai multe despre asta puțin mai jos. Un “value bet” este un eveniment sportiv unde probabilitatea reala de castig calculata de tine este mai mare decat probabilitatea reflectată de cotele emise de anumite case de pariuri. Cum realizezi aceste calcule?

În primul rand, trebuie sa stii ca dacă valoarea pariului este mai mare de 1.00, atunci avem un value bet. Pentru a înțelege mai bine, presupunem ca mizezi pe o echipa a cărei sanse de castig estimezi ca sunt undeva la 50%, în timp ce adversarii au 25%, iar rezultatul de egalitate primește 25%. Aceasta situatie îți oferă posibilitatea sa profiți de orice cotă 2 sau mai mare pentru echipa favorita. Valoarea pariului tău este data de următorul calcul: cota găsită x șansele de câștig din partea noastra / 100. În exemplul nostru, dacă am găsit o cotă de 2.20, atunci vom avea 2.20 x 50 / 100 = 1.10. Deci vom fi în situația unui value bet, fiindca rezultatul va fi mai mare de 1.00.

Dar calculul șanselor reale nu este întotdeauna o stiinta exacta. Iar acest lucru îi încurca pe mulți, care eșuează astfel sa calculeze valori într-adevăr reale. Mai degrabă tind spre conceptul de “wishful thinking”.

Ce înseamnă acest lucru? Încrederea că lucrurile se vor materializa în funcție de ceea ce ne dorim. Gandirea analitica este impinsa putin mai in spate, iar locul fruntaș este luat de ceea ce vrem sa se intample la acel eveniment. În acest mod, vor exista situații cand vom crede ca am dat peste un value bet, dar situatie reala sa fie complet diferita. Sunt însă cateva sfaturi pe care poți sa le urmezi pentru a te asigura ca analiza ta ramane de top.


  • Aminteste-ti ca este un plan pe termen lung. Profitul pe termen scurt, în care nu trebuie sa asteptam pentru a ne trezi cu profit în cont, este dorința arzătoare a oricărui parior. Tocmai aceasta nerăbdare te poate face sa vezi un value bet acolo unde nu exista. 

  • Nu miza pe echipele/sportivii favoriti. Este OK sa ai o echipa cu care tii sau un sportiv care sa ți sa para mai special, dar sa mizezi pe ei îți va implica și partea sentimentală. Și nu vrei acest lucru atunci cand scopul tău este sa gasesti un value bet. 

  • Studiază din plin oferta. Un value bet nu apare pe toate drumurile, iar asta se traduce în multă munca de cercetare. Din fericire pentru tine, sunt sute de evenimente pe care poți sa pariezi în fiecare zi. 

  • Cu cat mai multe case de pariuri, cu atât mai bine. Dacă ai găsit un value bet la o casa de pariuri, asta nu înseamnă ca nu exista una mai buna la o alta casa de pariuri. 

Cum calculeaza bookmakerii cotele pentru un eveniment sportiv

S-ar putea ca prima ta dilema atunci cand auzi de un value bet și de cat de profitabil ar fi sa fie “dar cum ai putea tu sa stii mai bine decat casele de pariuri care este valoarea adevărată a unui pronostic?”. Parțial, ai dreptate. Cotele sunt stabilite de ”traderi”, care sunt angajați ai caselor de pariuri care acest lucru au în fișa postului.

Traderii celor mai importante agenții din lume au acces la programe și scripturi foarte complexe care îi ajută să evalueze șansele reale de câștig ale unui pronostic. Pe langa probabilitati, cotele mai sunt afectate și în funcție de informații recente (ca de exemplu, accidentarea unui jucător important), dar și de tendinte de pariere.

E foarte important de știut acest lucru, pentru că vom vedea cum pot influența apariția unui value bet. În mod normal, cota pe echipa a cărui jucător lipsește ar trebui sa creasca, însă dacă tendința de pariere ramane pe victoria acelei formații, atunci casele de pariuri nu au niciun interes sa creasca în mod semnificativ cota. Bookmakerii nu sunt interesați să ofere cote corecte, ci mai degrabă cote care să le permită să câștige aceeași sumă de bani indiferent de rezultatul unui pariu. Marja de profit este cea care le permite caselor de pariuri sa acumuleze un profit indiferent de rezultat. 

Opțiuni pentru a găsi un value bet

Ti-am explicat mai sus ce trebuie sa faci pentru a te asigura ca analiza ta asupra unui pariu e inteligenta și poate duce la transformarea unui pronostic într-un value bet. Dar care sunt situațiile speciale care îți sporesc șansele pentru o astfel de oportunitate?


  • Forma proastă a unei echipe cel puțin decentă. Atunci cand ai valoare, dar traversezi o perioada mai puțin fericită, e de la sine inteles ca iti vei reveni. Candva. Bookmakerii vor tinde să se bazeze mai mult pe forma unei echipe și ce au dovedit până atunci, însă tu poți vedea cu adevărat potențialul. Asta dacă exista. 
  • Handicapul unei echipe slabe. Este un pariu ce se practica în special la baschet, iar experții noștri o utilizează adesea în predictii baschet însă poți sa-l aplici cu destule reusite si la fotbal. Trăim timpuri în care sportivii profesionisti evoluează o data la doua-trei zile, iar asta îi sleieste de puteri. Așa ca e ceva normal sa nu forteze contra unui oponent pe care pot sa-l depaseasca ușor. Desigur, vor apărea și situațiile în care formația mai slabă va găsi puterea sa se motiveze suplimentar și să realizeze o surpriza. Depinde doar de tine sa anticipezi situațiile în care e profitabil sa mizezi pe acest aspect. 
  • Pariurile live. Sa luăm un exemplu. Ai fi vrut sa iei over 2,5 goluri la un meci pe care îl considerai spectaculos. Ritmul partidei nu te-a dezamăgit, dar nu s-a marcat încă după 45 de minute. Acum vei prinde cota pentru 2,5 goluri la 1,5 goluri, fiindcă ai avut dreptate cu analiza ta de la început, când te-ai gandit ca este o cotă foarte buna pentru over 2,5 goluri raportat la ceea ce se poate intampla pe gazon.


Copy the token