Ce inseamna Miza in pariurile sportive?

In acest articol nu ne vom axa atat de mult pe definitia mizei la pariuri, cat pe gestionarea acesteia. Asta, deoarece nu credem ca exista cineva care sa nu cunoasca definitia mizei. Aceasta este suma de bani introdusa de noi la plasarea unui pariu sau a unui bilet. 

Miza reprezinta un element cheie in domeniul pariurilor sportive, cu ajutorul acesteia putand genera profit substantial, putand insa la fel de bine sa te indrepti spre faliment. Este foarte important sa simti pe ce tipuri de pariu ar trebui sa folosesti o miza mica spre moderata si la care sa fii mai agresiv si sa pariezi o miza mai mare decat de obicei.

Semnificatia mizei la pariuri - Folosirea unitatilor la plasarea pariurilor

Trebuie sa spunem ca multi dintre pariori nu simt bine cand sa joace prudent si cand sa riste ceva mai mult decat de obicei. Astfel, mai devreme sau mai tarziu ajung sa piarda intreaga miza. Poate acei pariori ar fi avut mai mult succes daca ar fi folosit cateva metode de gestionare a mizei.

Una dintre aceste metode o reprezinta “transformarea” mizei in unitati. Prin urmare, putem paria folosind un numar de unitati de la 1 pana la 5 sau pana la 10, in functie de banca totala pe care o avem la dispozitie, insa si de gradul de risc pe care dorim sa ni-l asumam.

Folosirea a 5 unitati

In aceasta situatie unitatea 1 inseamna miza cea mai mica pe care un parior o va folosi la plasarea unui pariu. Ai ghicit, unitatea 5 inseamna miza cea mai mare folosita pentru plasarea unui pariu. Cu alte cuvinte, foloseste 5 unitati cand esti foarte sigur ca un pariu va fi castigator si scade cate o unitate cu cat esti de parere ca riscul devine mai mare.

Vorbind in cifre, sa spunem, de exemplu, ca o unitate inseamna 1% din banca ta totala, doua unitati inseamna 2%, trei unitati reprezinta 3%, patru unitati inseamna 4%, iar cinci unitati 5% din banca ta totala. 

Astfel, in cel mai rau caz in urma unui pariu vei pierde doar 5% din miza. Vei putea recupera mai usor aceasta suma decat daca ai fi mizat un sfert sau chiar jumatate din banca pe un pont care nici nu concepeai ca nu va fi castigator. Asta inseamna disciplina la pariuri, fara ea fiind foarte greu sa generezi constant profit.

Folosirea a 10 unitati

Daca preferi, totusi, sa pariezi ceva mai agresiv, iti recomandam sa imparti banca in 10 unitati. La fel ca in exemplul anterior, o unitate inseamna 1% din banca, doua unitati 2%, trei unitati 3%, 4 unitati 4%, iar 5 unitati 5%. Dupa cum probabil anticipezi, 6 unitati inseamna 6%, 7 unitati 7%, 8 unitati 8%, 9 unitati 9% si 10 unitati 10% din banca. 

Astfel, poti folosi una sau doua unitati pentru a plasa bilete cu doua sau mai multe selectii sau pentru a plasa cote ceva mai riscante. Recomandam folosirea a 6, 7, 8, 9 si 10 unitati pe pariuri cu o singura selectie. Astfel vei avea sanse mai mari de castig decat daca ai plasa doua sau mai multe selectii pe bilet. 

Sigur, procentajele de mai sus le-am folosit doar ca exemplu. In functie de riscul pe care esti dispus sa ti-l asumi, poti adapta aceste procentaje dupa bunul plac. 

Semnificatia mizei la pariuri - Folosirea unei mize fixe

Dupa cum reiese din denumire, miza fixa reprezinta aceeasi suma de bani plasata pe fiecare pariu. Acest lucru poate fi un semn de prudenta, insa poate deveni si periculos. 

In cazul in care folosesti o miza fixa la fiecare pariu, ai grija ca si cota totala sa fie una destul de mare incat sa generezi un profit multumitor. In caz contrar, ai putea iesi in pierdere chiar daca majoritatea ponturilor tale sunt castigatoare.

Trebuie spus insa ca nu multi pariori rezista un timp indelungat cu aceasta strategie a folosirii unei mize fixe. Asta, mai ales dupa trei sau patru pariuri necastigatoare la rand, cand tentatia de a mari miza pentru a recupera mai mult in cat mai putin timp este una mare. De asemenea, dorinta unei mize mai mari se poate manifesta si in momentul in care esti foarte sigur pe un anumit pronostic. 

Disciplina la pariuri presupune mult efort din partea ta, mai ales din punct de vedere mental. Odata ce ai dobandit insa aceasta disciplina la pariuri, vei vedea ca lucrurile vor incepe sa curga in favoarea ta. 


Postat de:

NicPopescu
NicPopescu
Managerul siteului
Copy the token