Pariuri sportive – concepte de bază pentru pariorii profesionisti

 Pariurile sportive online capata o tot mai mare amploare in intreaga lume. Tot mai multi jucatori isi fac conturi la casele de pariuri si viseaza sa dea lovitura cu putine cunostinte si cu sume mici investite.

 Aceasta este, din pacate, marea masa a pariorilor, asa-zisii «donatori».

 Exista cateva concepte pe care pariorii ar trebui sa le cunoasca pentru a trece cu adevarat de la simpli jucatori si donatori in contul caselor de pariuri online la nivelul de pariuri profesionisti. 

 Sunt aceia care la sfarsitul fiecarei luni (sau aproape in fiecare luna) pot spune ca au facut profit din pariurile sportive.

 Dincolo de managementul banilor in pariuri, exista cativa termeni de baza care trebuie cunoscuti si intelesi de pariori.

1. ROI – return of investment

 

ROI la pariuri, adică ”Return on Investment”, reprezintă raportul dintre profitul sau pierderea unui parior în raport cu “banca” de la care a pornit în unitatea de timp respectiva.

 ROI = Profit sau Pierdere neta / Banca inițială 

Exemplu: pornim cu o banca initiala de 200 de lei. 

Presupunem ca la sfarsitul luni ajungem la o bancă totală de 220 de lei, deci obținem un profit de 20 de lei. Asta înseamnă că ROI = 20 / 200 = 10%.

Nu am luat in calcul cheltuielile indirecte precum taxe sau impozite bancare la depunere sau retragere, costurile abonamentului de internet sau energie electrica.

E o formula simpla care da o imagine rapida a ceea ce ai reusit sa faci in luna respectiva. 

Dupa cum vedeti, am luat un exemplu fericit de profit, dar trebuie spus ca, din pacate,  cel mai adesea pariorii sunt in pierdere la final de luna.

 Hit Rate

Hit Rate-ul reprezintă  raportul dintre numărul de ponturi câștigătoare si numărul de ponturi jucate. 

Hitrate = Număr de ponturi câștigătoare / număr total de ponturi  jucate

Exemplu: Daca ai 80 de pariuri jucate intr-o luna din care ai câștigat 36 , ai un hit rate de 36/80 = 45%.

Acest procent nu ne spune mare lucru despre succesul tau la pariuri, pentru ca nu avem date concrete despre cotele pariurilor pe care le-ai jucat.

Un procent mare, de peste 50% la Hit Rate, poate insemna ca esti de fapt in pierdere ca bilant financiar, daca ai jucat doar cote de 1,20-1,30. 

De aceea, indicatorul Hitrate conteaza  doar atunci cand ai setate limite clare ale cotelor (sa spunem 1,90-2.20) si doar in aceasta marja a cotelor joci. 

In aceste conditii, acest indicator te ajuta sa stii de la ce valoare a procentului de hit- rate obtii profit.

Yield

Yield-ul reprezintă raportul dintre profitul sau pierderile pariorului în raport cu suma rulată în total in unitatea de timp (sa zicem o luna)

 Yield = Profit sau Pierderi nete / Suma totala rulată

Exemplu: plasăm 100 de pariuri de cotă 2 fiecare pe o miză de 10 lei / pariu. Din acestea câștigăm 60 și pierdem 40. 

Asta înseamnă că că avem un rulaj total de 1000 de lei (100 de pariuri x 10lei) și un profit net de 200 de lei (1200 de lei castig – 1000 de lei investiți).

Conform formulei, Yield-ul în acest caz este de 200 / 1000 = 20%.

Yield-ul este indicele care arata cel mai clar performanta unui parior in unitatea de timp. 

Practic, se calculeaza profitul sau pierderea obtinute in functie de suma totala investita, de rulajul facut in acea luna.

Te sfatuiesc sa folosesti indicatorii prezentati aici in calculul performantelor tale la pariuri sportive.

Nu uita inca ca indicatorul Yield este cel care iti arata cu cea mai mare acuratete daca esti pe plus sau pe minus si cu cat anume.

Bafta si nu uita sa joci la pariurile sportive doar pe baza pronosticuri bune și în sumele de bani pe care iti permiti sa le pierzi.

 MARKER

Copy the token