De ce e important sa tii evidenta pariurilor tale?

Succesul in pariurile sportive, la fel ca in orice alta activitate depinde de felul in care te organizezi, de modul in care stii, in orice clipa, daca directia in care te indrepti este buna sau nu. 

Raspunsul scurt la intrebarea din titlu e unul foarte simplu: pentru a sti, tu, pariorule, daca balanta ta financiara este pe plus sau pe minus la sfarsitul lunii.

E foarte important sa cunosti realitatea bilantului tau lunar, sa nu fugi de ea. 

Doar stiind exact daca esti pe profit sau pe pierdere poti incerca sa imbunatatesti bilantul, sa analizezi strategia de pariere, sa vezi ce merge si ce nu merge, sa umbli la managementul banilor sau la strategia de pariere.

Nu este o solutie sa fugi de adevar, sa “simti” ca lucrurile nu merg dar sa nu vrei sa le privesti in fata.

Sa nu imi zici ca joci doar de placere si ca nu iti pasa ca pierzi sau castigi. Nimeni nu face asta, sau aproape nimeni.

Dincolo de pasiune, fiecare dintre pariori isi doreste sa castige.

Adrenalina pariurilor sportive combinata cu orgoliul te indeamna sa vrei sa castigi, asa e natura umana.

Cum tii evidenta pariurilor sportive?

Nu ai nevoie de un bilant sofisticat pentru a tine evidenta pariurilor tale lunare. E de ajuns un simplu tabel Excel cu urmatoarele rubrici:

 • Tip pariu (single sau combinat, de preferat sa treci numarul de selectii)

Pentru cei mai rigurosi, se pot trece amanuntit chiar toate meciurile si optiunile pariate, pentru ca acest lucru va fi de ajutor la analiza de la finalul lunii.

 • Miza pariului
 • Pierdut sau castigator (ideal ar fi sa se treaca, concret,  meciurile care au fost pierdute)
 • Profit pariu (Castig – miza)
 • Profit total lunar.

 La ce e buna evidenta pariurilor sportive? 

Sa tii bilantul pariurilor tale e util din mai multe puncte de vedere.

1. Disciplina in managementul banilor

 • Stii ca in fiecare luna ai o anumita suma pe care sa o pariezi (banca) – nu mai mult de 10% din venitul tau lunar total- pe care nu ai voie sa o depasesti. Acel bilant te ajuta sa vezi cand ai atins limita lunara de pariere.
 • Bilantul iti arata felul in care ai pariat, daca ai fost consecvent unei anumite strategii sau ai schimbat frecvent modul de  pariere
 • La finalul fiecarei luni, bilantul te ajuta sa faci analiza pariurilor plasate.
 • Daca bilantul e negativ, trebuie sa vezi ce ai gresit si ce poti schimba pentru ca lucrurile sa mearga mai bine
 • Daca bilantul e pozitiv, asta iti arata ca strategia folosita este cea corecta.
 • Daca bilantul e negativ mai multe luni la rand, ar trebui sa strudiezi mai mult, sa schimbi strategia de pariere din temelii sau chiar sa te gandesti sa renunti la pariurile sportive.

 

 2. Stabilirea strategiei in pariurile sportive

 • Un bilant pozitiv mai multe luni la rand si nu intamplator e un semn clar ca strategia folosita este cea corecta;
 •  Daca bilantul e negativ mai multe luni la rand, e indicat sa schimbi strategia. Ar fi bine sa incerci sa joci poate mai putine meciuri pe bilet. 
 • Oricum, ar fi ideal ca, in perioada de testare a unei strategii noi, sa incerci sa joci macar o luna fara a plasa pariuri pe bani, sa joci demo, “la rece”. Bilantul trebuie tinut in continuare, pentru a avea o imagine a cat de bine sau de rau merge noua strategie.
 • Nu uita ca strategia pe care o incerci trebuie sa se bazeze pe sportul sip e campionatul pe care il cunosti si l-ai studiat cel mai bine.

Corolar

Evidenta amanuntita a pariurilor pe care le plasezi la casele de pariuri online este una dintre regulile de baza pe care orice parior trebuie sa o respecte.

Doar astfel vei putea paria planificat, disciplinat, riguros si nu haotic, iar pariurile sportive iti vor putea aduce si profit, nu doar adrenalina.

Postat de:

NicPopescu
NicPopescu
Managerul siteului
Copy the token