Stapaneste aceste 4 domenii pentru a face profit la pariuri sportive

Sa faci profit la pariuri sportive pe termen lung nu este un task foarte lejer. Pentru a avea succes, e necesar sa ai cunostinte in mai multe domenii adiacente. Nu spunem ca trebuie sa fii expert in toate, dar te va ajuta sa stii cate ceva din aceste 4 domenii pentru a-ti usura misiunea atunci cand alcatuiesti un bilet.

1. Cunostinte in sport

Desi sunt considerate un joc de noroc, pariurile sportive necesita sa ai cunostinte in acest domeniu. Cu cat stii mai multe despre sportul, echipele sau sportivul pe care mizezi, cu atat cresc sansele sa iei, intr-un final, o decizie inspirata, iar biletul tau sa iasa “verde”. De regula, cunostintele in sport nu se construiesc de pe o zi pe alta. Ai nevoie de rabdare, pentru ca informatiile se asimileaza in timp. In plus, e preferabil (dar nu neaparat o regula) sa fii pasionat de subiect. Daca tie iti place fotbalul (sa privesti sau/si sa-l practici), o sa-ti fie mult mai usor sa tii minte jucatori, sisteme de joc, clasamente ori sa te bazezi pe intuitia data de experienta.

La ce ne referim cand spunem experienta? Oricat de mult te-ai uita si ai studia statistici, acestea nu te vor ajuta mereu sa-ti dai seama de realitatea din teren. Sa simti dinainte ce s-ar putea intampla, sa ai mereu in cap scenarii posibile. Acestea sunt date de alte situatii, similare, cu care te-ai confruntat in trecut. 

2. Cunostinte in pariuri

Degeaba esti “toba” de sport daca nu stii sa alegi pietele sau liniile potrivite. Pariurile reprezinta, in principiu, un joc al cifrelor, iar tu trebuie sa fii mereu atent la acest detaliu. Cotele sunt intr-o continua schimbare, iar liniile pot creste sau sa scada. Nu mereu e in avantajul tau sa iei o anumita linie la pariuri, chiar daca majoritatea argumentelor tale sunt “pro”. Si vorbim aici in special de momentele cand bookmakerii schimba drastic o piata care era excelenta la inceput. Poate ca dupa inca va fi in parametri optimi, unii pe care i-ai fi ales dinainte sa apara cotele, dar deja vorbim despre un dezavantaj clar pe care il ai. La pariuri exista acele momente optime in care poti alege o linie.

Si daca tot vorbim despre acest subiect, el este cel mai elocvent in cadrul pariurilor live. Sa stii cand sa joci o anumita linie, pentru a prinde o cota cat mai buna, este un atuu care iti va aduce profit pe termen lung. Familiarizeaza-te cu site-urile pe care pariezi, pentru a-ti fi mai usor sa localizezi pariurile care iti plac cel mai mult.

3. Cunostinte legate de statistica

Statistica nu reprezinta niciodata adevarul suprem atunci cand vine vorba de pariuri sportive, deoarece ele se pot mereu schimba, insa un anumit set de date, corelate cu un timing potrivit,, pot face diferenta cand vine vorba despre un bilet castigator si unul pierzator. Asadar, in primul rand, trebuie sa realizezi ca desi statistica te poate ajuta enorm, ea are o limita. Dar datele statistice reprezinta acel plus de care ai nevoie la cunostintele tale sportive. Asta si pentru ca feelingul nu poate sa tina, mereu, loc de realitate. 

Daca o echipa incaseaza foarte multe suturi pe poarta, atunci ea este fragila din punct de vedere defensiv. Chit ca poate nu a primit multe goluri pana acum, statistic este mai probabil sa o faca. Lucru de care poate nu esti constient daca nu ai urmarit partidele formatiei respective sau daca te-ai uitat doar pe golaveraj. Aici, elementele statistice te pot ajuta enorm sa iei o decizie informata.

4. Cunostinte de matematica

Aceste cunostinte nu sunt neaparat obligatorii, deoarece calcularea cotelor se face in mod automat, dar e preferabil sa intelegi ca o cota de 1.10 nu e atat de valoroasa la un bilet cu multe evenimente, raportat la castigul extra pe care ti-l poate aduce. Sau sa intelegi de ce ai o anumita valoare la cash-out si cand ar fi momentul oportun sa-ti incasezi castigul de pe urma acestuia.

Calculele matematice atunci cand vine vorba de pariuri sportive nu sunt foarte complicate, asa ca te vei obisnui cu ele pe parcurs. Plus ca te poti ajuta de calculatorul de pe telefon de fiecare data cand ai nevoie.


Postat de:

NicPopescu
NicPopescu
Managerul siteului
Copy the token