Secretele caselor de pariuri

Unul dintre cele mai importante criterii pe care le urmaresc pariorii atunci cand isi faca cont la o casa de pariuri este reprezentat de cotele atribuite meciurilor pe care pariaza. Atat de varietatea lor, cat si de valoarea lor.

Cotele sunt stabilite de catre asa-numitii bookmakers

Un bookmaker este cel care analizeaza cu ajutorul unor algoritmi probabilitatea fiecărui rezultat pentru un eveniment și  atribuie o valoare numerică fiecarui rezultat posibil.  Aceasta este cota.

Obiectivul principal al casei de pariuri este sa aiba  cat mai multe pariuri plasate pe evenimente sportive. 

Numărul de sporturi disponibile pentru pariere este din ce in ce mai mare la casele de pariuri online. Acestea nu includ in oferta doar cele mai populare sporturi, precum fotbalul, tenisul baschetul și hocheiul, ci și sporturile mai exotice, cum ar fi golful, dars sau cricketul. In ultima vreme, pariurile nu se limitează doar la sport; tot mai multe case de pariuri ofera cotatii pentru evenimente fulminante din lumea politică și culturală, asa cun sunt premiile OSCAR sau alegerile parlamentare din SUA, sau chiar din Romania.

Case de pariuri si pariori

Cred ca cea mai mare greseala pe care o fac pariorii este sa considere casele de pariuri niste dusmani. “Sa falimentam casele de pariuri, sa batem casele de pariuri, sa dam lovitura! ” se inversuneaza multi dintre cei care joaca si comit o mare eroare.

Relatia fata de casele de pariuri a priorilor trebuie sa fie una de parteneriat. Cel putin asa o vad eu. Spun asta pentru ca exista o multime de optiuni de pariere si de oferte ale caselor de pariuri, pe care ar fi ideal ca jucatorii sa le foloseasca in folosul lor, cu atentie si inteligenta.

Daca fluturi un bilet de 20 meciuri care are sanse minime de reusita si clamezi” iau un milliard azi, ii duc la faliment pe astia” esti intr-o mare eroare. O sa vezi intr-un capitolul urmator de ce.

Pariurile sportive presupun calm, seriozitate, responsabilitate, studio, implicare. Alunecarea catre panta inversunarii si agresivitatii la pariuri duce la pierderea luciditatii si dauneaza grav buzunarului pariorului.

Scoala pariurilor va ofera, cu generozitate, articole despre tot ceea ce trebuie sa stiti despre casele de pariuri, cote, strategii si managemementul banilor, cunostinte ce nu trebuie sa lipseaca din arsenalul unui parior care se respecta. 

Ce sunt cotele pariurilor?

Foarte pes curt, fiecarui rezultat din meciurile din oferta casei de pariuri i se atribuie un valoare care determina probabilitatea ca acel rezultat sa se intampla. Aceasta valoare se numeste cota.

De exemplu, pentru un meci Bayern Munchen vs Borussia Dortmund, boomakerii pot acorda cota 1,80 pentru victoria lui Bayern, cota 2.85 pentru egal si cota 3.40 pentru victoria Borussiei.

Astfel, daca pariezi 100 de lei pe victoria lui Bayern, iar aceasta castiga, castigul tau va fi de 100 lei (miza) x 1,80 (cota)  = 180 de lei, iar profitul net va fi de 180 – 100 (miza) = 80 de lei.

In exemplul oferit, Bayern are atribuita  cota cea mai mica, ceea ce inseamna ca probabilitatea ca ea sa castige e cea mai mare, in opinia bookmaker-ilor, cei care seteaza aceste cote. 

Asta nu inseamna automat ca favoritii (cei carora li se atribuie cote mai mici), vor si castiga, in mod automat, meciul. De aceea, este foarte important, mai ales pentru pariorii incepatori, sa dea o mare atentie analizei meciurilor pe care pariaza sau să utilizeze pronosticuri gratis noastre.

Bonusurile caselor de pariuri

Cele mai multe case de pariuri incearca sa isi atraga noi client oferindu-le diferite oferte bonus. Cel mai des, acestea sunt bonusuri la prima depunere (bonus de bun venit) sau freebets (primul pariu gratuit).

Lucrul cel mai important inainte de a accepta aceste bonusuri este de a studia conditiile de rulaj ale acestuia. Pentru ca da, exista conditii de rulaj, casele de pariuri nu prea ofera nimic pariorilor fara indeplinirea unor conditii.

Sa spunem ca bonusul este de 100% , iar un parior a depus 100 de lei atunci cand a facut cont la acea casa de pariuri.

Pariorul va primi inca 100 de lei in cont, pe care atentie, nu ii va putea retrage pana cand nu va indeplini conditiile de rulaj ale acelui bonus. 

La casa de pariuri Betano, de exemplu, suma totala din cont, alcatuita din depunerea noastra, dublata de bonus (adica 200 de lei in cazul nostru) trebuie rulata de 5 (cinci) ori la pariuri sportive pe cote egale sau mai mari de 1.65.

Asadar, avem de păariat 200 x5 = 1000 de lei, pe bilete cu cote de minim 1,65, inainte de a putea retrage si suma bonus pe care am primit-o atunci cand am deschis cont la Betano.

Ca regula generala, bonusul trebuie rulat intr-o perioada limitata de timp ( intre 30 si 90 de zile), altfel se va pierde.

Atentie la bonusuri, ele sunt un cadou otravit. Aceste conditii de rulaj, care uneori sunt exagerate (uneori trebuie sa rulezi sumele de 10, 20 de ori pe cote de peste 2.00), sunt menite de a face sa pierzi, in dese cazuri si banii pe care i-ai depus.

De aceea, va sfatuim ca, in cazul in care conditiile de rulaj sunt foarte severe, sa refuzati pur si simplu bonusul si sa profitati de ofertele pur parioristice ale casei respective de pariuri, de varietatea si de valoarea cotelor pe care le are in portofoliu.

Cum castiga casele de pariuri

Spuneam la inceput despre relatia pariorilor cu agentiile de pariuri, de dorinta exagerata a acestora de a “falimenta” casele de pariuri.

Ei bine, casele de pariuri, fac profit la fiecare pariu pe care noi il plasam. Desigur, profituri substantiale se realizeaza si din pierderile jucătorilor.

Cu toate acestea, există câștiguri garantate ce se marcheaza de la inceput, de la stabilirea cotelor.

La evaluarea probabilitatii fiecarui rezultat si la stabilirea cotelor, casa de pariuri subestimeaza sansele ca rezultatele sa se intample , isi creeaza din start asa-numita marja de profit. Această marja se regaseste in câștiguri garantate ale caselor de pariuri, ce le vor aduce profituri acestora indiferent de rezultatul evenimentului.

Exemplu:

In mod normal, in cazul unui meci echilibrat in care echipele implicate au sanse relativ egale de castig, cotele pentru victorie ar trebui sa fie 2.00, pentru fiecare.

Aceasta marja de profit pe care o ia mereu casele de pariuri, face ca aceste cote, oferite pariorilor, sa fie mai mici decat 2.00.

La un meci de tenis intre Federer si Nadal, de exemplu, care aprioric este 50/50 , din punct de vedere al sanselor de castig, cotele pentru victoria fiecaruia ar trebui sa fie 2.00.

Insa nu le veti gasi asa in oferta, din cauza acelei marje de profit, a caselor de pariuri. In cel mai fericit caz, ele vor fi de 1.90 pentru fiecare, dar le veti gasi si la 1.80 sau poate chiar mai mici. 

Pe site-ul nostru gasiti casele de pariuri ce isi acorda marjele de profit cele mai mici, deci au cotele cele mai avantajoase pentru pariori. 

Va rog sa le studiati cu atentie si sa va deschideti conturi la casele ce au cele mai valoroase cote, acesta este un criteriu foarte important pentru un parior aflat la inceput de drum. 

Case de pariuri online si offline

Casele de pariuri offline exista inca, dar e clar ca ele pierd tot mai mult duelul cu cele online.

Ganditi-va doar la perioada de pandemie, atunci cand casele de pariuri stradale au fost nevoite sa isi inchida usile, pur si simplu.

Pariorii migreaza tot mai mult catre casele de pariuri online, pentru ca aici pot plasa pariuri oricand doresc, iar ofertele lor sunt extrem de variate si atragatoare.

Am vorbit si despre bonusuri mai sus, iar case de pariuri precum Unibet sau Betano ofera astfel de oferte de bun venit ce au conditii avantajoase de rulaj.

Site-ul nostru va ofera recenzii pentru toate casele de pariuri licentiate din Romania, iar acest lucru va ofera, fara doar si poate, informatiile necesare pentru a alege casa de pariuri ideala pentru a va deschide un cont de pariuri online.

Postat de:

NicPopescu
NicPopescu
Managerul siteului
Copy the token