Cum sa generam profit plasand pariuri cu sansa dubla

In urma cu multi ani pariurile cu sansa dubla erau destul de populare in randul pariorilor romani. Vorbim de vremurile in care, spre exemplu, Horia Brenciu prezenta emisiuni matinale la TVR. Pariorii plasau acest tip de pariu in special la agentiile de pariuri stradale, unde pe atunci nu erau prea multe optiuni de pariere pentru un meci. Intre timp insa, industria pariurilor online s-a dezvoltat, acum putand gasi sute de optiuni de pariu la diverse case de pariuri licentiate in Romania in vederea unui meci de fotbal si nu numai. 

Strategia pariurilor cu sansa dubla - Cum functioneaza acest tip de pariu?

Pariul tip sansa dubla il intalnim in sporturile de echipa, atunci cand un eveniment se poate incheia cu victoria uneia dntre echipe sau la egalitate. Prin urmare, casa de pariuri ne ofera posibilitatea de a include doua rezultate din trei posibile. 

Putem alege din trei variante cand folosim pariul sansa dubla: 1X, X2 si 12. Varianta 1X este castigatoare cand formatia gazda se impune in timp regulamentar sau cand se inregistreaza un rezultat de egalitate. Varianta X2 este castigatoare cand se inregstreaza o remiza in timp regulamentar sau cand formatia oaspete se impune. Varianta 12 este castigatoare atunci cand oricare dintre cele doua echipe se impune in timp regulamentar.

Strategia pariurilor cu sansa dubla - Sporturi pe care putem plasa acest tip de pariu

Evident, cota la sansa dubla este mai mica decat cota la victorie a unei echipe. Cat de mica este cota comparativ cu varianta de victorie solist depinde de sport. Astfel, pentru sporturile la care se marcheaza putin, cota pentru sansa dubla poate ajunge chiar si la jumatate fata de cota pentru victorie solist. Astfel de situatii intalnim la fotbal, hochei pe gheata, chiar si baseball. Pentru sporturile la care se marcheaza mult cota pentru sansa dubla 1X si X2 este doar cu putin mai mica decat cea pentru victorie solist. Cota pentru sansa dubla tip 12 este infima. Asta deoarece probabilitatea unui rezultat de egalitate la sfarsitul timpului regulamentar este destul de mica. Situatii de acest gen intalnim la handbal, baschet, polo, rugby sau fotbal american.

Strategia pariurilor cu sansa dubla - Cand este bine sa o folosim?

In cele mai multe cazuri, fiind vorba de o cota mica, cei care pariaza pe sansa dubla opteaza pentru mai multe astfel de pariuri pe bilet. Altii, mai curajosi, plaseaza un singur astfel de pariu, insa cu o miza mare. In acest fel, pot genera un profit consistent acoperind doua din trei rezultate posibile. 

Se recomanda sa folosim acest tip de pariu cand toate statisticile sau, in fine, cele mai importante, indica faptul ca o echipa va castiga, insa tu nu esti atat de convins ca asta se va intampla. Prin statstici importante ne referim la ultimele rezultate ale acelei echipe acasa/in deplasare, pozitia din clasament, indisponibilitatile, programul echipei etc. De asemenea, cei care plaseaza varianta 1X, conform careia  gazdele nu vor pierde sau 12, conform careia nu se va inregistra o remiza, au sanse mai mari de castig decat cei ce plaseaza varianta X2. 

Cei mai multi pariori care folosesc acest tip de pariu aleg sa plaseze 3, 4 sau chiar 5 astfel de selectii pe bilet. Scopul final este ca biletul sa aiba o cota 2 sau mai mare. Astfel, acestia se pot angrena in diverse strategii, cea mai raspandita fiind strategia Martingale.

Strategia pariurilor cu sansa dubla - Avantaje

Un simplu calcul ne arata ca un pariu cu sansa dubla are 66.6% sanse de reusita. Aici ne referim la o partida cat de cat echilibrata. Astfel, daca ai optat pentru 1X sau X2 poti privi mai linistit meciul in cazul in care echipa pe care ai plasat pariul cu sansa dubla conduce cu 1-0. Echipa adversa trebuie sa inscrie minim doua goluri pentru ca pariul tau sa nu fie castigator. De asemenea, sperantele ca pariul sa fie castigator sunt mai mari daca echipa pe care ai mizat este condusa cu scorul de 0-1. Comparatiile sunt facute cu pariurile tip solist.

Un alt avantaj mai putin intalnit, dar care ne poate salva de o pierdere consistenta la un moment dat, este acela unei contre la pariuri. Astfel, in cazul in care ai un bilet cu 6 selectii, sa spunem, iar primele 5 sunt castigatoare, ai putea apela la un astfel de pariu pentru a-ti asigura profitul. Sigur, asta daca pariul ramas pe bilet permite asta. Spre exemplu, daca ultimul pariu de pe biletul tau spune ca o echipa va invinge, poti folosi pariul tip sansa dubla pentru a juca la siguranta, cum se spune. Evident, sansa dubla trebuie sa avantajeze cealalta echipa, astfel incat sa ai acoperite toate cele 3 rezultate posibile.

Strategia pariurilor cu sansa dubla - Dezavantaje

Singurul dezavantaj real il reprezinta acela al cotelor mici. Este insa logic sa fie asa, intrucat tu vei putea castiga in doua cazuri din 3 posibile. Un alt mic dezavantaj, desi e mult spus, il reprezinta aparitia unui oarecare sentiment de frustrare in cazul in care ai preferat prudenta si ai ales sa plasezi un pariu tip sansa dubla, iar echipa aleasa de tine castiga. Asta, mai ales daca o face la diferenta mare. In acel moment, iti va parea rau ca nu ti-ai asumat mai multe riscuri si nu ai mers pe victoria solista a acelei echipe. 

 

Postat de:

NicPopescu
NicPopescu
Managerul siteului
Copy the token