4 perceptii gresite pe care pariorii le au destul de des

In toate domeniile exista mituri si perceptii gresite, iar pariurile sportive nu fac exceptie. Doar ca daca alegi sa te increzi in aceste impresii fara sa faci niciun pic de cercetare, vei ajunge sa pierzi bani si sa stagnezi pe o piata care iti ofera destule atuuri ca sa evoluezi. Mai jos iti vom prezenta 4 perceptii gresite pe care pariorii le au in mod frecvent si pe care ar fi bine sa le eviti.

Cash-out-ul este in avantajul tau

Casa iese mereu in avantaj fiindca intotdeauna ea impune regulile. Iar faptul ca majoritatea caselor de pariuri licentitate au optiunea de cash-out ar trebui sa iti dea de gandit, pentru ca e clar ca nu ar face niciodata nimic care sa fie in dezavantajul lor. Ce inseamna mai exact cash-out-ul la pariuri sportive? Atunci cand poti sa-ti incasezi o portiune din castigul final de pe bilet, inainte de incheierea ultimului eveniment. Suna bine in teorie, nu? De fapt, daca alegi aceasta optiunea, vei incasa mereu mai putini bani decat daca ai fi lasat meciul sa se duca pana la final. Desigur, uneori se dovedeste a fi o decizie inspirata, dar nu reprezinta o strategie pe termen lung. 

In plus, sa luam cazul in care te decizi sa dai cash-out inainte de inceperea ultimului meci de pe bilet. Acest lucru are sens doar daca ai aflat vreo informatie care ar putea schimba rezultatul partidei. In caz contrar, doar vei incasa o suma mai mica decat daca ai fi decis sa plasezi biletul fara acest eveniment la care renunti.


Aceeasi serie va continua si de data asta, cand mizezi tu

Fie ca vorbim despre o formatie aflata intr-o forma excelenta, cu victorii pe linie, ori de echipe spectaculoase, care marcheaza mult, riscul de a continua un “trend” este mare. Mai ales cand singurul tau alibi este “asa a iesit in ultimele cinci meciuri”. Incearca sa-ti contruiesti mai multe argumente inainte de a lua o decizie in vederea unui pronostic. 

Tot acelasi sfat se aplica si-n cazul in care vrei sa joci impotriva curentului. Daca au tot fost partide de “under” intre doua echipe, asta nu inseamna ca inevidabil vine si “over-ul”. Acest tip de argument tine doar de noroc, ca atunci cand dai cu banul. Invata sa te folosesti de toate informatiile disponibile si sa iei o hotarare care tine cat mai putin de hazard.

Banii din contul online reprezinta doar niste cifre

Senzatia este diferita atunci cand tii banii in mana, intr-adevar. Dar de aici pana la a trata banii din balanta ta online doar ca pe niste cifre e un pas exagerat. Intreaba-te daca ai maria suma pe care vrei sa o pui pe un bilet pe net si daca ai face-o cu bani cash, la o agentie stradala. Desigur, pentru a face profit in acest domeniu e necesar sa joci fara frica, fara prezumtia ca vei pierde, insa trebuie sa te tii de anumite strategii. Iar printre acestea se afla si un bankroll management de calitate. 

Nu zice nimeni sa nu cresti mizele pe parcurs, dar ele trebuie sa fie, cumva, proportionale cu balanta pe care o ai. Doar pentru ca ai un “run” pozitiv nu inseamna ca nu vei pierde in cele din urma. Dar daca mizele tale sunt conforme cu o strategie, e mai putin probabil sa incerci apoi sa joci la recuperare. 

Cotele reflecta mereu realitatea din teren

In mod normal, cotele prezentate de bookmakeri ar trebui sa anticipeze aspectul jocului. Dar regula aceasta nu este general valabila. Asta pentru ca, desi nu ne place sa folosim truisme, “nu mai exista echipe mici”. Iar orice formatie valoroasa ori orice sportiv senzational poate sa prinda o zi proasta. Mai adaugam si faptul ca, uneori, cotele pot suferi de un efect piramidal, in care scad pe o echipa anume tocmai pentru ca se pariaza masiv pe ea. Iar tu cand vezi acest lucru, te gandesti ca e un pont sigur, mizezi si tu, contribuind in acest mod la modificarea cotei fara un argument real in spate.

Postat de:

NicPopescu
NicPopescu
Managerul siteului
Copy the token