Legea pariurilor sportive online - impozitul pe castiguri

Update august 2022, noile grile de impozitare la pariuri sportive:

Incepand cu luna august 2022, impozitul la pariuri sportive se calculeaza similar cu impozitul la pariuri offline si este raportat la sumele de bani retrase din contul de parior, astfel

Suma retrasă (lei) Impozit (lei)
pana la 10000 lei, inclusiv 3%
10001-66750 lei, inclusiv 300 de lei + 20% pentru ce depășește 10000 de lei
peste 66 750 lei 11 650 lei + 40% pentru ceea ce depaseste suma de 66 750 lei

In momentul de fata pariurile sportive online sunt impozitate la sursa. Asadar, obligatia platii impozitului revine casei de pariuri, care retine impozitele automat din castigul pariorilor, conform grilei de impozitare de mai sus.

Incepand cu luna iulie 2015, domeniul pariurilor online in Romania este unul reglementat, atat din perspectiva operatorilor de pariuri cat si a clientilor.

Anterior acestui moment, pana la finele anului 2014, legea interzicea jucatorilor sa parieze la casele de pariuri online nelicentiate de catre Oficiul National pentru Jocuri de Noroc. In acelasi timp insa, operatorii de pariuri nu aveau posibilitatea de a aplica pentru o licenta, neexistand normele de aplicare astfel incat sa permita intrarea in legalitate a operatorilor de pariuri.

In decembrie 2014, Guvernul a facut un prim pas spre reglementarea domeniului pariurilor online, emitand o ordonanta de urgenta ce avea drept consecinta faptul ca jucatorii la pariuri online nu vor mai risca amenzi usturatoare daca pariaza la case de pariuri autorizate de ONJN.

Intre timp au fost publicate si normele de aplicare ale legii, ce in prima faza a permis operatorilor de pariuri sa aplice pentru o autorizatie temporare. Astfel,  desi legea cuprindea amendamente contestate de catre operatorii de pariuri, precum obligatia de a plati taxe din anii trecuti, interesul a fost unul destul de ridicat.

Plata impozit pariuri sportive 2020: cateva precizari importante pentru clientii caselor de pariuri online

  • In primul rand, recomandarea noastra este sa pariati doar la una din casele de pariuri ce se regaseste pe site-ul nostru, intrucat toti operatorii prezentati sunt autorizati de catre ONJN. Amenzile pentru cei care continua sa parieze la case de pariuri sportive neautorizate sunt de 50.000 RON. 
  • Plata impozit pariuri online: impozitul se calculeaza raportat la fiecare retragere in parte si exista 3 nivele de impozitare.
  • Articolul 77, alineatul (9): Impozitul anual datorat pentru veniturile din jocuri de noroc prevazute la alin. (7) se determina prin aplicarea urmatorului barem de impunere asupra fiecarui venit brut primit de un participant de la un organizator sau platitor de venituri din jocuri de noroc pentru castiguri online: 

Transe de venit brut - castiguri pariuri

Impozit castig pariuri

– lei –

– lei –

pana la 66.750, inclusiv

1%

peste 66.750-445.000, inclusiv

667,5 + 16% pentru ceea ce depaseste suma de 66.750 lei

peste 445.000

61.187,5 + 25% pentru ceea ce depaseste suma de 445.000 lei


Update Impozit pe castig la pariuri sportive 2018: incepand cu luna martie a anului 2018 impozitul pe retrageri se va face direct la sursa, nu trebuie sa platesti singur la ANAF. Cu alte cuvinte, casa de pariuri retine si plateste impozitul la bugetul de stat. 

Retine, asadar, ca in momentul in care vei solicita o retragere, vei primi in cont mai putin cu 1% (reprezentand impozit pe venit din pariuri sportive) sau in functie de retragere, conform tabelului de mai sus.


Copy the token