Cat de sigure sunt pariurile online?

Cand trebuie sa se decida unde vor paria, nu putini sunt pariorii care prefera agentiile de pariuri stradale in detrimentul celor online. Asta deoarece mediul online nu prezinta suficienta incredere, in opinia lor. Intr-adevar, de-a lungul experientei noastre in online am intalnit destule situatii care nu ne-au lasat un gust prea placut, ca sa spunem asa. In ceea ce priveste casele de pariuri online insa, nu avem niciun motiv sa ne plangem de corectitudinea lor. 

Sigur, in cazul in care “joci murdar” nu va fi nicio surpriza daca, la un moment dat, nu iti vei mai putea accesa contul. Dar daca vei respecta toate regulile de bun-simt, lucru care nu este deloc greu de facut, nu vei avea decat foarte rar probleme la casele de pariuri. Si acelea vor fi minore, daca vor aparea putand apela la suportul pe care orice casa de pariuri il ofera. Mai multe detalii vom prezenta in cele ce urmeaza.

Siguranta caselor de pariuri online - Cum ma pot convinge ca nimeni nu mai are acces la datele personale introduse de mine?

Principala temere a celor care ezita sa-si creeze cont la o casa de pariuri online o reprezinta furtul de date. Acelora le spunem ca nu au motive sa-si faca griji, deoarece informatiile completate sunt private, nicio terta parte neavand acces la ele. Asta ni se confirma printr-un lacatel aflat in bara de navigare, la inceputul numelui site-ului. Conform acestuia, conexiunea este sigura si informatiile tale sunt private cand sunt introduse pe site. 

Astfel, cand te inregistrezi, te loghezi sau efectuezi un depozit la una dintre casele de pariuri licentiate in Romania, atat datele tale, cat si datele metodei de plata alese sunt protejate utlizand tokenuri de securitate. Prin urmare, ele nu ajung la angajatii firmei sau la altcineva. 

Atata timp cat nu comiti vreo greseala nimeni nu va avea acces la banii din contul tau. Greselile comise pot presupune: divulgarea parolei tale unui “prieten” sau alegerea unei parole usor de ghicit de catre oricine. O alta greseala, mai greu de controlat, o reprezinta pierderea telefonului. In cazul in care ai instalate pe telefon aplicatii ale unor case de pariuri, iar datele iti sunt completate automat la logare, cel care a gasit telefonul poate paria in voie din contul tau. Sigur, nu poate retrage, dar foarte probabil va pierde toti banii din contul tau. Asemenea cazuri sunt imposibil de prevenit de catre casa de pariuri inca din start. Daca asta se intampla, ar fi bine ca imediat ce vei constata furtul sa accesezi contul casei la care ai aplicatia pe telefon si sa retragi toti banii din cont.

Siguranta caselor de pariuri online - Risc sa apara probleme la plata castigurilor?

Niciuna dintre casele de pariuri licentate in Romania nu isi permite sa nu isi plateasca utilizatorii. Acestea sunt atent monitorizate de catre ONJN, iar orice pas gresit i-ar putea costa scump. Sigur, anumite bilete sau pariuri pe meciuri din campionate din lumea a treia sau din sporturi/competitii mai putin populare nu vor fi validate imediat dupa fluierul de final sau dupa ce pontul dat a iesit castigator. Nu trebuie sa te impacientezi in aceste cazuri, ci sa astepti cateva zeci de minute. Apoi poti apela operatorii, pentru a cere lamuriri. Daca ai optat pentru pariuri antepost, pot trece chiar cateva ore pana ca acestea sa fie validate.

De asemenea, daca tu crezi ca un bilet este castigator nu inseamna ca e si adevarat. Astfel de situatii se intampla mai ales cu pariorii incepatori, care nu stapanesc prea bine anumiti termeni din pariurile sportive. Insa aceasta situatie poate fi creata si de regulamentele acelei case de pariuri. Ne referim aici mai ales la tenis si la sporturile cu motor, unde nu toate casele de pariuri au aceleasi reguli. De aceea, inainte de a te apuca sa pariezi la o casa online, este bine sa citesti regulamentul acesteia. 

Siguranta caselor de pariuri online - De ce nu pot plasa pariuri cu mize mai mari pe anumite evenimente?

Toate casele de pariuri dispun de o miza maxima a unui pariu, doar ca unele stabilesc limita mizei maxime mai sus, iar altele mai jos.  In general, cu cat un eveniment sportiv este mai putin important, cu atat limitele maxime setate sunt mai jos. De asemenea, limite joase se pot intalni si la o selectie cu o cota foarte mare.

Am intalnit multi pariori care se plang ca sunt limitati pentru ca au devenit profitabili in timp. Este foarte probabil ca, daca repeti un tip de pariu intr-un interval scurt de timp cu mize mari, limita maxima sa fie tot mai joasa, mai ales daca pariurile sunt castigatoare. Situatile de care am pomenit mai sus nu sunt insa singurele care determina casele de pariuri sa umble la miza maxima.

Cea mai frecventa cauza este aplicarea de strategii sure bets la doua sau chiar 3 case diferite. Casele online se prind, in general, cand este vorba despre un sure bet prin simplul motiv ca suma pariata de tine nu este una rotunda si nici una ca urmare a unei strategii all-in, spre exemplu. Astfel cauti sa obtii acelasi profit la toate casele de pariuri implicate in acel sure bet. Sigur, poti aplica tactica aceasta de doua sau trei ori, dar daca vei continua tot asa vei trezi suspiciuni. De aceea, va sfatuim sa mizati mereu sume rotunde.

Siguranta caselor de pariuri online - Respecta regulile si nu vei intampina probleme de niciun fel

In cazul in care iti vei vedea de treaba ta, vei raspunde afirmativ la minimele cerinte ale une case de pariuri si nu vei cauta sa obtii profit dintr-o greseala a respectivei case online, nu ai de ce sa intampini probleme la casa de pariuri. Daca, totusi, se intampla sa fii nedreptatit de catre o casa, te invitam sa impartasesti respectiva problema pe site-ul nostru. Acesta se ocupa cu informarea celor care doresc sa parieze. Totodata, va incerca sa intre in contact cu reprezentantii caselor de pariuri pentu a lamuri situatia unei eventuale nedreptati comise unui utilizator.

Mai sus vorbeam de cerintele unei case de pariuri. Cele mai importante dintre acestea se refera la crearea unui singur cont la acea casa per persoana/gospodarie/IP. De asemenea, la deschiderea contului trebuie sa completezi cu datele tale reale. Refuzarea trimiterii buletinului pentru verificarea contului in 30 zile de la inregistrare inseamna restrictionarea la acel cont pana vei furniza documentul cerut, dar si eliminarea banilor din cont. Totodata, daca iti vei crea cont la casa de pariuri doar pentru a lua bonusurle este foarte probabil sa nu ti se permita retragerea banilor din cont.

Copy the token