Indiciu: tasteaza '@' inainte de numele de utilizator pentru a gasi utilizatorul
Inchide

Tipuri de pariuri

Tipuri de pariuri

Multi dintre pariori prefera sa joace bilete ce contin o singura selectie pe bilet. Pariurile multiple sunt de asemenea foarte populare in randul pariorilor si nu in ultimul rand, pariurile de tip sistem se bucura si ele de o apreciere la scara larga. Recomandarea noastra este ca fiecare parior sa aleaga optiunea cea mai buna pentru el, iar pentru a va usura decizia, va vom prezenta in cele ce urmeaza caracteristicile principalelor tipuri de pariuri.

Pariurile Simple

Un pariu simplu reprezinta un pariu plasat pe o singura selectie a unui evenemiment. Un pariu simplu este castigator daca pronosticati corect rezultatul selctiei.

Exemplu:

In meciul exemplificat mai sus, Bayern Munchen are o cota de 1.35 pentru o victorie in meciul cu Arsenal. In cazul in care plasati un pariu simplu pe victoria lui Bayern Munchen, acesta va fi castigator numai in situatia in care Bayern se va impune in fata lui Arsenal. Castigul total va fi calculat ca si Miza * 1.35. Astfel ca, daca mizati 100 RON, castigul total va fi de 135 RON, asadar un profit de 35 RON. Daca meciul se incheie cu victoria lui Arsenal, sau la egalitate, pariul simplu pe victoria lui Bayern Munchen nu va aduce niciun castig si veti pierde astfel miza.

Pariurile Multiple

Spre deosebire de pariurile simple, unde o singura selectie a unui eveniment este luata in calcul, pariurile multiple presupun un numar mai mare de selectii pe acelasi cupon de pariere. Un pariu multiplu este castigator atunci cand fiecare selectie din cuponul de pariere este castigatoare.

Este un tip de pariuri foarte popular, intrucat poate permite obtinerea unor castiguri mari cu mize relativ mici.

Petru o intelegere adecvata, va vom exemplifica mai jos cum functioneaza acest tip de pariu. 

 

Pentru acest cupon s-au ales urmatoarele pronosticuri:

  1. Sevilla v Manchester City – victorie Manchester City
  2. Real Madrid v Paris SG – victorie Real Madrid
  3. Borussia Monchengladbach v Juventus – victorie Juventus
  4. Benfica v Galatasaray A.S. – victorie Benfica 

In total pe cuponul de pariere avem 4 pronosticuri, cota totala fiind de 13.46. Cota totala a fost obtinuta prin inmultirea celor 4 cote. Miza din exemplul de fata este de 100 RON. Astfel, daca decidem sa alegem varianta unui pariu multiplu (acumulator), toate cele 4 pronosticuri trebuie sa fie corecte pentru ca pariul sa fie castigator. In acest caz, castigul va fi de 1346.40 RON, suma obtinuta prin inmultirea cotei totale cu miza. Daca una sau mai multe selectii de pe cuponul de pariere este pierzatoare, pariul multiplu va fi si el pierzator, situatie in care veti pierde miza.

Avantajul pariurilor multiple este acela ca puteti obtine castiguri mari cu mize mici, spre deosebire de pariurile simple unde in majoritatea situatiilor pentru a avea un castig consistent trebuie sa jucati o suma destul de mare. Pe de alta parte, vin insa cu dezavantajul de a fi compuse din mai multe pronosticuri, astfel crescand si riscul de a pierde.

Pariurile de tip sistem

Un alt tip de pariuri populare in randul pariorilor, sunt pariurile de tip sistem sua combinate. Un pariu sistem este format din mai multe selectii si va genera un castig chiar daca nu toate dintre aceste selectii sunt castigatoare. In functie de sistemul pe care il alegeti si numarul de selectii de pe cuponul de pariere, puteti obtine un castig chiar daca unul sau mai multe pronosticuri au fost pierzatoare.

Exemplu: vom considera un pariu pe sistemul 3 din 4

Cuponul de pariere contine in aceasta situatie 4 selectii si va poate asigura un castig daca pronosticat corect cel putin 3 din totalul de 4 selectii.

Cele 4 selectii, grupate in pariuri de cate 3, vor rezulta intr-un total de 4 combinatii. Vom folosi aceleasi pronosticuri pe care le-am folosit ca si exemplu mai sus, cu o miza de 10 RON pe fiecare combinatie: 

  1. Sevilla v Manchester City – victorie Manchester City, cota 2.50
  2. Real Madrid v Paris SG – victorie Real Madrid, cota 1.60
  3. Borussia Monchengladbach v Juventus – victorie Juventus, cota 2.20
  4. Benfica v Galatasaray A.S. – victorie Benfica, cota 1.53 

Combinatie

Selectii incluse in combinatie

Cota totala pe combinatie

Miza pe combinatie

Castig potential pe combinatie

1

1 + 2 + 3

2.5*1.6*2.2 = 8.8

10

88

2

1 + 2 + 4

2.5*1.6*1.53 = 6.12

10

61.2

3

2 + 3 + 4

1.6*2.2*1.53 = 5.39

10

53.9

4

1 + 3 + 4

2.5*2.2*1.53 = 8.42

10

84.2

 Generalizand, intr-un sistem de tip X din Y, acesti doi parametric reprezinta: 

  1. X = conditia de minim
  2. Y = totalul evenimentelor de pe cuponul de pariere

Pentru a va usura calculele, in tablelul de mai jos va indicam numarul de combinatii pentru fiecare sistem in parte. 

 

CONDITIA DE MINIM

SELECTII

                           

2 din

3 din

4 din

5 din

6 din

7 din

2

1

 -

 -

 -

 -

 -

3

3

1

 -

 -

 -

 -

4

6

4

1

 

 -

 -

5

10

10

5

1

 -

 -

6

15

20

15

6

1

 

7

21

35

35

21

7

1

8

28

56

70

56

28

8

Cele mai comune tipuri de pariuri pentru cele mai populare sporturi din Romania - fotbal si tenis

Tipuri de Pariuri Fotbal

Dupa cum probabil ati putut observa pana acum, in oferta caselor de pariuri sunt foarte multe tipuri de pariuri sportive pentru un meci de fotbal, insa in cele ce urmeaza le vom selecta pe cele mai populare.

Rezultat final

Se pariaza pe echipa care va castiga meciul sau daca se va inregistra un rezultat de egalitate

Sub/Peste 2.5 goluri

Daca vei paria sub 2.5 goluri vei castiga in cazul in care vor fi marcate cel mult doua goluri, iar daca vei paria peste 2.5 goluri vei castiga in caz ca vor fi inscrise minim trei goluri.

Handicap (-X.5/+X.5 goluri)

Vei castiga daca echipa pe care ai pariat va invinge la o diferenta mai mare decat cea selectata sau daca va acoperi handicapul. Spre exemplu, daca ai mizat pe gazde handicap (-1.5) inseamna ca gazdele trebuie sa castige la cel putin doua goluri pentru ca pariul sa fie castigator, iar daca ai ales oaspetii handicap (+1.5)  pariul va fi castigator daca echipa oaspete nu va pierde la mai mult de un gol diferenta .

Sansa dubla

Cu aceste tipuri de pariuri sportive vei acoperi doua din cele 3 rezultate finale. Spre exemplu, daca optezi pentru 1X pariul este „verde” in cazul in care nu se vor impune oaspetii, daca alegi varianta X2 vei castiga in caz ca nu se vor impune gazdele, iar daca vei alege varianta 12 vei castiga in caz ca nu se va inregistra un rezultat de egalitate.

Miza rambursata pentru egal (Draw No Bet – DNB)

Optiune asemanatoare cu sansa dubla, doar ca in cazul in care se va inregistra un rezultat de egalitate ti se va rambursa miza. Spre exemplu, daca ai mizat 1 (DNB) vei castiga in caz ca se vor impune gazdele si vei primi miza inapoi daca are loc o remiza, iar daca ai mizat 2 (DNB) vei castiga in cazul in care se vor impune oaspetii, urmand a primi miza inapoi in cazul unei remize.

Tipuri de pariuri tenis

Un meci de tenis important are cel putin 15 optiuni la casele online de top. Dintre acestea, noi vom alege cele mai bune tipuri de pariuri si le vom explica, in cazul in care printre noi avem si debutanti in pariuri.

Castigatorul meciului

Se pariaza pe jucatorul/jucatoarea care va castiga meciul. Dupa cum bine stiti, un meci de tenis nu se poate incheia la egalitate. In cazul unui abandon, unele case de pariuri iti ramburseaza miza, iar altele il vor da castigator pe cel ce a avansat in runda urmatoare.

Total game-uri – Sub/Peste (2 variante)

Limita poate fi sub/peste X game-uri sau X.5 game-uri. Spre exemplu, daca ai mizat ca un meci va avea Under 22 game-uri pariul va fi castigator in caz ca se vor disputa cel mult 21 game-uri, iar daca vor avea loc 22 game-uri ti se va rambursa miza. In schimb, daca ai mizat ca vor fi Under 22.5 game-uri pariul va fi castigator in caz ca vom avea 22 sau mai putine game-uri si pierzator daca vom avea 23 sau mai multe game-uri.

Handicap game-uri/seturi

Pariul va fi castigator daca diferenta pentru jucatorul care se va impune va fi mai mare decat limita, respectiv daca handicapul acoperit va fi mai mic decat limita. Spre exemplu, daca mizam ca jucatorul favorit se va impune cu (-1.5 game-uri/seturi) vom castiga in caz ca el va obtine o victorie la cel putin doua game-uri/seturi diferenta. Pe de alta parte, daca mizam ca outsiderul va acoperi diferenta (+1.5 game-uri/seturi) vom castiga in cazul in care acesta nu va pierde la doua sau mai multe game-uri/seturi diferenta.