Pariuri handicap asiatic pe înțelesul tuturor 2024

Handicapul Asiatic este un tip de pariu mai putin jucat de catre pariorii din Romania, pentru simplul motiv ca nu este pe deplin inteles. Scopul acestui articol este de a va prezenta regulile de baza si modul de utilizare ale acestui tip de pariu, pentru a-l face usor de utilizat si de jucat de catre pariori.

Handicapul asiatic este un pariu cu doar doua optiuni de pariere, ceea ce il face, din start, foarte tentant. Unul dintre participantii la evenimentul sportiv ales primeste un avantaj virtual inainte de meci, iar celalalt participant capata un handicap la fel, virtual, ambele variante avand scopul de a oferi cote mai atragatoare pentru acel meci.

Handicapul Asiatic este preferat de catre pariori cu precadere atunci cand raportul de forte dintre cele doua echipe implicate intr-un meci este disproportionat si, in mod implicit, echipa favorita va avea o cota mica, neatractiva pentru pariori. 

Intr-o astfel de situatie, bookmakerii caselor de pariuri seteaza aceste valori cu asa-numitul “handicap asiatic”, astfel incat sa echilibreze aceasta balanta a cotelor si sa ofere o mai mare valoare pariurilor. Astfel, handicapul va avea o valoare negativa pentru favorita si o valoare pozitiva pentru echipa care porneste cu sansa a doua.

Cel mai mare avantaj al handicapului asiatic este faptul ca acesta minimizeaza riscul pariorului, marind siguranta pariului plasat.

Va vom prezenta aici principalele tipuri de handicapuri asiatice, cu exemple practice, pentru a-l face accesibil tuturor pariorilor. De asemenea, vom trece in revista si cele mai importante case de pariuri online ce ofera aceste optiuni de pariere.

Vom considera exemplul concret al meciului Real Madrid vs Paris Saint Germain si il vom trece prin toate variantele de handicap asiatic.Handicap Asiatic 0

Este un tip de handicap asiatic ce da posibilitatea returnarii mizei in contul pariorului. Astfel, in caz de egalitate in acel meci, suma mizata pe acel meci se intoarce in contul de pariere.

Exemplu handicap asiatic 0: Real Madrid v Paris SG

 

Handicap 

Real Madrid

Rezultatul pariului 

Handicap 

PSG

Rezultatul pariului 

0

Castiga

Castigator

0

Castiga

Castigator

Egalitate

Miza inapoiata

Egalitate

Miza inapoiata

Pierde

Pierzator

Pierde

Pierzator

 • Situatia 1: Pariati 100 de lei pe victoria lui Real Madrid, Handicap Asiatic 0 la o cota de 1.35. Pentru a castiga pariul, trebuie ca Real Madrid sa se impuna. Daca Real Madrid se impune, veti castiga 100 de lei *1.35=135 de lei, deci un profit de 35 de lei. Daca meciul se termina la egalitate, miza va este inapoiata. Daca Real Madrid pierde, si pariul va fi pierzator;
 • Situatia 2: Pariati 100 de lei pe Paris SG, Handicap Asiatic 0 la o cota de 3.30. Pentru a castiga pariul, trebuie ca Paris SG sa se impuna. Daca Paris SG se impune veti castiga 100 lei*3.30=330 lei, deci un profit de 230 de lei. Daca meciul se termina la egalitate, miza va este inapoiata. Daca Paris SG pierde, pariul va fi pierzator.

Handicap Asiatic 0.25

Acest tip de handicap asiatic acorda un avantaj de ¼ echipei care porneste cu sansa a doua, conform tabelului desfasurator de mai jos. Posibilitatea egalitatii este scoasa din calcul.

 Exemplu handicap asiatic 0.25: Real Madrid v Paris SG

Handicap 

Real Madrid

Rezultatul pariului 

Handicap 

PSG

Rezultatul pariului 

-0.25

Castiga

Castigator

+0.25

Castiga

Castigator

Egalitate

Pierdeti jumatate din miza

Egalitate

Castigati jumatate din miza

Pierde

Pierzator

Pierde

Pierzator

 • Situatia 1: Pariati 100 de lei pe victoria lui Real Madrid, Handicap Asiatic -0.25 la o cota de 1.58. Pentru a castiga pariul trebuie ca Real Madrid sa castige meciul. Daca Real Madrid castiga meciul veti castiga 100*1.58=158 de lei, asadar un profit de 58 de lei. Daca meciul se incheie la egalitate, veti pierde jumatate din miza, in cazul nostru 50 de de lei, iar cealalta jumatate, de 50 de lei o veti primi inapoi in contul de pariere. Daca Real Madrid pierde, pariul va fi pierzator;
 • Situatia 2: Pariati 100 de lei pe victoria lui Paris SG, Handicap Asiatic +0.25 la o cota de 2.45. Pentru a castiga pariul, trebuie ca Paris SG sa castige meciul. Daca Paris SG castiga meciul veti castiga 100 lei*2.45=245 de lei, asadar un profit de 145 de lei. Daca meciul se incheie la egalitate, veti primi inapoi jumatate din miza (50 de lei), iar cealalta jumatate din miza (50 RON) este castigatoare la o cota de 2.45. Concret, veti avea 50 de lei (partea din miza inapoiata) + 122.5 de lei (50 lei*2.45) = 175.5 de lei, asadar un profit de 75.5 RON. Daca Paris SG pierde, pariul va fi pierdut.

Handicap Asiatic 0.5

In acest caz, se acorda un avantaj de ½ echipei care porneste cu sansa a doua. Aceasta optiune este, totodata, echivalenta cu parierea pe victorie simpla a echipei favorite. Posibilitatea egalitatii este eliminata. In niciuna dintre situatii nu veti primi bani inapoi.

Exemplu handicap asiatic 0.5 : Real Madrid v Paris SG

Handicap 

Real Madrid

Rezultatul pariului 

Handicap 

PSG

Rezultatul pariului 

-0.5

Castiga

Castigator

+0.5

Castiga

Castigator

Egalitate

Pierzator

Egalitate

Castigator

Pierde

Pierzator

Pierde

Pierzator

 • Situatia 1Pariati 100 de lei pe Real Madrid, Handicap Asiatic -0.5 la o cota de 1.81. Pentru a castiga pariul trebuie ca Real Madrid sa castige meciul. Daca Real Madrid castiga, veti avea un castig de 100 lei*1.81=181 lei, asadar un profit de 81 de lei. In oricare alta situatie veti pierde banii;
 • Situatia 2: Pariati 100 RON pe Paris SG, Handicap Asiatic +0.5 la o cota de 2.05. Pentru a castiga pariul trebuie ca Paris SG sa castige meciul sau sa se termine la egalitate (echivalent cu optiyunea sansa dubla x2). Daca meciul se va incheia cu unul din aceste rezultate, veti avea un castig de 200.5 lei, asadar un profit de 100.5 lei. Daca Paris SG va pierde meciul, veti pierde pariul.

Handicap Asiatic 0.75

Acest tip de handicap asiatic acorda un avantaj de 3/4 echipei care porneste cu sansa a doua, conform tabelului desfasurator de mai jos. Posibilitatea egalitatii este scoasa din calcul.Este un tip de handicap ce poate returna partial miza pariului.

Exemplu handicap asiatic 0.75: Real Madrid v Paris SG

Handicap 

Real Madrid

Rezultatul pariului 

Handicap 

PSG

Rezultatul pariului 

-0.75

Castiga la diferenta de 2+ goluri

Castigator

+0.75

Castiga

Castigator

Castiga la diferenta de 1 gol

Pe jumatate castigator

Egalitate

Castigator

Egalitate

Pierzator

Pierde la diferenta de 1 gol

Pe jumatate pierzator

Pierde

Pierzator

Pierde la diferenta de 2+ goluri

Pierzator

 • Situatia 1: Pariati 100 de lei victoria lui Real Madrid, Handicap Asiatic -0.75 la o cota de 2.05. Pentru a castiga pariul trebuie ca Real Madrid sa castige la o diferenta de 2 sau mai multe goluri. Daca Real Madrid castiga la o fierenta de 2 sau mai multe goluri, veti castiga 100 lei*2.05=200.5 lei, asadar un profit de 100.5 lei. Daca Real Madrid castiga la o diferenta de doar un gol, veti primi inapoi o jumatate din miza (50 de lei), iar cealalta jumatate de 50 de lei va fi castigatoare. Asadar, veti avea un castig total de 50 de lei (jumatatea de miza inapoiata) + 102.5 lei (50 lei*2.05) = 152.5 lei. In acest caz aveti un profit de 52.5 lei. Daca meciul se incheie la egalitate sau Paris SG castiga, pariul va fi pierzator.
 • Situatia 2: Pariati 100 de lei pe victoria lui Paris SG, Handicap Asiatic +0.75 la o cota de 1.81. Pentru a castiga pariul, trebuie ca Paris SG sa castige sau meciul sa se incheie la egalitate. In oricare din aceste cazuri veti avea un castig total de 100 lei*1.81=181 lei, asadar un profit de 81 de lei. Daca Real Madrid se impune la diferenta de un singur gol, vi se va inapoia o jumatate din miza, 50 de lei, dar cealalta jumatate va fi pierduta. Daca Real Madrid se impune la o diferenta de 2 sau mai multe goluri, pariul va fi pierzator.

Handicap Asiatic 1

 In aceasta situatie meciul incepe de la 0-1. Se acorda, asadar, un avantaj fictiv de 1 gol echipei care porneste cu sansa a doua. Posibilitatea egalitatii este eliminata.Este un tip de handicap ce poate returna integral miza pariului.

 Exemplu handicap asiatic 1: Real Madrid v Paris SG

 

Handicap 

Real Madrid

Rezultatul pariului 

Handicap 

PSG

Rezultatul pariului 

-1

Castiga la diferenta de 2+ goluri

Castigator

+1

Castiga

Castigator

Castiga la diferenta de 1 gol

Miza inapoiata

Egalitate

Castigator

Egalitate

Pierzator

Pierde la diferenta de 1 gol

Miza inapoiata

Pierde

Pierzator

Pierde la diferenta de 2+ goluri

Pierzator

 • Situatia 1: Pariati 100 de lei pe victoria lui Real Madrid, Handicap Asiatic -1 la o cota de 2.48. Pentru a castiga pariul, aveti nevoie ca Real Madrid sa se impuna la o diferenta de 2 sau mai multe goluri. Daca Real Madrid se impune la o astfel de diferenta, veti avea un castig total de 100 de lei*2.48=248 de lei, asadar un profit de 148 de lei. Daca Real Madrid se impune la un singur gol diferenta, vi se va inapoia miza. Daca Real Madrid pierde, sau meciul se incheie la egalitate, pariul va fi pierzator.
 • Situatia 2Pariati 100 de lei pe victoria lui Paris SG, Handicap Asiatic +1 la o cota de 1.57. Pentru a castiga pariul, aveti nevoie ca Paris SG sa castige sau meciul sa se incheie la egalitate. In oricare din aceste doua situatii, veti avea un castig total de 100 de lei*1.57=157 de lei, asadar un profit de 57 de lei. Daca Paris SG pierde la un singur gol diferenta, vi se va inapoia miza. Daca Paris SG pierde la doua sau mai multe goluri diferenta, veti pierde pariul.

Handicapurile asiatice se calculeaza in mod identic cu cel din exemplele date mai sus, pentru valori mai mari, de 1,5, 1,75, 2, 2,25, 2,5, 2,75, 3 si asa mai departe.

 Desi regulile par poate mai dificile decat la pariurile sportive clasice, de indata ce le veti intelege veti observa ca pariurile pe handicapuri asiatice va pot aduce mai multa valoare decat pariurile standard, datorita posibilitatilor mai mari de castiguri, dar si securitatii mai ridicate a pariurilor plasate.

Handicap asiatic-avantaje

 • Marirea sigurantei pariului jucat: poti recupera miza integral jucata sau macar jumatate din ea, ceea ce ofera o securitate psihica pariorului ce are un profil scazut de risc;
 • Mai mult de atat, in cazul handicapurilor asiatice ajustabile, se ofera linii de handicap asiatic pentru toate tipurile de risc parioristic, de la unul mic la unul foarte mare;
 • Se pot gasi cote valoroase de pariere cu un coeficient mic de risc. Trebuie doar sa analizezi cu minutiozitate ofertele caselor de pariuri;
 • Plaja de pariuri cu handicap asiatic este mare: in afara de golurile din fotbal, handbal sau hochei, se poate paria pe punctele din baschet sau volei, pe ghemurile din tenis sau pe frame-urile din snooker;
 • In ultima vreme, se poate paria pe handicap asiatic si pentru diferenta de cornere, cartonase sau chiar faulturi, ceea ce mareste in mod considerabil popularitatea acestor tipuri de pariuri;
 • Poti construi strategii proprii profitabile de pariere folosind variantele de pariere pentru handicap asiatic.

Handicap asiatic - dezavantaje

 • Oferta pentru handicap asiatic este mai slaba la unele case de pariuri. Daca vreti oferte generoase pentru acest tip de pariuri, orientati-va catre case de pariuri de top;
 • Cotele sunt mai mici in cazul handicapului asiatic ajustabil, pentru anumite linii de handicap asiatic oferite de catre casele de pariuri. Dar acest lucru e firesc, pentru un risc mai mic si cotele sunt mai mici.

Case de pariuri pentru handicap asiatic

Casele de pariuri online licentiate in tara noastra ofera din ce in ce mai multe variante de pariere din categoria handicap asiatic.Concurenta este acerba intre casele de pariuri si la acest capitol.

 • Din punctul meu de vedere, si nu doar al meu, cea mai potrivita agentie de pariuri online pentru pariurile de tip handicap asiatic este casa de pariuri Unibet. Aceasta ofera cea mai cuprinzatoare gama de pariuri cu handicap asiatic, iar liniile de handicap ajustabil sunt extrem de atractive. Dupa cum veti vedea mai jos, liniile de handicap ajustabil pe ghemurile din tenis au fost sursa de inspiratie pentru o strategie proprie de pariere.
 • Casa de pariuri Betano ofera, de asemenea, variante de pariere de handicap asiatic, chiar si pentru competitii fotbalistice ce nu sunt in prim plan.
 • Casa de pariuri NetBet are in oferta atat handicapuri asiatice cat si europene. Paleta de handicapuri asiatice ajustabile, desi mai putin variata decat la Unibet sau la Betano, este intr-o continua expansiune.

Strategie de pariere handicap asiatic pentru tenis

Este vorba despre o strategie personla, ce a izvorat din pasiunea mea pentru tenis si pentru handicapuri asiatice ajustabile. Trebuie spus ca, la astfel de pariuri pe tenis, un rol vital il joaca 'valoarea' cotelor setate de "bookmakers" pentru meciul respectiv.

 Handicap asiatic ghemuri pe outsider

Este foarte important sa fim la curent cu forma de moment a jucatorilor pe suprafata pe care se joaca meciul. Celelalte informatii despre partida trec in plan secund, chiar daca vorbim despre germanul Alex Zverev, un jucator de top al clasamentului actual din tenis.

Exemplu handicap asiatic tenis 

Sa presupunem ca avem de-a face cu un meci pe zgura, dintre Zverev si chilianul Christian Garin. 

Voi alege, dupa o documentare riguroasa, optiunea “Christian Garin handicap asiatic de + 4,5 ghemuri in meciul cu Alex Zverev”, la o cota de 1,80, la Roland Garros.

Desi diferenta din clasament este de cateva zeci de locuri, stiu ca chilianul Garin este un jucator tipic de zgura, rezultatele sale au fost minunate pe aceasta suprafata.

Mai stiu ca Zverev este foarte inalt, are 1.98 metri, nu agreeaza suprafetele lente, pentru ca aici e nevoit sa alunece, sa se deplaseze lateral foarte rapid, sa isi flexeze genunchii de nenumarate ori.

Iar el este foarte inalt, deplasarea sa in rapid nu poate fi la cote maxime pe zgura.

Optiunea aleasa ne da un pariu castigator chiar daca Zverev castiga meciul in minimum de seturi, cu scorul de 7-6, 7-6, 7-5, sa spunem. Diferenta de ghemuri castigate este de patru in acest caz, ceea ce face ca optiunea mea, de handicap asiatic +4,5 ghemuri, sa fie una castigatoare.

Cu ajutorul handicapului asiatic am beneficiat, astfel, de o cota foarte valoroasa, care, pentru o victorie simpla a lui Zverev ar fi fost, probabil, de 1,35-1,40.

Asadar, handicapurile asiatice sunt printre cele mai tentante si profitabile optiunui din pariurile sportive.Va invitam sa le studiati si sa le experimentati pe site-ul nostru.

Postat de:

NicPopescu
NicPopescu
Managerul siteului
Copy the token