Optiunea "Cash Out" sau "Inchidere Pariu"

Optiunea cash out permite inchiderea pariului inainte de a se fi finalizat selectia sau selectiile de pe cuponul de pariere. Este o optiune la mare cautare de catre jucatorii la pariuri. Pentru a minimiza riscul unei pierderi sau pentru a securiza un castig la un moment dat, anumiti operatori ofera clientilor aceasta posiblitate de a inchide pariul inainte de a fi solutionat.

Cum functioneaza optiunea Cash Out sau Inchidere Pariu?

Cash Out este o optiune dezvoltata de casele de pariuri online prin intermediul careia se da posibilitatea inchiderii pariului, chiar daca meciurile de pe cupon sunt inca in desfasurare. Formul de calcul din spatele acestei optiuni are la baza profitabilitatea pariului la momentul respectiv, cotele selectiilor deja solutionate si cotele selectiilor in curs de desfasurare. Mai exact, cu cat cotele evenimentelor nesolutionate sunt mai mici cu atat valoarea castigurilor ce ar putea fi obtinute prin inchiderea pariului inainte de termen este mai mare.

Exemplu - sa presupunem ca ati plasat un acumulator de 4 selectii dupa cum urmeaza:

  1. Bayern Munchen v Arsenal – pronostic: 1 (cota 1.36)
  2. Chelsea v Dinamo Kiev – pronostic 1 (cota 1.70)
  3. Gent v Valencia – pronostic 2 (cota 2.05)
  4. Lyon v Zenit St. Petersburg – pronostic 1 (cota 2.30)

Cota totala: 10.9; Miza: 100 RON; Castig potential: 1090 RON

Situatia 1: presupunand ca primele 3 selectii de pe bilet sunt deja castigatoare, iar la meciul Lyon v Zenit St. Petersburg este scorul 2-0 in minutul 60, cel mai probabil prin intermediul optiunii cash out ati putea inchide acum pariul pentru o suma mai mica decat castigul potential, dar nu cu mult. Evident, o astfel de decizie in mod normal nu ar fi justificata, am optat insa pentru acest exemplu pentru a va oferi o posibilitatea de a intelege cum functioneaza optiunea de cash out. 

Situatia 2: presupunand ca primele 2 meciuri de pe bilet sunt castigatoare deja, al treilea este aproape de a se solutiona pozitiv si ramane al 4-lea meci doar cu probleme. Scorul la cel de-al 4 meci este de 0-1 in minutul 50. Intr-un astfel de caz probabil operatorul va va oferi posibilitatea de a inchide pariul la acel moment pentru undeva in jurul a jumatate din potentialul castig.

Situatia 3: presupunand ca primele 3 meciuri sunt deja castigatoare, iar la al 4-lea meci scorul este de 2-1 in favoarea lui Zenit St. Petersburg in minutul 85, probabil suma pe care o veti putea obtine la acest moment prin optiunea cash out ar fi infima, la fel ca si sansele de a castiga pariul in situatia in care nu optati pentru inchiderea pariului inainte de a se fi finalizat.

Care sunt beneficiile optiunii Cash Out?

Aceste beneficii difera in functie de operator, ne vom axa insa pe cateva beneficii generale:

  • Puteti decide singuri momentul in care sa puneti capat riscului sis a retrageti castigul oferit la momentul respective
  • Castigurile retrase sunt oferite instant in cont, astfel ca puteti plasa alte pariuri imediat
  • Se aplica atat pariurilor multiple cat si pariurilor simple
  • Control asupra castigurilor si asupra riscurilor

In conditii putem apela la optiunea Cash Out?

Aplicabilitatea acestei optiuni difera de la un operator de pariuri la altul. Exista operatori care ofera aceasta optiune doar pentru pariurile live si operatori care ofera atat live cat si pre-meci.

De asemenea, este bine de notat, optiunea cash out nu este disponibila pentru toate pariurile, insa in general acopera o arie vasta de evenimente si sporturi.

Per ansamblu, putem concluziona faptul ca optiunea Cash Out este un punct forte pe care il puteti avea in vedere atunci cand sunteti in cautarea unui operator de pariuri online si inca nu v-ati decis asupra vreunui site.

Copy the token