Cand este recomandat sa pariem GG (ambele echipe marcheaza)

Pariul “ambele marcheaza’, cu variantele da/nu, este optiunea prin care jucatorii pot miza ca ambele formatii implicate in evenimentul sportiv respectiv vor reusit sa inscrie. 

De obicei, casele de pariuri licentiate online plaseaza aceasta piata in ofertele pentru fotbal si hochei, dar o mai gasim si la partidele de futsal.


Nu conteaza in ce mod sunt marcate golurile, cel mai important e ca mingea sa intre in poarta. Da, autogolurile se iau in considerare. Daca scorul va fi “alb” sau oricare dintre echipe va obtine o victorie la zero, atunci cei care au optat pentru varianta “nu” la optiunea de pariere “ambele marcheaza” vor avea castig de cauza.

Abrevierea pentru “ambele marcheaza” este “GG”. De obicei, aceasta apare in ofertele caselor terestre. Rare sunt site-urile online unde pariorii pot da peste aceasta abreviere. Totusi, casa de pariuri Betano, foloseste acronimul GG pentru optiunea „ambele marcheaza” si NG pentru varianta „nu marcheaza ambele echipe”. 

Cei care mizeaza pe siteuri de pariuri online pe optiunea “ambele marcheaza” trebuie sa aiba insa grija atunci cand pun pronosticul pe evenimente care se pot derula cu prelungiri (2x15 min) si penalty-uri. Pontul ales, “ambele marcheaza” este valabil doar pe perioada celor 90 de minute regulamentare.

Cand sa alegi „ambele marcheaza”

Asa cum e evident din numele optiunii de pariere, “ambele marcheaza” sugereaza faptul ca se vor marca goluri in acel meci, de catre fiecare dintre  cele doua echipe. Statistica joaca un rol important, ceea ce inseamna ca e esential sa nu pariem pe “da” atunci cand sunt implicate doua formatii excelente in defensiva. 

Strategia potrivita pentru un pronostic “ambele marcheaza” implica alegerea unor echipe cu inclinatii clare spre atac. Doua echipe care inscriu in mod constant, dar care, totodata, au si ceva dificultati in aparare. Meciul ales trebuie sa treaca urmatorul test pentru a fi inclus pe biletul de pariere:

  • Statistica golurilor marcate/primite pentru ambele echipe;

  • Inclinatia spre un joc ofensiv al celor doua formatii;

  • Motivatia pentru un rezultat pozitiv;

  • Prezenta unor jucatori de clasa mondiala pe teren;

  • Lipsa absentelor in cele doua compartimente ofensive;

  • Posibile absente importante in cele doua defensive.

In mod clar nu ar trebui sa insisti cu echipe care, pe langa un atac feroce, au si o aparare sigura. Un bun exemplu ar fi Liverpool, in acest sezon. Sau chiar Atletico Madrid, in actualul sezon, dar si in cele de sub comanda lui Diego Simeone.

Alegem „Ambele marcheaza” sau „peste 2,5 goluri?”

La o prima analiza, daca doua formatii au un golaveraj ofertant (cu multe goluri marcate, dar si incasate), atunci pronosticul “ambele marcheaza” e o solutie aproape automata. Insa nu trebuie sa ignoram alt tip de pariu: „peste 2,5 goluri”. Acesta are avantajul ca nu trebuie sa depinda in totalitate de reusitele ambelor formatii. Meciul se poate incheia 3-0, 4-0 sau 5-0, iar pronosticul nostru, “peste 2,5 goluri”, sa fie castigator. “Ambele marcheaza” e un pont care se bazeaza pe goluri, dar nu se aplica tuturor situatiilor. La un meci Real Madrid vs Osasuna vom vedea, cel mai probabil, goluri, insa nu obligatoriu in ambele porti.

Cei care aleg sa selecteze “nu” la “ambele marcheaza”, opteaza practic o varianta mai sigura decat “echipa x marcheaza sub 0,5 goluri”. Chiar daca formatia pe care nu o vezi punctand pe tabela reuseste sa faca acest lucru, inca mai ai o sansa daca alegi sa joci “ambele marcheaza / NU”.

Despre aceste optiuni de pariere si despre multe altele lucruri vitale pentru pariori aflati in ghidul de pariere pe care vi-l punem la dispozitie pentru a fi cat mai pregatiti de a face din aceasta pasiune una profitabila.

Copy the token