Pariuri 1x2 - afla cum putem folosi pariurile pe solist pentru a paria sansa dubla sau DNB

In diverse sporturi de echipa, in special in fotbal, chiar si in hochei pe gheata, atunci cand nu esti sigur ca partida se va incheia cu un anumit rezultat final (pariuri 1X2), ai doua alternative la dispozitie. Una se numeste sansa dubla, iar alta DNB (Draw No Bet).

Aceste variante se intalnesc la mai toate casele de pariuri licentiate din Romania. Ambele se folosesc atunci cand vrei sa acoperi doua rezultate finale din cele 3, cota fiind, evident, mai mica decat daca ai plasa un pariu doar pe un rezultat final (1X2 pariuri sportive). Sigur, nu iti transforma selectiile in pariuri sigure, dar ai sanse mai mari de castig, la cote mai mici, pe principiul mai bine mai putin decat deloc.

Dar inainte de a ne referi la utilitatea sansei duble si a pariurilor DNB la top case de pariuri, facem o foarte scurta paranteza pentru pariorii incepatori care nu stiu ce inseamna 1x2 la pariuri - 1: victorie gazde, X: egal, 2: victorie oaspeti.

Utilitatea sansei duble si a Draw No Bet-ului

Semnificatie sansa dubla

Sansa dubla se foloseste cand crezi ca un meci se va incheia cu o victorie a uneia dintre echipe (12), cu victoria echipei gazda sau o remiza (1X), respectiv cu victoria echipei oaspete sau o remiza (X2). 

Semnificatie Draw No Bet

In ceea ce priveste dnb pariuri (pariuri de tip Draw No Bet), pariul va fi “verde” daca selectia aleasa de noi (victorie gazde sau victorie oaspeti) va fi castigatoare, in cazul in care se va inregistra o remiza urmand ca miza sa se ramburseze. Daca ai selectat aceasta varianta in cadrul unui bilet multiplu si la respectivul meci a avut loc o remiza, ti se va acorda cota 1.00 doar pentru acea selectie, biletul avand in continuare sanse de castig. In acest articol ai mai multe detalii despre ce inseamna dnb (pariul Draw No Bet), dar si despre cele mai importante case online la care acesta poate fi gasit.

Ce facem cand un meci nu are cele doua optiuni?

Toate casele de pariuri beneficiaza atat de optiunea sansa dubla, cat si de optiunea Draw No Bet, cel putin pentru meciurile importante de fotbal. Daca vorbim despre un meci din ligile inferioare sau chiar de unul din prima liga, dar dintr-un campionat mai slab, s-ar putea sa nu gasim optiunea dorita, mai ales in cazul caselor online in care oferta nu este foarte bogata. In schimb, absolut toate meciurile pe care le gasim in oferta unei case de pariuri beneficiaza de o selectie si anume rezultatul final (pariuri 1X2).

Teorie

In cazul in care in oferta unui meci nu exista una dintre aceste optiuni sau chiar ambele,  plaseaza pariuri solist pentru a juca sansa dubla sau DNB.

Daca doresti sa plasezi un pariu pe sansa dubla, insa optiunea nu este disponibila, poti paria pe doua dintre cele 3 rezultate finale (1X2) astfel incat sa obtii acelasi castig indiferent care dintre cele doua variante va fi castigatoare. In schimb, daca doresti sa pariezi pe optiunea Draw No Bet, dar aceasta nu exista, poti sa plasezi un pariu pe remiza si unul pe victoria gazdelor sau a oaspetilor, astfel incat in cazul in care partida se termina la egalitate sa nu ai nici pierdere, dar nici profit, exact cum ar fi fost daca ai fi plasat tipul de pariu Draw No Bet.

Practica

Spre exemplu, sa luam o partida de fotbal unde cotele la pariuri 1x2 sunt:

  • victorie gazde: 2.30
  • victorie oaspeti: 3.10
  • egal: 3.30

Pentru a plasa optiunile corespunzatoare sansei duble, vom alege doua pariuri solist. Sa spunem ca suntem de parere ca se va inregistra o victorie a gazdelor sau o remiza, iar pentru succesul formatiei gazda vom miza 100 lei. Astfel, potentialul castig va fi de 230 lei. Pentru a obtine acelasi castig si in cazul in care partida se va incheia la egalitate, vom miza 230/3.3 = 69.7 lei pe o remiza (rezultatul final X). 

PariuMizaCotaCastig
Victorie gazde100 lei2.30230 lei
Egal69.7 lei3.30230 lei
Daca se va inregistra o victorie a gazdelor sau un rezultat de egalitate in exemplul dat, vom investi 169.7 lei pentru a castiga 230 lei. Asadar, observam ca profitul va fi de 60.3.

Vom pastra exemplul si in cazul in care dorim sa mizam pe victoria unei echipe, insa vrem, de asemenea, sa nu pierdem daca se va inregistra un rezultat de egalitate. Astfel, daca vom paria 100 lei pe victoria gazdelor am putea castiga 230 lei.

Sigur, este un pic mai greu de calculat miza pe care trebuie sa o plasam pentru o remiza, in acest caz ea fiind de 44 lei. Prin urmare, vom investi 142 lei, iar daca gazdele se vor impune vom castiga 230 lei, asta insemnand un profit de 88 lei. Pe de alta parte, daca meciul se va incheia la egalitate vom castiga 145.2 lei, ceea ce inseamna ca vom avea si aici un mic profit de 1.2 lei.  

Astfel, chiar daca vei alege o partida dintr-un campionat modest de fotbal sau din alte sporturi, partida care nu dispune de optiunile Sansa dubla si/sau Draw No Bet, poti foarte usor sa inlocuiesti aceste pariuri sportive mizand pe doua rezultate finale (1X2).

Sigur, avand in vedere ca exista atatea campionate de fotbal in lume, fiecare cu mai multe esaloane, este normal ca sportul cu balonul rotund sa aiba mai multe partide care sa nu beneficieze de aceste doua optiuni.

Dupa cum am spus si la inceput, sporturile la care se gasesc cel mai des asemenea pariuri sportive sunt fotbalul si hocheiul pe gheata, la celelalte sporturi de echipa fiind mai putin probabil ca un meci sa se incheie la egalitate.

Rezumat

  • Pariurile tip Sansa dubla si Draw No Bet pentru un meci pot fi inlocuite usor cu doua variante soliste (1X2)
  • Cele doua optiuni se intalnesc mai ales si merita sa fie pariate in meciurile de fotbal si hochei pe gheata
  • In locul sansei duble plaseaza un pariu pe un rezultat final cu orice miza doresti si un alt pariu pe alt rezultat final in care sa ai acelasi castig ca la cealalta varianta
  • In locul optiunii Draw No Bet mizeaza pe succesul unei echipe ce suma doresti, iar pentru remiza calculeaza astfel incat miza investita in total sa nu depaseasca potentialul castig, insa nici sa fie cu mult mai mare

Postat de:

NicPopescu
NicPopescu
Managerul siteului
Copy the token