Ce inseamna pariul tip Draw No Bet?

Deseori casele de pariuri, mai ales cele offline, pun la dispozitie tipuri de pariuri pe care pariorii incepatori, insa nu numai, nu le inteleg.
 
Unul dintre acestea, prezent in special la casele online de pariuri, este Draw No Bet. Am intalnit multi pariori care au intrebat ce inseamna pariul tip Draw No Bet.

Acesta este un tip de pariu cu doua optiuni: prima este ca echipa gazda sa castige, iar a doua ca echipa oaspete sa o faca. In cazul in care la sfarsitul partidei se inregistreaza un rezultat de egalitate, miza va fi rambursata in cont (fara vreo conditie de rulaj). Sigur, fiind vorba despre sanse de castig 50%-50%, ci nu de 33%-33%-33% cum se intampla in cazul tipului de pariu rezultat final, cotele pentru victoria gazdelor, respectiv cea a oaspetilor sunt ceva mai mici decat in cazul optiunii ‘’Rezultat final’’.
 

Ce sporturi beneficiaza de pariul Draw no bet?

Acest tip de pariu este intalnit la toate sporturile in care se poate inregistra un rezultat de egalitate la finalul partidei. Ne referim aici in primul rand la fotbal, insa si la handbal, baschet, hochei pe gheata, futsal, fotbal american . Evident, sportul la care intalnim cel mai des acest tip de pariu este fotbalul, la celelalte sporturi optiunea lipsind de multe ori, mai ales in cazul meciurilor mai putin importante. Luand in considerare doar acest tip de pariu, puteti plasa mai multe evenimente pe bilet, sansele de castig fiind ceva mai mari decat in cazul unui bilet obisnuit ale caror pariuri ar avea aceleasi cote.

Cum regasim pariul draw no bet casele de pariuri online?

Desi semnifica acelasi lucru, pariul de tip DNB nu se numeste la fel la toate casele de pariuri online. Pentru a nu va induce insa in eroare acest amanunt, mai jos vom enumera numele sub care acesta se gaseste la toate casele de pariuri:

Ce se intampla cu pariul draw no bet in cazul unei remize?

La inceputul articolului am precizat ca, in cazul in care un meci se termina la egalitate si noi am ales optiunea Draw No Bet, miza va fi rambursata in cont. Sigur, daca se intampla asa ceva pe un bilet cu mai multe evenimente, nu vi se va rambursa miza intregului bilet. Daca un meci s-a incheiat la egalitate pe un bilet cu mai multe evenimente, fiind selectata optiunea Draw No Bet pentru respectivul meci, vei primi cota 1.00 doar pentru acel eveniment.

Cu alte cuvinte, biletul se va comporta ca si cum acel pariu nu ar fi existat. In acest caz, veti fi afectat doar daca, spre exemplu, trebuie sa plasati un bilet cu 3 evenimente pentru a primi un bonus, iar printre cele 3 se afla si acesta cu varianta DNB. In acest caz, se va considera ca ati plasat doar doua evenimente pe bilet, iar bonusul nu va fi acordat. De asemenea, un asemenea pariu nu va conta pentru conditiile de rulaj al vreunui bonus.

Cum calculam cotele la Draw No Bet?

In cazul meciurilor de fotbal mai putin importante, optiunea Draw No Bet poate aparea cu doar cateva ore inaintea startului acelui meci. Daca doriti sa plasati acest pariu, care, evident, este mai sigur decat parierea pe unul din cele 3 rezultate finale, poate veti dori sa stiti cota pe care o va avea respectivul meci inainte ca aceasta sa apara. Astfel, cota victoriei gazdelor/oaspetilor se calculeaza dupa urmatoarea formula: (1-1/cota pentru egal) X Cota normala a gazdelor/oaspetilor pentru victorie.

Concluzii

Daca alegeti optiunea Draw No Bet si meciul se va termina la egalitate, miza vi se va rambursa in cont. In cazul in care asta se intampla in cadrul unui bilet multiplu, respectivul eveniment va primi cota 1.00, iar biletul se va comporta ca si cand el nu ar fi existat. Acest tip de pariu este prezent la toate sporturile la care exista posibilitatea ca la sfarsitul timpului regulamentar sa se inregistreze un rezultat de egalitate.

Totusi, casele de pariuri nu ofera prea des aceasta optiune pentru alte sporturi in afara fotbalului. Desi reprezinta acelasi lucru, nu la toate casele de pariuri gasim acelasi nume pentru aceasta optiune.

Pe site-ul nostru veti gasi multe articole folositoare despre optiunile intalnite in pariurile sportive, la sectiunea scoala pariurilor