Cand este indicat sa folosim optiunea Draw No Bet

Pana nu cu multi ani in urma primeam intrebari de la diversi pariori care nu aveau idee ce semnifica acronimul DNB. Intre timp, lumea s-a mai informat, intalnind din ce in ce mai rar aceasta intrebare. 

Pentru cei care mai sunt inca in dubii cand intalnesc aceasta varianta de pariu postata de catre cineva sau chiar la casa de pariuri, sa spunem ca DNB inseamna Draw No Bet. Nu trebuie sa stii multa engleza pentru a-ti da seama de semnificatia acestei expresii. Draw No Bet inseamna, intr-o traducere mot-a-mot, egalitate niciun pariu. Cu alte cuvinte, daca plasezi aceasta optiune de pariu pe un eveniment, iar meciul respectiv se va incheia la egalitate pariul va fi anulat, iar miza iti va fi rambursata.

5d6939a13873d_1567177121.jpg

Sporturi la care intalnim aceasta optiune

In general, pariorii folosesc optiunea DNB cand plaseaza pariuri pe fotbal. De ce se intampla asta? Pentru ca este cel mai pariat sport de catre romani, dar si deoarece fotbalul este sportul la care sunt cele mai mari sanse ca o partida sa se incheie la egalitate. Asta pentru ca aici se inscriu cele mai putine goluri dintre toate sporturile de echipa. Fiindca doar in sporturile de echipa se poate inregistra un rezultat de egalitate. Sigur, o partida de sah se poate termina si ea la egalitate, insa casele de pariuri nu ofera des oferte pentru un asemenea sport, iar cand o fac oferta nu este prea bogata. 

In afara fotbalului, sporturile de echipa care se pot incheia la egalitate in timp regulamentar, sunt: hochei pe gheata, baschet, handbal, rugby, polo, fotbal american, baseball si futsal. Sigur, aici ne referim la sporturi cunoscute, pentru care casele de pariuri dispun de oferta. Nu toate aceste sporturi beneficiaza insa de optiunea DNB, ci doar cele cu oferta bogata. Ne referim aici la hochei pe gheata, handbal sau baschet. De asemenea, nu toate casele de pariuri prezinta o asemenea optiune pentru aceste sporturi. 

Exemplu de DNB

Pentru a intelege mai bine acest tip de pariu, vom oferi un exemplu la intamplare dintr-un meci de fotbal. Astfel, vom lua meciul dintre Villarreal si Real Madrid, acolo unde echipa gazda are cota 3.7 la victorie, echipa oaspete 1.87, cota la egal fiind 4.15. Avand in vedere ca, in exemplul de fata, Real Madrid va juca fara cativa oameni de baza, din cauza accidentarilor, este probabil sa iei in calcul si varianta unei remize. 

Astfel, vei fi tentat sa mizezi pe victoria oaspetilor, in cazul unei egalitati rambursandu-ti-se miza. Cota pentru ca asta sa se intample este 1.42. In schimb, daca nu vezi cum Real Madrid ar putea castiga avand in vedere ca lipsesc piese de baza, probabil vei plasa un pronostic care sa favorizeze formatia gazda. Cum un pont simplu pe victoria gazdelor este prea riscant, te-am sfatui sa incerci sa mizezi pe faptul ca gazdele se vor impune, iar in caz de egalitate ti se va rambursa miza. Cota pentru ca asta sa se intample este 2.75. 

Daca inca nu stii cand trebuie folosita optiunea Draw No Bet, sa spunem ca aceasta   este folositoare atunci cand nu esti complet sigur ca o anumita formatie va castiga si doresti sa reduci riscul. Sigur, cota va fi si ea mai mica decat daca ai fi pariat pe rezultatul final (1X2). In acest caz insa vei pierde doar daca va invinge echipa adversa, nu si in cazul in care se va consemna un rezultat de egalitate.

Cum se calculeaza cota pentru DNB?       

La pariuri sportive se lucreaza mult cu numere si, implicit, cu formule matematice. Toate cotele pe care le vedem intr-un meci au fost obtinute dupa o formula matematica. In cazul optiunii Draw No Bet formula matematica este una simpla, fiind dependenta de cotele afisate pentru rezultatul final. Astfel, formula matematica pentru a determina cota la optiunea DNB este: (1-1/Cota la egal)*Cota gazdelor/oaspetilor la victorie. Luand exemplul de mai sus, cota pentru DNB gazde se calculeaza: (1-1/4.15)*3.7, iar cota pentru DNB oaspeti se obtine astfel: (1-1/4.15)*1.87.

Numele optiunii difera in functie de casa de pariuri

Nu la toate casele de pariuri optiunea se numeste la fel, lucru care ar putea starni confuzii printre pariori. De specificat, de asemenea, ca pariul DNB este acelasi lucru cu optiunea “handicap (0)”. Mai jos iti vom prezenta care este denumirea optiunii la cele mai bune case de pariuri licentiate in Romania.

Unibet888sportAdmiral – 1 2 (mizele vor fi returnate daca se termina egal)

Betano – Niciun pariu pe egal

Maxbet – Egal-pariul se ramburseaza, timp regulamentar

Netbet – Miza rambursata pt. egal

Fortuna – Victorie fara egal

BetStars – Egal-pariu rambursat

Sportingbet – 1 2 (pariul va fi rambursat daca meciul se termina cu egal in timpul regulamentar)

Betfair – Fara egal

Rezumat

  • In cazul in care pariezi pe optiunea DNB vei castiga daca echipa aleasa de tine se va impune in timp regulamentar si iti va fi rambursata miza daca meciul se termina cu o remiza
  • Optiunea DNB o intalnim cel mai des la fotbal
  • Formula matematica pentru DNB depinde de cotele pentru rezultatul final
  • Opteaza pentru DNB atunci cand nu esti 100% ca o formatie va castiga
  • Casele de pariuri au denumiri diferite pentru aceasta optiune

Descopera cele mai populare case de pariuri la care sa optezi pentru DNB