Pariurile sportive pe goluri - ce trebuie să știm despre ele

Pariurile sportive oferă o paletă din ce în ce mai mare de opțiuni, care să mărească atractivitatea jocului. Până la urmă, unul din criteriile de bază pentru care alegem o casă de pariuri sau alta este varietatea ofertei acesteia.

Acest lucru este valabil și pentru pariurile pe goluri, care sunt o alternativă foarte viabilă la tipurile clasice de pariuri de tipul 1,x,2.

Și spun asta deoarece, din start, pur intuitiv, îți oferă, din punct de vedere matematic, doar două opțiuni de pariere, deci o probabilitate de 50% de câștig.

Pariurile de tip total goluri/puncte/game-uri over-under

Acest tip de pariu se numără printre cele mai jucate de către pariori, deoarece oferă o siguranță superioară prin psihologia care stă la baza sa, cea referitoare la șansele de “jumătate-jumătate” de a câștiga la case de pariuri online.

Pariul în sine vine, într-adevăr, cu multe avantaje, iar mai jos voi enumera câteva dintre acestea:

 • În primul rând, în cazul unui meci echilibrat între două echipe la fotbal sau doi jucători la tenis este pur și simplu dificil să stabilești un învingător. Partida se poate decide la detalii, iar din această cauză, de multe ori, nu poți decât să speri că “șansa” va fi de partea ta. În această situație, acest gen de pariu pe număr de goluri sau puncte poate fi cel mai potrivit, deoarece și prin intermediul înfruntărilor recente dintre cei doi combatanți/cele două combatante poți să iei decizia dacă va fi un meci de tatonare (cu mai puține reușite) sau unul spectaculos, în care se va înscrie sau se va puncta mai mult.
 • Pe de altă parte, în meciurile cu favorit clar se poate miza pe un număr redus de game-uri (dacă extrapolăm un pic și către tenis de câmp) sau pe un număr smare de goluri (în cazul unei înfruntări fotbalistice sau al unui meci de hockey).
 • Nu în ultimul rând, acest tip de pariu oferă privilegiul ca “salvarea”, câștigarea biletului mai exact, să nu depindă dedoar una dintre echipe sau doar de unul dintre jucători.  Din contră, ambele părți implicate contribuie la rezultatul final, iar la un pariu pe “under 2,5 goluri”, să spunem, favoritul nu este în cea mai bună formă, biletul poate fi unul câștigător dacă și  adversarul prinde o zi proastă.

Ce opțiuni avem pentru pariul de tip under/over

Fotbal 

Cel mai întâlnit tip de pariu aici este “under/over 2,5 goluri”. Eu folosesc cu succes variantele ce au cote mai mici dar și probabilități mai mari de câștig precum “over 1,5 goluri” ( pentru campionate precum Premier League, La Liga sau prima ligă din Olanda) și “sub 3,5 goluri” (pentru competiții precum Liga 1, Ligue 1 sau Serie A).

Cand vorbim despre opțiunile de total goluri, trebuie să scoatem în evidență neapărat casa de pariuri Unibet.  Ea vine cu opțiunile de totaluri asiatice ajustabile, care oferă o plajă largă de variante de pariere ce minimizează riscul pariorilor.

Pentru că cei mai mulți pariori știu ce înseamnă sub și peste 2,5 goluri, voi vorbi un pic doar despre aceste totaluri asiatice ajustabile întâlnite la Unibet.

Să presupunem că ai ales opțiunea „peste 2,75 goluri” la  un meci dintre Juventus și Roma.

 • În această situație, dacă echipele vor înscrie 2 goluri sau mai puțin, biletul va fi unul pierdut.

 • Dacă cele două echipe marchează în total 4 goluri sau mai mult, biletul va fi unul câștigător.

 • Dacă în acest meci se înscriu în total 3 goluri, jumătate din suma pariată se înmulțește cu cota pariului, iar jumătate din miză se returnează.

Sună complicat până aici? Aproape că știi tot ce trebuie, dar ar mai fi totuși ceva de adăugat.

Ce se întâmplă atunci când alegi să pariezi „peste 3,25 goluri” la un meci?

Din nou, avem aceleași trei variante posibile la final:

 • Biletul este pierzător în cazul marcării a două goluri sau mai puțin;

 • Biletul este câștigător în cazul înscrierii a cel puțin patru goluri;

 • Dacă se marchează exact 3 goluri în meci, jumătate din miză se înmulțește cu cota pariului, iar jumătate se returnează.

Alte sporturi

 • Tenis  - pariurile pe număr de game-uri și de seturi sunt cele mai comune, dar există și pariuri pe numărul de puncte dintr-un game, în cazul pariurilor live.

 • Baschet  - opțiunea cea mai utilizată de către jucători este cea legată de numărul total de puncte la finalul meciului, dar și la finalul fiecărei reprize (este recomandat să consulți însă regulamentul casei de pariuri la care pariezi, pentru a fi sigur că acest tip de pariu include și prelungirile meciului) 

 •  Hochei –pariul de tip under/over, cel mai utilizat, se află în relație directă cu numărul de goluri marcat în total de către formații la finalul timpului regulamentar, sau incluzând prelungirile (atenție la această nuanță)

Ambele echipe marchează 

Opțiunea aceasta de pariu este foarte potrivită în cazul înfruntărilor dintre echipe ofensive, care nu cunosc jumătățile de măsură. 

Hotărârea se poate lua doar în urma studierii amănunțite ale statisticilor acestor formații, în funcție de numărul de goluri înscrise de acestea mai cu seamă. 

De asemenea, o altă situație în care se poate folosi acest tip de pariu este atunci când din apărarea uneia dintre echipe absentează un jucător important, o verigă de bază din formație, fapt ce poate avea urmări semnificative asupra rezultatului.

Pariuri pe interval de goluri 

Ești pregătit? Intrăm acum într-o altă zonă a pariurilor pe goluri… 

La ce mă refer mai exact prin intervale de goluri? Ei, probail ai ghicit: este vorba despre un interval închis, ca în superba matematică, iar acesta determină numărul total de goluri pe care mizezi că vor fi înscrise în partidă.

Astfel, există numeroase opțiuni din care poți alege ( 1-4, 2-4, 2-5, 2-6, 3-6 ș.a.m.d.)

Cu cît intervalele sunt mai mari, mai generoase, cu atât probabilitatea de a câștiga este mai mare, dar și cota oferită de casele de pariuri este mai mica.

Eu nu sunt un fan al acestei opțiuni de pariere, rămân la variantele pe care le- am zis mai sus: peste 1,5 goluri  și sub 3,5 goluri. 

Gol marcat în ambele reprize

Nu cred că e nevoie de prea multe explicații la această categorie; descrierea scurtă ar fi că măcar o echipă dintre cele două implicate în meciul de fotbal respectiv trebuie să înscrie în fiecare dintre cele reprize pentru ca biletul pariorilor să fie declarat câștigator.

Pariuri combinate

La casa de pariuri Betano sau Superbet pariurile pe total de goluri se pot combina cu alte opțiuni care cresc valoarea cotei, dar, proportional, și riscul acelui pariu.

Pentru mine, cele mai atractive sunt variantele de tipul șansă dublă combinate cu numărul de goluri din meci. 

Exemplu

Un pariu de genul “1x și sub 3,5 goluri” pentru un meci Liverpool vs Manchester City, presupune îndeplinirea a două condiții pentru a fi câștigător: echipa gazdă, Liverpool nu trebuie să piardă meciul, iar numărul total de goluri marcate în partidă să fie de maximum trei.

Pariurile combinate de acest timp au o multime de variante, cele doua case de pariuri mentionate mai sus se intrec in a-si îmbogăți oferta în acest domeniu.

Pariurile pe goluri sunt variante foarte des folosite și agreate de către pariori. Pe site-ul nostru le găsiți deseori exemplificate sub formă de ponturi în secțiunea special dedicată acestora.

Copy the token