Sirul lui Fibonacci - pareri pro si contra

Ca orice alta strategie la pariuri sportive, sirul lui Fibonacci are si el pareri pro si contra din partea utilizatorilor, strategia fiind una destul de buna.

Esti un parior calculat si ai inteles ca important nu este neaparat sa ai profit imediat, cat pe termen mediu si lung? Atunci metoda Fibonacci ti se potriveste de minune. Sirul lui Fibonacci consta in alegerea unei mize initiale si in ajustarea ei in functie de rezultatul pariului, sirul fiind unul dinainte stabilit.

Astfel, in cazul unui pariu castigator poti sa o iei de la capat sau sa cobori cu o treapta, in vreme ce in cazul unui pariu necastigator vei urca o treapta. Cand spunem asta ne referim la miza, evident. Sirul se formeaza foarte simplu, urmatoarea miza reprezentand suma ultimelor doua. Spre exemplu, daca vom porni de la o unitate, asta putand sa insemne orice miza doresti, vom avea sirul: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233 etc. . Pentru a genera un profit acceptabil in urma unui pariu castigator, cota totala ar trebui sa fie peste 2.5, chiar 3.00 pentru pasii avansati. La fel ca in cazul oricarei strategii, nu recomandam sa plasezi mai mult de 3 pariuri sportive pe un bilet. Pentru mai multe detalii cu privire la sistemul Fibonacci acceseaza acest articol.  

Pareri pro sirul lui Fibonacci

Dupa cum ai observat si mai sus,o poti „da in bara” de mai multe ori, insa, chiar si asa, poti genera profit daca un pariu va fi castigator, chiar si la un pas avansat, De exemplu, sa spunem ca am plasat 7 pariuri, niciunul nereusind sa fie castigator. Conform sirului lui Fibonacci, la pasul 8 vom paria 21 lei pe o cota totala de 3.00. Suma totala investita in aceasta strategie este, asadar, de 54 lei, iar in cazul in care pariul de la pasul 8 va fi castigator vei obtine 21*3 = 63 lei. In cazul in care si pariul acesta este necastigator, sa spunem ca mai mergem 3 pasi, toate cele 3 pariuri fiind necastigatoare, iar la al patrulea pas pariul este castigator. Asta inseamna ca in total am parcurs 12 pasi, suma investita fiind 376 lei. Daca pariul castigator va fi pe o cota de 3.00 vom obtine 144*3 = 432 lei, deci un profit de 56 lei.

Observam, asadar, ca pe masura ce sirul creste, avand tot mai multe pariuri necastigatoare consecutive, profitul va creste si el cand vom castiga un pariu. Asta doar in cazul in care cota totala este minim 3.00. Sigur, daca vei continua cu pariurile necastigatoare, acest sir poate deveni destul de periculos, in sensul in care nu iti vei mai putea permite miza de la pasul urmator. Asa se intampla, de altfel, in cazul oricarei strategii.

Mai mult decat atat, sirul lui Fibonacci reprezinta cea mai buna strategie care iti permite sa ai mai multe pariuri necastigatoare, pentru ca apoi sa generezi un profit consistent in cazul unui pariu castigator. Privind exemplul de mai sus, observam ca am parcurs 12 pasi pana sa avem un pariu castigator. De asemenea, miza cheltuita este si ea una destul de mica. Nicio alta strategie, poate doar derivate din aceasta, nu te lasa sa parcurgi atatia pasi cu o miza totala atat de mica si sa mai si profit, pe deasupra, in cazul unui pariu castigator. Asta inseamna, totodata, ca iti vei putea duce strategia la capat la casa online de pariuri care doresti fara teama de a fi limitat, in general miza maxima admisa pentru o selectie la o casa de pariuri fiind de peste 1 000 lei.

Pareri contra sirul lui Fibonacci

Cu toate ca sirul lui Fibonacci pare o metoda infailibila de a genera profit, se gasesc si cativa contestatari care probabil au renuntat la aceasta strategie descurajati fiind de seria de pariuri necastigatoare avuta. Nemultumirea lor pleaca de la faptul ca este prea mare cota minima care permite ca aceasta strategie sa fie una profitabila. Este adevarat, nu este foarte usor sa gasesti unul, doua sau chiar trei pariuri pe care sa le plasezi pe un biletul zilei pentru a forma cota totala 3.00. Sincer, noi am recomanda ca aceasta cota de 3.00 sa fie formata dintr-un singur pariu si aici iti sugeram sa mizezi pe rezultate de egalitate in meciuri de fotbal.  Sigur, o cota de 3.00 nu va iesi la fel de des cum ai dori, insa avand in vedere cele doua avantaje expuse mai sus credem ca merita incercata aceasta strategie.

Motivele pentru care contestatarii acestei stratgii au renuntat pe parcurs au fost lipsa de rabdare, dar si dorinta de a se bucura de un castig cat mai rapid, poate si frica de a nu ajunge la prea multe pariuri necastigatoare la rand, mizele fiind, astfel, tot mai mari. Daca ai ales sa plasezi pariuri conform sirului lui Fibonacci, ar fi bine sa mergi pana la capat cu aceasta strategie. Multa lume schimba planul din mers, mai ales cand observa ca au prea multe pariuri necastigatoare. In acel moment tentatia de a iti recupera miza intr-un timp cat mai scurt este mare, tocmai de aceea multa lume apeland la pariurile live. Din pacate, deseori aceasta lacomie si nerespectare a planului initial duce la faliment.

Rezumat

  • In ceea ce priveste sirul lui Fibonacci, miza unui pariu reprezinta suma ultimelor doua mize
  • Daca un pariu este necastigator continui sirul, iar daca este castigator o iei de la capat sau cobori la pasul anterior
  • Cota optima pentru incercarea acestei strategii este 3.00
  • Sirul este conceput astfel incat sa nu investesti o miza totala prea mare nici chiar dupa 10 pasi
  • Cu cat pariul iese la un pas mai avansat, cu atat profitul generat este mai mare
  • Daca ai inceput aceasta strategie, nu te descuraja si nu renunta in cazul in care prinzi mai mult de 5 pariuri necastigatoare
  • Rabdarea este cheia in reusita acestei strategii pe termen mediu si lung


Incearca sirul lui Fibonacci la una din casele de pariuri de top din Romania

Postat de:

Nic Popescu
Nic Popescu
Managerul siteului
Copy the token