Strategia Martingale - sfaturi, avantaje si dezavantaje

Foarte multi pariori profesionisti prefera sa testeze cel putin o strategie atunci cand plaseaza pariuri. Pe Internet gasesti o multime de strategii privind pariurile sportive, destul de putine fiind insa de succes. Sigur, pentru ca o strategie sa aiba succes ar trebui sa fii inspirat si in ceea ce priveste pariurile. In caz contrar, poti adopta cea mai buna strategie, ca tot nu vei obtine profit sau, in  cel mai rau caz, vei da faliment. O strategie destul de buna, in opinia noastra si nu numai a noastra, o reprezinta Martingale, strategie care face ravagii printre pariori.


Bazele strategiei Martingale

Daca esti un parior experimentat, cu ani de pariuri in spate, este imposibil sa nu fi auzit de aceasta strategie. Ea este una destul de sigura, care iti aduce profit de indata ce un pariu este castigator, pentru a avea sanse mai mari de reusita fiind bine sa dispui de o suma mare de bani in contul tau de pariuri. Concret, strategia Martingale consta in alegerea unei banci de start (o unitate) si a unei cote minime pe bilet de 2.00 (afla din acest articol cum poti alcatui cea mai sigura cota de 2.00). Dupa fiecare pariu necastigator miza din acel moment se dubleaza, in vreme ce dupa fiecare pariu castigator strategia se opreste, iar tu vei obtine profit, putand, astfel, sa o iei de la capat. Daca doresti sa afli mai multe despre strategia Martingale acceseaza acest articol.


Este bine sa folosim aceasta strategie pe pariuri simple sau pe bilete multiple?

Este greu de spus daca avem sanse mai mari jucand un pariu sau doua, chiar trei evenimente pe bilet pentru a obtine profit nu neaparat pe termen scurt, cat pe termen mediu si lung, fiindca, pana la urma, asta ne intereseaza. Niciun parior experimentat nu ar recomanda mai mult de 3 partide pe bilet, cu cat biletul este mai incarcat, cu atat sansele ca el sa fie castigator devenind tot mai mici si asta indiferent de cote.


In cazul strategiei Martingale am avea nevoie de o cota de peste 2.5 pentru a obtine un profit decent. Daca incepem aceasta strategie, iar la pasul „n” aceasta va fi castigatoare, insa va avea o cota totala de 2.00, profitul generat va reprezenta miza de la pasul 1, lucru care foarte probabil nu ne este pe plac. Astfel, cel mai bine ar fi sa plasezi doua pariuri pe bilet, care sa ridice cota totala, sau un singur pariu pe bilet, dar cu o cota mai mare de 2.00, chiar de 3.00. O sugestie ar fi aceea de a miza pe un rezultat de egalitate in partidele echipelor ce au obtinut cele mai multe remize in sezonul actual, de cele mai multe ori cota aici fiind peste 3.00. Asta, evident, daca ne referim la fotbal.


Avantaje si dezavantaje strategia Martingale

Dupa cum am spus si mai sus, strategia iti aduce un profit garantat in cazul in care cota totala de pe bilet este minim 2.00, iar biletul este castigator. De asemenea, strategia este una facila din punct de vedere al calculelor, care nu iti ofera mari batai de cap. Trebuie doar sa stii care a fost miza pasului anterior pentru a o dubla. Probabil si datorita facilitatii calculelor strategia Martingale este atat de raspandita.


Orice strategie are insa si dezavantajele ei, iar primul ar fi acela ca dupa 5-6 pariuri pierdute la rand lucrurile pot lua o intorsatura destul de urata in ceea ce priveste suma ta din cont. Analizeaza, asadar, fiecare pariu cu mare atentie si nu te gandi la faptul ca, in eventualitatea in care nu o sa iasa nu se va intampla nimic, deoarece mai ai multi pasi la dispozitie si iti permiti. Aceasta gandire este una distructiva, care deseori iti poate aduce falimentul. Totodata, trebuie sa recunoastem ca o cota totala mai mare de 2.00 nu este foarte usor de prins, iar cand o vei prinde profitul poate fi destul de mic, mai ales daca asta se va intampla la pasi avansati. Asta deoarece vezi ca „se ingroasa gluma” si vei reduce riscurile, cautand o cota cat mai apropiata de 2.00.


O oferta generoasa inseamna o sansa mai mare de a avea pariuri castigatoare

Acum, ca am aflat cum ar fi recomandat sa jucam in cazul in care dorim sa aplicam sistemul Martingale, suntem dornici de a trece la partea practica. Pentru asta trebuie sa ne asiguram ca vom alege o casa de pariuri ce are o oferta destul de generoasa. S-ar putea insa ca nu toate casele online cu oferte generoase sa fie pe placul vostru, inainte de a va inregistra sfatuindu-va sa studiati recenzia (detaliile) acelei case.


Strategia de pariuri Martingale poate fi aplicata la pariuri sportive pe orice sport, practic. Spre exemplu, poti aplica aceasta schema pe o partida de tenis, live sau pre-live. Strategia Martingale la tenis este una care a generat profit destul de consistent de-a lungul timpului, aici avand sanse ceva mai mari ca in alte sporturi ca pariurile plasate sa fie castigatoare. 


Totodata, putem folosi aceasta strategie si pentru meciurile de fotbal. Un tip de selectie riscant, dar care ti-ar putea aduce profit consistent, il reprezinta "pauza/final", acolo unde cotele pot fi foarte mari. Daca vei plasa pariuri pauza/final in sistem Martingale nu este neaparata nevoie ca dupa fiecare pas pierdut sa dublezi miza. Asta in cazul in care cota pentru acea selectie este mai mare de 3.00. 


Cota fiind una mare, sansele unui pariu castigator sunt ceva mai mici, astfel trebuind sa folosesti un calculator martingale pentru a nu te trezi ca dupa 5-6 pasi necastigatori nu iti mai permiti sa plasezi pariuri. De regula, pentru ca o strategie Martingale sa fie eficienta pe termen mediu si lung, ar trebui sa ai un buget suficient de mare incat sa acopere primii 10 pasi.


Este adevarat, multe case de pariuri nu te lasa ca pe un pariu sa plasezi mai mult de cateva mii de lei sau chiar cateva sute, asta in special daca esti un parior „cu state vechi” la acea casa online. Asta poate reprezenta o problema pentru pariorii ce joaca aceasta strategie, mai ales pentru cei care prefera mize mari si care se afla la un pas avansat al strategiei. Asta se poate rezolva insa usor, deschizandu-ti cont si depunand bani la doua sau mai multe case de pariuri care au in oferta optiunea pe care vrei sa o joci. In acest fel, poti plasa orice suma doresti pe o optiune, chiar si 100 000 lei sau mai mult, asta avand in vedere ca in Romania avem nu mai putin de 20 case de pariuri licentiate.


Rezumat

  • Metoda Martingale consta in dublarea mizei atunci cand un pariu este necastigator
  • Pentru a genera un profit cat de mic si in cazul in care te afli la pasi avansati, cota minima trebuie sa fie 2.00
  • Pentru a genera un profit multumitor, cota de pe un bilet ar trebui sa fie mai mare de 2.5
  • Urmand aceasta strategie recomandam ca un bilet sa contina doua evenimente
  • Daca esti limitat la o casa de pariuri si doresti sa plasezi o miza mai mare decat limita, plaseaza acel pariu la mai multe case online


Incearca strategia Martingale la una din casele de pariuri de top din Romania

Postat de:

NicPopescu
NicPopescu
Managerul siteului
Copy the token