Campionate din Europa in care predomina rezultatele de egalitate

Sunt destule campionate din Europa in care predomina rezultatele de egalitate, putand profita de pe urma lor, avand in vedere cota mare pentru o remiza.


5bac6b96ca219_1538026390.png


Dupa ce intr-un articol precedent am analizat in detaliu campionatele din Europa in care predomnia victoriile echielor gazda, in acest articol ne indreptam atentia asupra campionatelor cu rezultate de egalitate frecvente.


In general, cand mizeaza pe rezultatul final al unui meci, pariorii au tendinta de a evita remiza, preferand mai degraba un pariu pe victoria echipei gazda sau pe cea a echipei oaspete. In urma statisticii pe care o vom prezenta mai jos insa, s-ar putea ca perceptia sa vi se schimbe putin in ceea ce priveste acest aspect. Este vorba despre statistica acestui sezon, dar si desprea cea a precedentelor 3, statistica in urma careia ne vom da seama mai bine care sunt acele campionate din Europa in care predomina rezultatele de egalitate. La studiu au participat prima liga din toate ligile europene, respectiv divizia a doua, chiar si a treia uneori, din anumite tari mai importante in lumea fotbalului.


Ligi europene in care predomina remizele in sezonul 2018-2019


Majoritatea campionatelor din Europa se afla la start de sezon, drept pentru care ni se pare cumva normal ca remizele sa fie mai dese. Asta deoarece probabilitatea de a se intalni doua echipe neomogene, coechipierii necunoscandu-se prea bine intre ei sau fara prea mare chef de fotbal este mai mare decat la mijlocul sezonului sau spre sfarsitul lui. Asta se intampla insa in primele doua-trei etape, in timp ce in mare parte a campionatelor trecusera deja 4 runde la momentul efectuarii statisticii. 


Prin urmare, constatam ca in prima liga a Israelului predomina cel mai mult rezultatele de egalitate, 43% dintre meciuri incheindu-se cu o remiza. O urmeaza cea de-a treia liga a Frantei si cea de-a treia liga a Belgiei, aici 42% din totalul meciurilor incheindu-se cu un rezultat de egalitate. Pe locul 4 in acest clasament se afla, tot la egalitate, Serie B din Italia, La Liga 2 din Spania si prima liga a Danemarcei, unde 35% din meciuri s-au incheiat cu o remiza. De specificat ca in prima liga a Israelului se scursesera doar 3 etape, in cea de-a treia liga a Frantei 7 runde, in cea de-a treia liga a Belgiei se consumasera 3 etape, in Serie B 4 runde, in La Liga 2 trecusera 5 runde, iar in prima liga a Danemarcei se scursesera 9 etape.


Daca sunteti curiosi sa aflati unde se pozitioneaza cele mai puternice 5 ligi ale Europei, dar si Liga 1 a Romaniei* in acest clasament, aflati ca pozitia cea mai inalta o ocupa La Liga (Spania, locul 18), acolo unde 31% din meciurile celor 4 etape scurse pana in momentul efectuarii statisticii se incheiasera la egalitate. Un procent mai jos se afla Liga 1 (Romania, locul 22), aici trecand 8 etape, dar si Bundesliga (Germania), unde se scursesera 3 runde. Dupa 4 runde, in Serie A (Italia, locul 36) 26% dintre meciurile celor 4 runde se terminasera la egalitate, in Ligue 1 (Franta, locul 46), se intampla asta in 24% din cele 5 etape, in vreme ce Premier League (Anglia) ocupa abia locul 73 in acest clasament, cu 19% dintre partide incheindu-se la egalitate, aici trecand 5 runde. In total au fost analizate 86 campionate.


*Aceste informatii sunt preluate din Centrul de Pariere, acolo unde puteti afla nu doar statistici interesante, ci si echipe probabil, echipe de start, jucatori indisponibili, cotele la casele de pariuri din Romania si multe alte informatii de care aveti nevoie inainte de a paria. 


Campionate in care au predominat rezultatele de egalitate in precedentele 3 sezoane


  • Franta National


Faptul ca in acest sezon liga a treia din Franta se afla pe pozitia secunda in clasamentul frecventei remizelor nu reprezinta o intamplare, dovada fiind faptul ca editia trecuta aici am intalnit remize mai des decat in orice liga. Nu mai putin de 36% dintre meciuri s-au incheiat cu un rezultat de egalitate. Nici in sezonul 2016-2017 liga a treia a Frantei nu a stat rau la acest capitol, atunci 28% din totalul partidelor terminandu-se la egalitate. In sezonul 2015-2016 liga a treia a Frantei (National) a fost din nou pe primul loc in ceea ce priveste frecventa rezultatelor de egalitate. Ca o curiozitate, sa spunem ca pe locul secund in acel sezon s-a clasat Liga 1 din Romania, insa aceea a fost doar o intamplare. Asadar, cu siguranta liga a treia a Frantei este una de urmarit daca doresti sa plasezi pariuri pe remize.


  • Italia Serie B


O alta liga demna de urmarit din acest punct de vedere este Serie B din Italia. Mai sus am relatat faptul ca Serie B se afla pe locul 4 in privinta frecventei remizelor. Ei bine, sezonul trecut aceasta a prins podiumul, clasandu-se pe pozitia a doua, cu 34% dintre meciuri incheindu-se fara victoria unei formatii. In urma cu doua sezoane Serie B a mai urcat un procent, clasandu-se pe prima pozitie in acest top. Nici in 2015-2016 Serie B nu a stat rau, spectatorii vazand o remiza in 29% dintre meciuri. Daca vrei sa plasezi, asadar, vreun pariu pe o remiza, Serie B este unul dintre campionatele pe care ar trebui sa le iei in considerare.


  • La Liga 2


Liga secunda a Spaniei este alta pe care trebuie sa o consultam cu atentie daca dorim sa pariem pe remize. Daca in acest sezon ea se afla pe locul 5 privind frecventa remizelor, sezonul trecut s-a clasat pe locul 10, cu 29% dintre meciuri incheindu-se la egalitate. Asta nu este insa tot, in precedentele doua sezoane La Liga 2 cochetand cu podiumul. Concret, in 2016-2017 s-a aflat pe locul 6, cu 32% dintre meciuri incheindu-se la egalitate, la doar un procent in spatele locului al doilea, in 2015-2016 aflandu-se pe locul 7, cu un procent mai jos decat in 2016-2017.


Daca vei alege sa plasezi pariuri pe remize in meciurile din unul, doua sau chiar toate cele 3 campionate, ai sanse foarte mari sa obtii profit, nu neaparat intr-o etapa sau doua, dar cu siguranta pe termen lung. In caz ca opinezi ca e prea riscant sa plasezi pariuri inainte de meci, poti plasa pariuri live. Astfel, vei vedea evolutia scorului si chiar si a jocului daca partida va fi transmisa in direct de platforma casei de pariuri, putandu-te decide dupa prima repriza, spre exemplu, daca merita sa mizezi ca meciul respectiv se va incheia la egalitate.


Desigur ca, doar cunoscand care sunt campionatele in care sunt cele mai multe rezultate de egalitate nu este suficient pentru a castiga la pariuri, ci ai nevoie de o strategie bine pusa la punct.


Concluzii


  • In 2018-2019 Ligat Ha’Al (Israel) a debutat furtunos in ceea ce priveste numarul de remize, urmata fiind de Franta National, First Division (Belgia), Serie B (Italia) si La Liga 2 (Spania)
  • In ultimele 3 sezoane Franta National a ocupat de doua ori prima pozitie in ceea ce priveste frecventa remizelor
  • Serie B si La Liga 2 sunt si ele campionate bune de pariat in caz ca doresti sa mizezi pe remize