Campionate din Europa in care echipa gazda castiga frecvent

Majoritatea pariorilor cauta diferite informatii sau strategii care sa ii ajute sa castige nu neaparat pe termen scurt, cat mai ales pe termen mediu si lung. In cele ce urmeaza vom prezenta campionatele de fotbal din Europa in care formatia gazda a obtinut cel mai des victoria. Vom dezbate statisticile ultimelor 3 sezoane, dar si al startului acesta de sezon, pentru ca voi sa puteti alege cu o mai mare usurinta campionatele pe care sa pariati daca veti urma aceasta strategie.



1.       Sezonul 2015-2016

Din editia 2015-2016 am analizat 62 campionate din Europa din punct de vedere al frecventei victoriilor formatiilor gazda. Clasamentul intocmit de noi se bazeaza pe media punctelor obtinute de formatiile gazda, luand in considerare fiecare meci din acel campionat. Astfel, pe primul loc, cu o medie de 1.78 puncte pe meci, s-a aflat prima liga din Muntenegru, asta insemnand ca aici au fost inregistrate cel mai des victorii ale formatiilor gazda. Prima liga din Muntenegru este urmata de a doua liga din Croatia (1.76), prima liga din Slovacia (1.75), si primele ligi din Ungaria, respectiv Bosnia, cu o medie de 1.73 puncte pe meci fiecare.


In ceea ce priveste Liga I din Romania, din cele 62 campionate analizate aceasta s-a clasat pe locul 47, cu o medie de 1.49 puncte. Cele 5 campionate in care gazdele au castigat cel mai rar au fost prima liga a Gibraltarului, prima liga a Israelului, prima liga a celor din San Marino, urmate de prima liga a Maltei si prima liga a Sloveniei, aceasta din urma cu o medie de 1.23 puncte castigate de gazde.


2.       Sezonul 2016-2017

Nu mai putin de 82 campionate au fost analizate din punct de vedere al victoriilor gazdelor in sezonul 2016-2017. La fel ca editia precedenta, primul campionat are o medie a punctelor obtinute de gazde de 1.78, doar ca de aceasta data prima clasata a fost a doua liga din Croatia, cea care in 2015-2016 ocupa al doilea loc. Aceasta a fost urmata de prima liga a Bulgariei, a doua liga a Olandei, a doua liga a Cehiei si a doua liga a Norvegiei.


Din cele 82 campionate, prima liga a Romaniei s-a aflat pe locul 37, cu o medie de 1.62 puncte pe meci obtinute de formatiile gazda. “Codasele” clasamentului acestei editii au fost League Two din Scotia, prima liga a Israelului, prima liga a Armeniei, prima liga a Andorrei, campionatul in care s-au inregistrat cel mai rar victorii ale echipelor gazda fiind cel din San Marino, cu o medie de 1.31 puncte pe meci.


3.       Sezonul 2017-2018

Editia trecuta au fost analizate 86 campionate din Europa, pe primul loc in acest clasament aflandu-se prima liga din Kosovo. Ea a fost urmata de prima liga a Portugaliei, prima liga a Bosniei, liga secunda a Spaniei si prima liga a Turciei. Amintim, acestea sunt ligile in care formatia gazda a castigat cel mai des. Avand in vedere ca asta s-a intamplat sezonul trecut, nu ar fi rau sa studiem atent cele 5 ligi daca dorim sa adoptam aceasta strategie.


Din cele 86 campionate Romania s-a aflat pe locul 47, cu o medie de 1.57 puncte pe meci obtinute de gazde. Pe ultimele 5 locuri in clasament au incheiat a treia liga a Frantei, a doua liga a Danemarcei, a doua liga a Israelului, prima liga a statului San Marino si prima liga a Letoniei, aceasta din urma avand o medie de 1.28 puncte pe meci obtinute de echipa gazda.


4.       Sezonul 2018-2019

Chiar daca au trecut doar cateva etape din majoritatea campionatelor in acest sezon, clasamentul ne ajuta sa vedem in ce ligi exista tendinta ca echipa gazda sa se impuna, respectiv in ce ligi exista tendinta ca ea sa nu se impuna. Primele 5 campionate din Europa in care echipa gazda castiga frecvent in acest debut de sezon  sunt prima liga a Tarii Galilor, prima liga a Israelului, a doua divizie a Sloveniei, Serie B din Italia si a doua divizie a Croatiei.


Observam ca in aceste topuri nu se afla numai primele ligi, ci si esaloane secunde. Daca in urma cu 5-10 ani era o problema sa gasesti la multe case pariuri online optiuni pentru esaloanele inferioare ale tarilor mai putin dezvoltate din punct de vedere fotbalistic, acum nu mai este asa.


Rezumat

  • Sezon 2015-2016: Campionate in care gazdele au castigat frecvent: Prva Liga (Macedonia), 2. Division (Croatia), Super Liga (Slovacia), NB I (Ungaria), Premier League (Bosnia)
  • Sezon 2016-2017: Campionate in care gazdele au castigat frecvent: 2.Division (Croatia), First Professional League (Bulgaria), Eerste Divisie (Olanda), FNL (Cehia), 1 Divisjon (Norvegia)
  • Sezon 2017-2018: Campionate in care gazdele au castigat frecvent: Superliga (Kosovo), Primeira Liga (Portugalia), Premier League (Bosnia), La Liga 2 (Spania), Super Lig (Turcia)
  • Sezon 2018-2019: Campionate din Europa in care echipa gazda  castiga frecvent: Premier League (Tara Galilor), Ligat HaAl (Israel), 2 Division (Slovenia), Serie B (Italia), 2.Division (Croatia)