Cum putem obtine profit pe termen lung pariind pe remize?

In general, cand mizeaza pre-live pe rezultatul final, indiferent de sport, pariorii prefera sa o faca pe victoria gazdelor sau a oaspetilor, neluand in calcul prea mult varianta unui rezultat de egalitate.
 

Intr-adevar, acesta pare un rezultat improbabil, fiindu-ne mai usor sa credem ca ori formatia gazda, ori cea oaspete va obtine victoria in respectivul meci. Rezultatele de egalitate au insa aproape aceeasi frecventa ca succesul uneia dintre echipe, foarte rar intalnind o formatie care, de-a lungul unui sezon, nu a obtinut nicio remiza, mai ales cand vorbim despre un campionat de fotbal, acolo unde, de regula, avem peste 30 etape.  
 

Cum putem avea profit plasand pariuri doar pe rezultate de egalitate?


In general, cota pentru un rezultat de egalitate pentru meciuri echilibrate de fotbal este de aproximativ 3.5, rareori coborand sub 3.00. In cazul unui meci dezechilibrat aceasta poate depasi valoarea 4.00. Recomandarea noastra pentru a obtine profit este de a alege o echipa la inceputul unui campionat si de a miza in fiecare etapa ca in meciurile acesteia va fi realizat un rezultat de egalitate. Pentru a avea sanse mai mari de reusita la un pas cat mai jos, recomandam sa priviti clasamentul sezonului precedent si sa mizati pe echipa care atunci a avut cele mai multe rezultate de egalitate.
 

Alegerea metodei de pariere


In medie, o echipa obtine o remiza la 4-5 etape, in unele cazuri putand insa trece chiar si mai mult de 10 runde. Asta se intampla destul de rar la o formatie care sezonul precedent a avut cele mai multe egaluri. De aceea trebuie sa fim foarte atenti cand alegem metoda de pariere pentru un asemenea proiect. Desi folosita in multe randuri, aici nu recomandam sub nicio forma strategia Martingale, care presupune dublarea mizei dupa fiecare pariu castigator, deoarece dupa cateva etape in care pariurile nu au fost castigatoare, te trezesti ca trebuie sa mizezi o suma prea mare decat ti-ai putea permite.
 
Spre exemplu, daca pornim de la 1 RON, folosind aceasta metoda exista riscul ca in etapa a noua miza sa fie de 256 RON, iar suma totala cheltuita sa fie 511 RON. Daca, spre exemplu, remiza ar fi cotata cu 3.5 si am castiga in etapa a noua, am avea in cont 256*3.5 = 896 RON, un profit destul de mare. Daca trec insa noua etape fara pariu castigator, lucru greu de crezut, dar pe care trebuie sa il luam in calcul, lucrurile pot deveni foarte periculoase. Daca vor trece inca 3 runde necastigatoare, vom ajunge sa mizam in etapa 13 peste 4 000 RON, miza totala de la primul pas pana atunci fiind mai mare de 8 000 RON, suma pe care cei mai multi dintre noi nu ne-o putem permite si, chiar daca ar fi asa, nu merita riscul.
 
O metoda mult mai sigura, dar care, e adevarat, ne aduce un profit ceva mai mic, este sirul lui Fibonacci. In aceasta metoda urmatorul numar este compus din suma urmatoarelor doua. Spre exemplu, daca pleci de la 1 RON, sirul va fi 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610 etc.. Asadar, in acest exemplu daca primele 8 pariuri sunt necastigatoare, in etapa a noua vei plasa 34 RON, suma totala ajungand la 88 RON.  Presupunand ca, la fel ca mai sus, cota pentru o remiza este 3.5, daca pasul 9 va fi castigator atunci vei avea in cont 34*3.5 = 119 RON. Asadar, vei avea un profit de 31 RON. Daca nu va fi castigator si nici la urmatorii 3 pasi nu vei avea succes, lucru care, repetam, se intampla destul de rar, in etapa cu numarul 13 vei miza 233 RON, totalul ducandu-se la 609 RON. Trebuie sa ai un ghinion teribil ca formatia care a avut cele mai multe remize sezonul precedent sa nu aiba niciuna dupa 13 runde din actualul sezon.
 

Avem multe avantaje utilizand aceasta metoda


Chiar daca profitul este vizibil mai mic in cazul sirului lui Fibonacci decat la metoda Martingale, riscul este si el mai scazut, acesta fiind un prim avantaj al aplicarii metodei. Un al doilea este acela ca asta ne permite sa incercam ‘’schema’’ si cu echipe din alte campionate, alegerea fiind facuta pe aceleasi criteriu al celor mai multe remize realizate sezonul precedent. Astfel, daca una dintre echipe sau chiar doua vor intarzia cu remiza, ajungandu-se, spre exemplu, la runda a noua, iti vei recupera pierderea sau o parte din ea de pe urma celorlalte echipe. Foarte probabil in cazul celor doua echipe remiza va veni dupa inca 3 sau 4 etape, in acea faza avansata profitul fiind destul de mare.
 

Concluzii

 
  1. Daca vrei sa pariezi pe remize, recomandarea este de a lua de la inceputul unui sezon echipa care a obtinut cele mai multe rezultate de egalitate sezonul precedent
  2. Metoda cea mai buna pentru o astfel de strategie este ‘’Sirul lui Fibonacci’’
  3. Dupa un pariu castigator nu mai mizezi pe respectiva echipa
  4. Poti miza in paralel pe mai multe echipe, fiecare din campionate diferite
  5. Cu fiecare pas (etapa) cu care inaintezi, cu atat profitul va fi mai mare