Topul caselor de pariuri conform retelelor de socializare in 2019

De-a lungul ultimilor ani au fost facute multe topuri ale caselor de pariuri licentiate in Romania, topuri care vizeaza diferite aspecte, pentru a ne da seama ce mai prefera romanii in materie de case online.


In zilele noastre, retelele sociale sunt destul de importante, folosindu-ne de ele putand alcatui diverse topuri, unele care sunt foarte aproape de adevar. Astfel, ne-am gandit ca ar fi bine sa existe un top al caselor de pariuri in functie de retelele sociale, top care marturisim ca nu am mai auzit sa se fi efectuat pana acum in Romania. De fapt, am alcatuit doua topuri: unul bazandu-ne pe persoanele care au dat like paginii oficiale a respectivei case de pariuri pe Facebook, iar celalalt bazandu-ne pe numarul de followeri pe care aceasta il are pe Instagram. Evident, ne referim la paginile oficiale din Romania. Am fi adaugat si Twitter, insa foarte putine case de pariuri au pagina oficiala pe aceasta retea. In fond, Facebook si Instagram sunt cele mai utilizate retele sociale de catre romani.Cinci case de pariuri cu peste 100 000 likeuri pe Facebook

Cele mai vechi pagini de Facebook ale unor case de pariuri care mai activeaza in Romania dateaza din 2012. In luna martie a acelui an se deschideau paginile Stanleybet si Casa Pariurilor, care pe atunci nu existau decat ca agentii stradale, pentru ca o luna mai tarziu Unibet sa isi deschida pagina in romana, iar in iulie Superbet, care exista, de asemenea, doar ca agentie stradala, sa faca asta. Dintre acestea, doua case de pariuri au depasit 100 000 likeuri. Este vorba despre Unibet, care se indreapta vertiginos catre 1 000 000 likeuri, in acest moment numarul lor fiind de peste 860 000, dar si Casa Pariurilor, care dispune de putin peste 107 000 likeuri. Celelalte doua case de pariuri, Stanleybet si Superbet, au putin peste 50 000, respectiv aproape 70 000 likeuri.


Urmatoarele pagini de Facebook ale unor case de pariuri au fost deschise abia in 2015. Este vorba despre Netbet, Winmasters si Fortuna. Din luna iulie a anului 2015 pagina Netbet a strans aproape 215 000 likeuri, din august Winmasters a strans ceva mai mult de 2 000 likeuri, daca va vine sa credeti, in vreme ce din septembrie 2015 Fortuna a strans 35 000 likeuri pe Facebook.


Trecem in 2016, cand alte 5 case de pariuri si-au deschis cont pe Facebook. Vorbim despre Betfair, Sportingbet, Betano, Mozzartbet si Maxbet. Dintre acestea, cele mai multe likeuri le are Betfair (peste 650 000), urmata de Betano (aproape 70 000), Sportingbet (aproape 40 000), Maxbet (ceva mai mult de 15 000 likeuri) si Mozzartbet (putin peste 10 000).


Observam ca in 3 ani de zile Betfair este in urmarirea celor de la Unibet, care au pagina de Facebook de aproape 7 ani. Nu este exclus ca Betfair sa fi apelat, cel putin la inceput, la cumpararea de likeuri, procedeu des intalnit la paginile cu multi urmaritori. De departe insa, „campioana” la capitolul cumparari de likeuri este Efbet, pagina de Facebook fiind infiintata in luna noiembrie a anului 2017. In conditiile in care Efbet nu este prea cunoscuta in mediul online din Romania si nici nu are vreo agentie offline pe teritoriul nostru, putem spune ca pagina a crescut intr-un an cat altele in 7. In momentul de fata are peste 230 000 likeuri, nefiind exclus ca multe dintre ele sa apartina persoanelor din Bulgaria, tara unde Efbet este destul de populara.


Alte 3 case online si-au creat pagina de Facebook in 2017, cea mai populara fiind Admiral, cu peste 35 000 likeuri. Celelalte doua case sunt Publicwin (2 852) si Baumbet (putin peste 1 000 likeuri). Celelalte case online nu au o pagina de Facebook oficiala in limba romana.


Convinge-te si tu de ce Unibet este atat de accesata de pariorii romani >>>


Pe Instagram avem o surpriza in fruntea clasamentului

Topul caselor de pariuri conform retelelor de socializare se modifica putin cand vine vorba de Instagram. Prima casa online care si-a creat pagina pe Instagram a fost Stanleybet, in vara anului 2014. Sigur, Facebook a fost si ramane mai popular decat Instagram, drept pentru care in 4 ani si jumatate Stanleybet are doar 531 followeri. Doi ani mai tarziu alte 3 case isi creau pagina oficiala pe Instagram. Este vorba despre Betano in iunie, Fortuna in august si Netbet in octombrie. Dintre cele 3 case, cei mai multi followeri ii are Netbet (1 581), urmata de Betano (1 142) si Fortuna, cu doar 252 followeri.


Creeaza-ti cont la casa de pariuri care ofera informatii utile atat pe Facebook, cat si pe Instagram >>>


Casa Pariurilor, Unibet si Sportingbet au fost urmatoarele 3 case de pariuri care si-au creat pagina de Instagram pentru Romania. Se intampla in lunile februarie, iulie, respectiv octombrie 2017, de atunci Unibet alegandu-se cu 1 115 followeri, Casa Pariurilor cu 557 followeri, iar Sportingbet cu 257 followeri. In fine, anul trecut si-au creat pagina de Instagram Mozzartbet, Baumbet, Superbet si Maxbet, toate cele 4 dispunand si de agentii ofline in Romania. Cel mai bun parcurs din acest punct de vedere l-a avut Mozzartbet, care din luna aprilie a anului trecut a acumulat 1 302 followeri. Din mai Baumbet a strans 194 followeri, in vreme ce din august Maxbet a obtinut 408 followeri. Marea surpriza o constituie Superbet, care din luna august a anului trecut a acumulat nu mai putin de 6 900 followeri.


Rezumat

  • Cele mai vechi pagini de Facebook ale unor case de pariuri sunt din 2012
  • Cea mai veche pagina a unei case de pariuri pe Instagram este din 2014
  • Top 5 pagini de Facebook ale caselor de pariuri in functie de like-uri: Unibet, Betfair, Netbet, Efbet, Casa Pariurilor
  • Top 5 pagini de Instagram ale caselor de pariuri in functie de followeri: Superbet, Netbet, Mozzartbet, Betano, Unibet
  • Efbet pare sa fi apelat la cumpararea unor likeuri pentru a-si creste pagina de Facebook