Pariurile pe Fotbal: avantaje, dezavantaje, tipuri de pariuri si strategii

Fotbalul este, fara dubii, cel mai apreciat sport la ora actuala. In aceste conditii, este lesne de inteles faptul ca operatorii de pariuri acorda o atentie cu adevarat sporita acestui sport. La pariurile pe fotbal beneficiate in general de o paleta vasta de optiuni, de la pariurile pe rezultatul meciului, numar total de goluri, scor corect, pauza/final si pana la pariuri pe cartonase si puncte de penalizare.

Marile case de pariuri online ofera la meciurile importane peste 100 tipuri de pariuri fotbal pre-meci la fiecare meci. La pariurile Live se adauga de asemenea multe alte optiuni de pariuri, fotbalul fiind astfel cel mai complex din punct de vedere al posibilitatilor de pariere, dintre toate sporturile ce se afla in oferta operatorilor de pariuri.

Avantajele pariurilor pe fotbal

Limite ridicate la pariuri

Dat fiind faptul ca fotbalul este cel mai popular sport, pariurile pe fotbal va ofera de obicei cele mai mari limite. Marii operatori permit si parierea unor sume de peste 150.000 RON pe un singur eveniment.

Oferta de pariuri extrem de bogata

La evenimentele importante, precum Campionatul Mondial, Campionatul European, Liga Campionilor si multe alte competitii de top, casele de pariuri ofera in general peste 100 de optiuni de pariere pre-meci. Oferta este extreme de diversa, avand posibilitatea sa pariati nu doar pe tipurile clasice de pariuri, ci si pe multe piete foarte interesante, precum prima echipa care va beneficia de un aut de mana. 

Un numar mare de evenimente transmise in direct 

Fiind cel mai popular sport, fotbalul se bucura de o acoperire impresionanta in ceea ce priveste numarul evenimentelor televizate la nivel mondial. Nu doar la canalele TV cu orientare sportiva, ci anumite case de pariuri va ofera posibilitatea de a urmari anumite meciuri direct pe site-ul lor. Aveti, asadar, oportunitatea de a urmari meciurile in direct si a paria Live in acelasi timp. 

Fotbalul este un sport de echipa

datorita acestui fapt, in cazul in care unul dintre membrii echipei nu se afla intr-o forma stralucita, printr-un efort colectiv al echipei se poate anihila acest minus. Nu se poate spune acelasi lucru despre tenis, de exemplu, acolo unde in majoritatea cazurilor forma slaba a jucatorului va conduce inevitabil la pierderea meciului.

Dezavantajele pariurilor pe fotbal 

Un numar relativ scazut de asa zisele “value bets”

Data fiind popularitatea acestui sport, casele de pariuri acorda o atentie sporita acestui fapt, analizand inclusiv cotele oferite de catre competitie, astfel incat sansele sa se strecoare un value bet sunt foarte reduse.

Operatorii de pariuri reactioneaza rapid la orice schimbare

Indiferent ca este vorba de o accidentare de ultim minut, de o schimbare de tactica a unei echipe sau in oricare alta situatie, operatorul de pariuri va reactiona imediat si va modifica cotele corespunzator, nelasand timp de reactie pentru a incerca sa profitati de o astfel de schimbare.

Principalele tipuri de pariuri la fotbal

Pariurile pe rezultatul final al meciului

Este cel mai simplu tip de pariuri, iar ca regulament, tot ceea ce trebuie sa faceti este sa pronosticati corect rezultatul final al meciului.

 • 1 – reprezinta victoria gazdelor
 • X – reprezinta rezultat de egalitate
 • 2 – reprezinta victoria oaspetilor 

Sansa dubla

Este un tip de pariu care va ofera posibilitatea de a acoperi doua posibile rezultate prin intermediul unui singur pariu.

 • 1X – reprezinta victoria gazdelor sau rezultat de egalitate
 • X2 - reprezinta victoria oaspetilor sau rezultat de egalitate
 • 12 – reprezinta victoria gazdelor sau victoria oaspetilor

Total Goluri

La acest pariu operatorii va ofera in general mai multe posibilitati. Cea mai populara optiune este pariul Peste/Sub 2.5 goluri. Daca pariati peste 2.5 goluri la un meci, pentru a castiga pariul este necesar ca in acel meci sa se fi marcat minim 3 goluri. Similar, un pariu Sub 2.5 este castigator atunci cand in meci s-au marcat 2 sau mai putin de 2 goluri.

Rezultatul primei reprize

Trebuie sa pronosticati corect ce rezultat se va inregistra la pauza. Similar pariurilor pe rezultatul final, 1 inseamna ca echipa gazda va trebui sa conduca la pauza, X egalitate, iar 2, echipa oaspete va fi in avantaj dupa primele 45 de minute. 

Scor corect

Trebuie sa pronosticati corect scorul final al meciului. Este un pariu dificil, dar sunt multe combinatii care beneficiaza de cote foarte mari in general. 

Pauza/Final

Trebuie sa pronosticati corect atat rezultatul la pauza cat si rezultatul final al meciului. 

Exemplu: predictii fotbal pentru meciul Bayern Munchen v Arsenal; Pauza/Final, pronostic 2/X – in acest caz, pentru ca pariul sa fie castigator, Arsenal trebuie sa conduca la pauza iar rezultatul final sa fie egal.

 • 1/1 – Gazdele sa conduca la pauza si sa castige meciul
 • 1/X – Gazdele sa conduca la pauza si meciul sa se incheie la egalitate
 • 1/2 – Gazdele sa conduca la pauza si oaspetii sa castgie meciul
 • X/1 – Rezultat de egalitate la pauza si gazdele sa castige meciul
 • X/2 - Rezultat de egalitate la pauza si oasteptii sa castige meciul
 • X/X - Rezultat de egalitate la pauza, rezultat de egalitate la final
 • 2/2 – Oaspetii sa conduca la pauza sis a castige meciul
 • 2/X – Oaspetii sa conduca la pauza si meciul sa se incheie la egalitate
 • 2/1 – Oaspetii sa conduca la pauza si gazdele sa castgie meciul

Analiza unui meci de fotbal – ce trebuie sa aveti in vedere inainte sa plasati un pariu

Forma de moment a echipei

Este una dintre cele mai importante statistici fotbal pe care trebuie sa o luati in considerare in intocmirea unei analize inainte de a plasa un pariu. Pentru o analiza corecta a formei de moment este indicat sa analizati ultimele 5-10 meciuri ale echipei - este una din cele mai eficiente metode. Daca o echipa joaca pe propriul teren, acordati o atentie deosebita meciurile disputate pe propriul teren de catre aceasta echipa in ultimele etape. Similar si pentru meciurile din deplasare. Analizand aceste numere puteti deduce un trend care ulterior va poate fi de folos in a lua decizia corecta.  

Istoricul infruntarilor directe

Analizati informatia cu privire la intalnirile directe ale echipelor in cauza din ultimii ani. Tot aici putem include si rivalitatea dintre echipe care are un impact asupra incrancenarii din teren si din tribuna, fapt ce poate influenta si rezultatul pariurilor.

Jucatori indisponibili si jucatori accidentati

reprezinta un aspect foarte important, pe care trebuie sa il includeti in analiza dvs. Absenta unui jucator de pe teren poate inclina balanta complet in favoarea echipei adverse si poate influenta rezultatul meciului. 

Arbitrul meciului

Desi aparent un factor de o importanta scazuta, ignorarea acestei analize poate avea urmari nedorite. Comparati stilul de joc al celor doua echipe si puneti in balanta cu stilul de arbitraj – este un arbitru permisiv sau un arbitru rigid care fractioneaza jocul?

Tinand cont de toate cele prezentate in acest articol, si nu numai, suntem indreptatiti sa concluzionam faptul ca fotbalul este sportul rege si prin prisma pariurilor.     

Principalele strategii si scheme pariuri fotbal

Am publicat deja o multime de articole despre fiecare sistem pariuri in parte, fapt pentru care va recomandam urmatoarele materiale:

Totodata, nu putem incheia un articol despre pariuri sportive fotbal, fara a va reaminti ca am publicat un ghid pariuri sportive menit sa va raspunda tuturor nelamuririlor pe care la aveti si sa va ofere informatii si sfaturi pentru pariuri la fotbal si alte sporturi absolut necesare pentru orice incepator, dar si jucator experimentat in pariuri - parcurgeti materialul pana la capat si va veti insusi cateva reguli de baza cu ajutorul carora va veti disciplina ca parior si veti avea sanse mai mari de castig!

Copy the token