Cum pariem pe suturile pe poarta la fotbal

Au apus demult vremurile cand pariorii nu aveau la dispozitie o selectie de oferte potrivita cunostintelor lor despre fotbal. 

In prezent, datorita tehnologiei, statisticile sunt calculate mult mai usor, iar casele de pariuri ofera posibilitati multiple pariorilor - pariuri pe posesie, pe numarul de pase sau chiar suturi pe poarta. 

Desigur, aceste oferte nu se gasesc in oferta fiecarei case de pariuri , dar cele mai multe si-au dat seama ca astfel de pariuri statistice devin, treptat, preferatele jucatorilor de pariuri. Ce sunt suturile pe poarta si cand merita sa le includem pe biletul zilei fotbal noastre vom afla din acest articol.

Ce reprezinta un sut pe poarta?

Un sut pe poarta reprezinta o executie cadrata pe spatiul portii, care ori e aparata de portar, ori se tranforma in gol. Trebuie atentie mare, deoarece sunt campionate care “traduc” diferit situatiile care reprezinta exceptii. In Serie A, suturile care nimeresc bara sunt considerate executii pe poarta. E singurul campionat listat la pariuri unde exista o asemenea exceptie. La polul opus, avem  Premier League, unde centrarile sutate (de obicei cele ratate, transformate in sut) nu se pun la socoteala.

Suturile care nimeresc bara, iar apoi aterizeaza in poarta se considera suturi pe poarta. Din aceasta categorie nu fac parte autogolurile, chit ca ele survin dupa un sut deviat. Asta pentru ca, pentru a fi considerat autogol, se deduce ca executia initiala n-ar fi prins cadrul portii.

Sunt reguli diferite in functie de fiecare campionat, asa ca pariorii trebuie sa se familarizeze cu fiecare competitie. Toate casele de pariuri online  isi procura rezultatele de pe site-urile oficiale aferente campionatelor, ceea ce inseamna ca statistica “vorbeste” la final de meci, nu ochiul privitorului.

Variatiuni pentru optiunea suturi pe poarta

Casele de pariuri ofera mai multe piete atunci cand vine vorba de suturi pe poarta. Avem linii pentru jucatori, pentru fiecare echipa in parte sau totale.

  • Jucatori: In functie de casa de pariuri, avem valori deja impuse („sub” sau „peste” 2,5 suturi pe poarta, de exemplu) sau un numar de suturi pe care pariorul il poate selecta. Fotbalistul ales trebuie sa atinga (sau sa depaseasca) acea linie, in functie de caz, pentru ca pariul sa fie considerat castigator.

  • Echipa: In acest caz, pariorul mizeaza pe numarul total de suturi cadrate de o singura formatie. Fiecare echipa are o linie deja setata, iar pariorul va decide sa puna sub ori peste acea valoare. Vor mai exista si piete comparative (care echipa va avea mai multe suturi pe poarta, de exemplu. De obicei, cu trei variante - 1, x si 2).

  • Total: Unele case de pariuri ofera mai multe linii pentru numarul total de suturi pe poarta. Ambele formatii contribuie la acest total, iar pariorul poate selecta, din nou, intre optiunile „sub” si „peste”.

Cum sa pariezi pe suturi pe poarta

Asa cum precizam mai sus, cele mai multe case de pariuri usureaza misiunea jucatorilor, oferindu-le linii pe care sa mizeze cu sub/peste. Daca linia este setata la 9,5 atunci pariorul poate sa puna pe biletul sau peste 9,5 (ca vor fi minimum 10 suturi pe poarta) ori sub 9,5 ( ca vor fi maximum 9 suturi suturi pe poarta).

In cazul pariurilor pe performante individuale, adica pe un jucator preferat, lucrurile pot sa stea tot la fel (adica „sub/peste”) ori pariorul poate sa selecteze valoarea. De exemplu, avem fotbalistul X, care are in dreptul pietei sale (suturi pe poarta) mai multe valori: +2, +3, +4 etc. Spre deosebire de sub/under, +2 nu inseamna ca jucatorul trebuie sa depaseasca aceasta valoare, ci doar s-o atinga (echivalentul a peste 1,5 suturi pe poarta).

Pentru pietele comparative pe suturi pe poarta, lucrurile nu sunt complicate.

Pariorul are de ales cine va avea mai multe astfel de executii: 1 (echipa gazda), x (ambele formatii vor avea acelasi numar de suturi pe poarta) ori 2 (echipa oaspete). Vor fi case de pariuri care vor oferi si optiunea DNB (draw no bet), ceea ce inseamna miza returnata in caz de egalitate.

Pariuri pe handicap

Pietele pe suturi pe poarta sunt diverse si intr-o continua expansiune. Asa ca mai exista o optiune pentru parior - pariurile pe handicap (asiatic sau european, in functie de casa de pariuri). 

Intr-un duel Real Madrid - Osasuna,  casa de pariuri Betano a setat linia in felul urmator : Real Madrid - 6,5 (suturi pe poarta), cota 1.85, Egalul (X), cota 3.00, iar Osasuna + 6,5 (suturi pe poarta), cota 1.80. Cifra 6,5 reprezinta handicapul asiatic de la care porneste partida. Astfel, cei care mizeaza pe Real Madrid trebuie sa spere ca “albii” sa aiba, la final, cu macar 7 suturi pe poarta mai multe decat adversarul. Aceeasi logica e aplicata si la celelalte doua variante ale acestei piete.

Ce sa mai ai in vedere atunci cand pariezi pe suturi pe poarta

Pe langa metodologie, pariorii trebuie sa mai tina cont de un aspect esential atunci cand mizeaza pe suturi pe poarta - studierea meciului. 

E foarte important sa stii cum joaca formatiile, echipele de start, asezarea tactica. Toate aceste aspecte vor influenta deznodamantul pariului tau.

 Conditiile meteo reprezinta un alt detaliu valoros. Daca ploua sau ninge, sansele ca cele doua echipe sa joace mai degraba la mijlocul terenului cresc simtitor. Calitatea tehnica va avea de suferit, iar suturile, de cele mai multe ori, nu-si vor gasi tinta.

Optiunea de „suturi pe poarta” capata un tot mai mare avant intre alegerile pariorilor. Cu o analiza riguroasa a meciurilor si cu o strategie potrivita, aceasta optiune de pariere poate deveni una profitabila.


Postat de:

NicPopescu
NicPopescu
Managerul siteului
Copy the token