Totul despre pariurile pe cornere

Loviturile de colț dintr-un meci de fotbal mai sunt numite şi cornere, iar printre pariori au o popularitate destul de mare. Lovitura de colț, uzual numită și corner (corner = colț, traducere din limba engleză) se acordă atunci când mingea iese de pe suprafața de joc, după linia porții, fiind atinsă de un jucător al echipei aflată în apărare, inclusiv portarul. Aceasta se execută din colțul terenului de joc, din partea în care mingea a părăsit terenul. 

În acest articol vom vorbi despre tipurile de pariuri pe cornere oferite de top case de pariuri și vom lua în considerare câteva aspecte de care ar trebui să se țină cont jucătorii care vor să mizeze pe un astfel de pariu.

Iată câteva dintre cele mai jucate pariuri pe cornere…

Echipa care va avea primul corner

Casele de pariuri licentiate online au, aproape toate, incluse în oferte pariurile pe cornere. Pariorul are la dispoziţie multe variante şi cu puţină atenţie poate face profit. Unul dintre pariuri este "echipa care va avea primul corner". De regulă, e indicat să pariați pe echipa gazdă, mai ales dacă este şi favorită, pentru că este mult mai motivată şi încurajată şi de suporteri, începe ofensiv încă din startul jocului.

Total cornere “peste/sub”

Sunt meciuri de fotbal cu foarte multe cornere...

De exemplu, meciul de Liga 1 Dinamo Bucureşti - Astra Giurgiu care a avut loc în data de 1 februarie 2020, în care ambele echipe au avut câte 11 lovituri de colţ! 

Alte partide au cornere mult mai puţine, astfel că atunci când pariaţi, nu trebuie să alegeți la întâmplare. 

Marile echipe ale Europei precum FC BarcelonaFC Liverpool sau Juventus Torino, îşi domină categoric adversarul, mai ales atunci când joacă acasă, iar acesta nu prea trece de centrul terenului şi, logic, nu poate avea multe cornere. 

De obicei, opțiunile parioristice sunt pariurile "peste 8,5 cornere", "peste 9,5 cornere" şi "peste 10,5 cornere" sau "sub 8,5 cornere", "sub 9,5 cornere" şi "sub 10,5 cornere", care se referă la total cornere în meci. 

Se poate paria şi câte cornere vor fi într-o repriză, gen "peste 3,5 cornere în prima repriză", "peste 4,5 cornere în prima repriză" şi "peste 5,5 cornere în prima repriză" sau "sub 3,5 cornere în prima repriză", "sub 4,5 cornere în prima repriză" şi "sub 5,5 cornere în prima repriză".

Gazde/oaspeţi şi cornere peste/sub

O altă posibilitate de a paria este de a miza că echipa gazdă sau oaspete va avea un anumit număr de lovituri de colţ, "peste 4,5 cornere", "peste 5,5 cornere", "peste 6,5 cornere" / "sub 4,5 cornere", "sub 5,5 cornere", "sub 6,5 cornere" etc, însă depinde de meci şi de competiţie. Casele de pariuri nu au astfel de oferte la campionatele mai slabe precum Cipru, Israel, Albania, Letonia, Moldova, însă la cele puternice sau grupele din cupele europene sau turneele finale, sunt o sumedenie de posibilităţi de a alege fel şi fel de variante. Se poate paria "peste/sub" şi la pauză.

Echipa cu cele mai multe cornere

Pariorii pot alege echipa care va avea cele mai multe lovituri de colţ, cea gazdă, oaspete sau că ambele vor avea acelaşi număr (egal). În oferta casei de pariuri Betano gasim şi pariuri pe echipa care va avea la pauză cele mai multe cornere. De asemenea, se poate paria că "echipa gazdă sau oaspete să ajungă la 3, 5, 7, 9, 11 sau 13 cornere" , O altă variantă de a paria este "cornere par/impar", însă aici este... la ghici şi nu vă recomand. Casele de pariuri au şi oferta "total cornere" în care jucătorul poate alege ofertele "0-5", "6-8", "9-11", "12-14" sau "15+", mai exact să ghicească intervalele de  lovituri de colţ dintr-un meci.

Ce este important de știut

Înainte de a analiza strategiile loviturilor de colţ, este necesar să ştiţi câteva aspecte importante care nu pot fi ignorate.

Statistici cornere

Deși fotbalul este unul dintre cele mai imprevizibile sporturi, studierea statisticilor ajută pariorul să obțină o imagine generală a meciului, să afle câte cornere are o echipă în campionat, acasă, în deplasare sau în total.

Stil de joc

Unele echipe caută cu insistenţă loviturile de colţ, pentru a marca în poarta adversarei. Asta se intampla mai ales in campionatelele din Marea Britanie. Unor echipe le place să joace mult pe flancuri şi atunci, automat, numărul de cornere are şanse de a creşte.

Condițiile meteo

Atacul pe o vreme nefavorabilă (ploaie, ceaţă, ninsoare), poate afecta numărul loviturilor de colţ. Înainte de a paria pe cornere, uitați-vă la prognoza meteo. Este important de aflat şi care este starea gazonului, pentru că nu toate echipele beneficiază de un teren impecabil.

După ce analizaţi statisticile, stilul de joc al echipelor, precum și condițiile meteorologice şi starea gazonului, puteți începe să alegeți o strategie pentru a paria pe loviturile de colț. Vă reamintim că niciuna dintre strategii nu garantează un profit de sută la sută și că nimeni nu este ferit de pariuri pierdute, însă dacă urmați toate sfaturile și ponturi pariuri fotbal noastre puteți reduce semnificativ riscul de a pierde.

Este bine de ştiut că în unele campionate sunt meciuri echilibrate şi atunci media loviturilor de colţ este scăzută. Cel mai bine este să alegeţi campionatele din Anglia, Olanda, Scoţia sau din Germania, pentru că, statistic, în aceste campionate sunt mai multe cornere decât în alte ligi.

Strategii de pariere live

Toate strategiile privind pariurile loviturilor de colţ sunt concepute pentru a paria în timpul meciului (în modul live). În timpul partidei, pariorul monitorizează cursul jocului și, în funcţie de evenimente, selectează pariul optim.

În multe meciuri de fotbal, vedem cum favorita este condusă la un moment dat de echipa mai slab cotată. Logic, va face tot posibilul să egaleze sau să smulgă victoria, astfel că numărul atacurilor şi presiunea va crește şi automat şansele de a fi mai multe cornere sunt mai mari. 

În acest caz, pariorul va trebui să alegă că echipa care este condusă va avea mai multe lovituri de colţ, dacă această opțiune este acceptabilă.

Alteori, în timpul unei partide de fotbal, echipa oaspete joacă defensiv şi pe contraatac. Dacă simţim că e în formă şi că nu se teme de adversar, ar fi indicat să pariem pe un număr mai mare al loviturilor de colţ, pentru că ambele echipe vor avea. De obicei, casele de pariuri au cote bune pentru această opțiune. 

Pariorul care vrea să rişte şi să prindă o cotă mare, poate urma stategia de a miza pe cornere în ultimele minute. 

Dacă până în minutelele 80 - 85 au fost în jur de 5-6 cornere iar casa de pariuri mai are oferta "peste 2,5 cornere", atunci ai putea miza o sumă de bani pe ea, pentru că nu este deloc exclus ca la un moment dat să vină 3 lovituri de colţ, mai ales dacă o echipă este condusă și luptă cu determinare pentru a egala sau este la egalitate şi are mare nevoie de victorie.

Mai sunt și meciuri în care vremea este potrivnică fotbalului iar viteza este scăzută, atacurile nu au consistenţă, pasele sunt greşite. După ce urmăreşti atent prima repriză şi observi că din cauza ploii, a ninsorii sau a ceţii ar fi bine să pariezi prin minutul 50 pe un număr mic de cornere. Probabilitatea de a câştiga un astfel de pariu este mare, pentru că fotbaliştii nu joacă în condiții normale, greşesc mult şi nu le iese jocul.

Pariurile  pe cornere sunt o bună varianta de joc atat timp cat strategia de pariere este una potrivită, iar managementul banilor este unul inteligent.

Copy the token