Primul pariu la Betfair

Betfair este un operator de jocuri de noroc la distanță care a obținut dreptul de organizare și exploatare de jocuri de noroc online prin licența nr. L1160655W000329 emisă de Oficiul National pentru Jocuri de Noroc, valabilă din data de 01.09.2016 până la 31.08.2026.

Pasul 1: Inregistrarea contului

Site-ul oficial al casei de pariuri online Betfair – www.betfair.ro.

Pentru creare cont nou trebuie sa dati click pe butonul "Inregistrati-va acum" pozitionat in coltul din dreapta sus, pe pagina principala a siteu-lui.

In formularul de inregistrare vi se vor solicita informatii personale si puteti, de asemenea, sa selectati moneda contului.

pariuri online Betfair

Este necesar sa folositi numai date reale la deschidere cont. Ulterior, vi se vor solicita documente de confirmare cont pentru verificarea identitatii si a adresei, pe care daca nu le veti oferi, nu va veti putea folosi contul de pariuri si in final contul va va fi inchis.

Pasul 2: Verificarea contului

Pentru verificare cont trebuie sa incarcati documentele solicitate in sectiunea "Contul meu". Accesati "Detaliile mele" si apoi dati click pe "Upload documente".

Va sunt necesare urmatoarele documente pentru validare cont:

  1. Copie scanata sau poza dupa cartea de identitate
  2. O poza cu cardul de credit/debit, pentru a demonstra ca va apartine - primele 6 cifre si ultimele 4 de pe card trebuie sa fie vizibile, restul trebuie sa le acoperiti.

Conform legii in vigoare, verificarea contului trebuie efectuata in maxim 30 de zile de la inregistrare. In caz contrar, contul va fi inchis si fondurile vor fi virate la bugetul de stat (detalii aici). 

Pasul 3: Alimentarea cu bani a contului de pariuri

Betfair ofera toate cele mai uzuale metode de depunere (in afara de depunere fara card, metoda intalnita la casele de pariuri online care au si agentii stradale).

Depunere minima

  • Card de credit/debit - Suma minima pe care o puteti depune prin intermediul metodei Card de credit/debit este de 6 Euro. Prin aceasta metoda Betfair aplica un comision de 1.5%.
  • Neteller - Suma minima pe care o puteti depune prin intermediul metodei Neteller este de 15 Euro. Prin aceasta metododa Betfair nu aplica niciun comision.          
  • Paysafecard - Suma minima pe care o puteti depune prin intermediul metodei Paysafecard este de 10 Euro. Prin aceasta metoda Betfair aplica un comision de 2.5%.
  • Skrill - Suma minima pe care o puteti depune prin intermediul metodei Skrill este de 10 Euro. Prin aceasta metododa Betfair nu aplica niciun comision.                    
  • Western Union - Suma minima pe care o puteti depune prin intermediul metodei Wester Union este de 15 Euro. Prin aceasta metododa Betfair nu aplica niciun comision.      
  • Transfer bancar - Suma minima pe care o puteti depune prin intermediul metodei transfer bancar este de 15 Euro. Prin aceasta metododa Betfair nu aplica niciun comision.       

 

Pasul 4: Plasarea primului pariu

Betfair ofera atat pariuri de tip exchange, cat si pariuri sportive. Cum multi pariori nu sunt familiarizati cu pariurile de tip exchange, vom explica in cele ce urmeaza ce reprezinta pariurile exchange, dar si cateva cuvinte despre pariurile sportive standard.

Betfair Exchange – pariurile de tip Back si Lay

Asa cum mentionam inca de la inceputul articolului in pariu de tip exchange este un pariu plasat intre clienti, casa de pariuri Betfair jucand rolul de moderator.

Daca un client pariaza pe victoria unei anumite echipe, un alt client are posibilitatea de a paria ca acel rezultat nu va avea loc si astfel sa castige banii celuilalt parior. Exista asadar doua tipuri esentiale de pariuri: pariurile de tip Back si pariurile de tip Lay.

Pariul de tip Back este marcat cu albastru in exemplul de mai sus si reprezinta un pariu prin care mizam pe acel rezultat.

Pariul de tip Lay este marcat cu roz in exemplul de mai sus. Mizand pe un astfel de pariu, inseamna ca acel rezultat nu va avea loc.

Mergand mai departe cu exemplul de mai sus, pariind 1 Back, inseamna ca mizam pe victoria Norvegiei. 1 Lay inseamna ca pariem ca va avea loco rice alt rezultat in afara de victoria Norvegiei.

Betfair va permite sa alegeti orice cota doriti pentru pariul dvs, dar trebuie sa se gaseasca cel putin un parior care sa parieze impotriva acelui rezultat la cota dvs. Pana atunci statusul pariului este “Unmatched” si nu este plasat pana nu va paria cineva impotriva. Cotele care sunt afisate in dreptul meciului sunt cotele propuse de alti pariori. Daca acceptati acele cote, pariul va fi plasat instant.

In exemplul nostru un pariu Back pe victoria Norvegiei are cota 1.88. Daca acceptam aceasta cota pariul va fi plasat instant. Daca insa selectam o cota mai mare decat cota din dreptul Lay (pariul impotriva), atunci pentru ca pariul sa fie plasat trebuie sa asteptam pana cand un alt client sau grup de clienti va/vor paria impotriva acelui rezultat.

Un pariu de tip back este mai simplu de inteles, intrucat se bazeaza pa acelasi principiu ca si pariurile online standard – mizati o anumita suma de bani pe un prognostic, iar castigul dvs este egal cu miza*cota.

La un pariu Lay insa, dvs cereti o anumita suma de bani. In exemplul de mai jos, am selectat optiunea Lay pe Norvegia si am completat cu valoarea 10 in casuta Backer`s stake. 

Verificare bilet: in cazul in care meciul se termina cu oricare alt rezultat in afara de victoria Norvegiei, castigul dvs va fi de 10 Euro. Daca insa Norvegia se impune, veti pierde suma din dreptul coloanei Your Liability. Aceasta suma se calculeaza dupa urmatoarea formula: 10*1.89 – 10 = 8.9.

Betfair Sportsbook

Aici lucrurile sunt simple si pariurile se plaseaza exact ca pe orice alt site de pariuri online.

Ca si tipuri de pariuri, la Betfair puteti plasa pariuri simple, combinate si in sistem.

Miza minima pe un bilet de pariuri la Betfair este de 0.13 Euro.

Pentru mai multe informatii cu privire la particularitatile fiecarui tip de pariuri va recomandam articolul "Tipuri de pariuri".

Pasul 5: Retragerea fondurilor din contul de pariuri

La fel ca si in cazul celorlalte case de pariuri, retragerile trebuie solicitate prin intermediul aceleiasi metode prin care ati facut si depunerea.

Exceptie face doar Paysafecard, metoda prin intermediul careia nu puteti face retrageri si va trebui sa retrageti castigurile prin transfer bancar.

Pentru detalii cu privire la taxele percepute de stat pe castigurile de la pariuri online va recomandam articolul “Legea pariurilor online - impozitul pe castiguri”.

Postat de:

NicPopescu
NicPopescu
Managerul siteului
Copy the token