Porunca 1 a pariorului – sa nu “donezi” bani caselor de pariuri

Salutare, prieteni!  

Pornim astazi un periplu printre cele zece "porunci", sau cate or iesi la numaratoare pana la final, care zicem noi ca ar trebui sa ne ajute sa jucam intr-un mod cat mai profesionist posibil la pariuri sportive.

Acest articol se adreseaza tuturor pariorilor: atei sau credinciosi, fara deosebire de sex, religie sau orientare sexuala.

Pornim de la o realitate evidenta, palpabila, din Romania anului de gratie 2019.

Sunt foarte multi oameni ce joaca la pariuri sportive. Ne-am gandit sa va oferim un set bine definit de reguli, de “porunci” de la care sa incercati sa nu va abateti, pentru a nu ramane la stadiul de simpli si cotidieni donatori catre casele de pariuri sportive.

 Din punctul meu de vedere, prima porunca pentru toti pariorii este “sa nu donezi bani caselor de pariuri”. 

Cum sa nu "donezi" bani caselor de pariuri

Eu stiu doar doua metode pentru a reusi sa faci acest lucru...

1. Nu juca la pariuri sportive!

Nu va mirati, pur si simplu sa nu joci la pariuri, asta e, in mod sigur, cea mai eficienta metoda de a nu iti da banii caselor de pariuri. Daca nu esti pregatit, nu juca!

Si cred cu tarie ca e foarte bine sa nu joci la pariuri sportive daca nu iti place sportul, daca nu esti pasionat pana la ultimul tau atom component, daca nu stii tot ce misca in sportul pe care vrei sa pariezi, daca nu respiri sport prin toti porii.

Te rog sa nu joci la pariuri sportive daca nu posezi ingredientele de mai sus; pariurile sunt un mix exhaustiv de cunostinte despre sport, munca, studiu, vocatie, talent, adrenalina, fler,  nu inseamna doar o goana zilnica, nebuna, oarba, dupa mirajul de a “da un tun”.

Sunt convins ca nu oricine poate juca la pariuri sportive cu succes, asa cum nu oricine poate avea succes in afaceri.

Asadar, nu jucati la paruri daca nu aveti “chemare” , nu jucati doar pentru ca o face vecinul de bloc si ati vazut ca a castigat candva, nu dati bani caselor de pariuri fara a fi pregatiti sa castigati.

2. Pariaza inteligent, cu responsabilitate si disciplina

Am auzit de zeci de ori chestia asta, dar, dincolo de cuvinte, nu mi-a aratat nimeni cum se face, am invatat-o pe pielea si pe banii mei, prin incercari repetate. Si incerc sa v-o impartasesc si voua, aici...

Nu am privit niciodata relatia cu casele de pariuri ca pe o lupta!  

"Sa falimentam casele de pariuri" e o lozinca des folosita si sper sa o aud cat mai rar, mi se pare o naivitate. 

Repet, pentru a juca la pariuri trebuie sa fii pregatit, sa citesti, sa inveti, sa iti asumi riscuri si sa afli (de cele mai multe ori pe propria piele) cum sa le minimizezi.

Pariurile nu sunt pentru oricine, in mod sigur nu sunt pentru oamenii superficiali, neseriosi, o sa repet asta la infinit, ca o picatura chinezeasca . 

Iata, in acceptiunea mea, conditiile principale pe care ar trebui sa le indeplineasca cel ce joaca la pariuri sportive pentru a nu “dona” bani caselor de pariuri  :

 • Fii pasionat de un sport, pasionat insa, nu patimas;
 • Foloseste din plin cunostintele despre sport pe care le ai si imbogateste-ti-le continuu;
 • Specializeaza-te pe un singur sport, iar daca acela e fotbalul, pe un singur campionat, cel mult doua;
 • Informeaza-te pemanent, urmareste meciurile din campionatul ales, foloseste din plin resursele infinite ale internetului;
 • Analizeaza in mod serios evenimentele pe care vrei sa le joci;
 • Foloseste un management al banilor potrivit pentru tine, nu toate metodele generale ti se porivesc;
 • Afla care e strategia de pariere potrivita pentru tine – asta o poti face prin incercari repetate, mie mi-a trebuit ceva timp pentru o afla;
 • Construieste-ti cu luciditate pariurile, fara a te lasa influentat de cei din jur, “binevoitori” sau specialisti”;
 • Tinteste profitul pe termen lung, nu imbogatirea peste noapte;
 • Tine evidenta stricta a sumelor jucate, aloca pentru pariuri  un procent lunar de maxim 10% din ceea ce castigi. Cand l-ai consumat, opreste-te in acea luna, NU MAI JUCA!
 • Opreste-te daca lucrurile nu merg, daca deficitul e mare, ia o pauza de recapatare a luciditatii, nu juca “la recuperare”.

Sunt cateva principii de baza pe care le-am enumerat aici, si pe care le voi detalia pe larg in articolele urmatoare.

 Pasiunea nu e totul in pariurile sportive!

Vorbeam  mai sus despre PASIUNE, pentru mine acesta e cuvantul-cheie, de aici se pleaca in aventura plina de adrenalina a pariurilor sportive…

Daca suntem pasionati de un sport, daca stim “ totul” despre el, putem sa incercam sa il monetizam, sa facem aceasta pasiune profitabila.

Sa luam ca exemplu fotbalul, “sportul-rege”, cel mai cunoscut si mai la indemana exemplu. Si pentru mine...

Se intampla demult, tare demult. 

Eram pasionat de Bundesliga, stiam toti jucatorii de la echipele din prima liga germana, cu rezerve cu tot, cu antrenori cu tot, cu staff cu tot, cu portarii de la stadion cu tot. 

Urmaream cu sfintenie si dedicare meciurile la televizor, stiam ce fundas urca in atac si ce varf nu coboara niciodata in sprijinul defensivei.

Aveam cunostinte fotbalistice din plin si pasiune la greu.

Am zis ca e timpul sa fac aceasta pasiune profitabila, sa "dau lovitura", ziceam eu ca sunt “specializat” pe Bundesliga.

Dar nu am reusit, pentru ca am jucat haotic, mult timp jucam toate meciurile din etapa de Bundesliga pe bilet.

Pasiunea nu e totul, cunostintele despre sport nu sunt totul!

Nu aveam strategie, asta era problema, e o alta “porunca” de indeplinit, voi vorbi si despre ea intr-un articol viitor.

Asadar, nu va “donati” banii caselor de pariuri

Ganditi-va cati oameni pariaza inca, zilnic, cate doi lei, rupti de la gura copiilor, pun 10-20 de meciuri pe bilet si asteapta, cu sufletul la gura, de la Dumnezeul pariorilor, ca biletul sa fie, prin cine stie ce minune, castigator, iar ei sa dea lovitura vietii.

Si mai ganditi-va cat este de probabil ca acela care joaca 10-20 meciuri pe bilet sa le fi si analizat asa cum trebuie. Foarte putin probabil, nu-i asa?

E foarte greu sa analizezi cu profesionalism un eveniment sportiv, darmite zeci...

De aceea, mi se pare corect fata de voi sa va spun sa nu luati pe nemestecate tot ceea ce gasiti pe site-urile de pariuri. Nici macar pe site-ul nostru

Nu, faceti-va propriile analize, pentru ca am stabilit la punctul 2 ca la pariuri ar trebui sa joace doar cei care au cunostinte solide despre sport.

Traim intr-o era a informaticii si a informatiei aproape fara limite.  Folositi oportunitatea asta, folositi-o din plin.

Cautati informatii, fara preget, sunt mii de surse pe net. Folositi informatiile  noastre, CENTRALIZATE, cele pe care vi le punem gratuit la dispozitie in centrul de pariere. 

Cititi analizele noastre, folositi-le ca sursa de inspiratie, ca centralizator de informatii, dar nu le urmati orbeste, nu va uitati direct la ponturi.  Toate ponturile sunt subiective, de ce am gandi noi mai corect decat voi?

Veti spune, poate, ca nu aveti timp de studiu, ca nu aveti timp de propriile analize, ca de aceea le luati "de-a gata". 

Daca este asa, procedati la fel cum procedati fata de orice alta activitate pe care nu o cunoasteti: pur si simplu apelati la cei in care aveti incredere ca stiu sa o faca.

 Faceti asta dupa analize indelungi a site-urilor de pariuri sportive, dar nu uitati: decizia finala trebuie sa fie a voastra, nu a noastra! 

Pentru ca banii vostri merg la casele de pariuri, nu ai nostri. Asumati-va acest lucru!

Nu jucati, repet, nu jucati la pariuri sportive daca nu considerati aceasta activitate una serioasa, care merita investitie de timp si bani. Pentru ca va veti pierde si timpul si banii, v-o spun franc, direct, frust!

Recititi ceea ce am scris la punctul 2 si bifati cerintele pe care le indepliniti.

Daca exista pasiunea si daca exista cunostintele despre sport, suntem aici pentru a va ajuta sa indepliniti celelalte cerintele din lista, avem resurse speciale, unice, pe care vi le punem gratuit la dispozitie:

Scoala pariorilor 

Centrul de pariere

Ghidul pariorilor

Recenziile caselor de pariuri

Ajutor in rezolvarea problemelor aparute in relatia cu casele de pariuri

Sunt foarte multe de spus, vor urma si alte “porunci” ale pariorului. Nu stiu daca sunt zece sau mai multe, dar as vrea ca ceea ce am scris aici sa va dea de gandit, sa constientizati ca pariurile sportive sunt o treaba extrem de serioasa, sunt despre viata.

E greu sa castigati la pariuri sportive, trebuie sa fiti constienti de asta. Sunt multe “porunci” de respectat, am tinut neaparat sa va atentionez despre acest lucru.

Spun asta pentru ca o proasta gestionare a acestor “porunci” va poate narui sanatatea fizica, mentala si financiara!

Nu uitati, asadar, prima porunca a pariorului si poate cea mai importanta: nu va "donati" banii caselor de pariuri! 

Va urma!