Pariurile sportive - binecuvantare sau blestem ?

Salutare, prieteni. Daca o buna parte din populatia masculina (si nu numai) joaca la pariuri sportive, mi se pare vital sa incercam sa punem aceasta pasiune pe un fagas lucid, logic, realist, profitabil.

Nu cred ca gresesc punand  cuvintele  “binecuvantare” si “blestem” alaturi de sintagma uneori atat de hulita, de “pariuri sportive”.

Am cunoscut, de-a lungul anilor, ambele ipostaze: oameni care isi folosesc priceperea, cunostintele sportive, inteligenta, disciplina, entuziasmul pentru a face profit din pasiunea lor, dar si oameni care si-au pierdut busola cautand Fata Morgana profiturilor obtinute peste noapte, oameni ce si-au pierdut sanatatea financiara, fizica si mentala in vartejul pariurilor sportive.

E foarte fragila linia de demarcatie dintre binecuvantare si blestem atunci cand vorbim despre pariurile sportive.

De aceea, va invitam alaturi de noi in campania ambitioasa de  educatie a pariorilor, pentru a invata impreuna ce inseamna sa pariem cu sapienta, cu disciplina si responsabilitate.

In acceptiunea mea, aceasta este cheia succesului, si nu doar atunci cand vorbim despre pariuri.

Sa detaliem un pic…

Pariurile sportive – de ce pot fi o binecuvantare ?

1. Pentru ca ne putem pune in valoare cunostintele despre sport

Daca sunteti pasionati de sport, daca stiti toti jucatorii si toate tacticile echipelor din Liga 1, Bundesliga, Serie A, Premier League, La Liga sau mai stiu eu ce campionat exotic, e interesant sa monetizati aceasta pasiune.

Sunt multe surse de informare acum, nu ca odinioara, atunci cand am inceput eu.

 Aveti la indemana numeroase site-uri de infomare (nu ma refer la cele de pariuri aici), site-urile oficiale ale echipelor, site-uri de statistici. Folositi-le!                                                                                                                             Cred cu tarie ca se poate face profit din pariurile sportive, daca va concentrati doar pe un sport si doar pe una –doua campionate pe care sa le urmariti si le studiati cu sfintenie, pe care “le visati”, cum se spune.

Asta se intampla in cazul fotbalului. Nu exista insa doar fotbal. Sunt multi pasionati de tenis, baschet, hochei, volei, handbal, snooker, ciclism.

 Cunostintele pe care le aveti intr-un sport anume, oricare ar fi el, merita a fi valorificate. 


2. Pentru ca ne punem in valoare spiritul analitic

Este imperios necesar sa va faceti propriile analize despre evenimentele pe care le pariati. 

Daca luati meciuri de la unii sau de la altii si le aruncati de-a valma pe un bilet, asa, pe nemestecate, sansele de reusita “cresc” vertiginos catre minus infinit.

Daca detineti cunostintele din domeniu, sigur veti putea face analizele fiecarui eveniment pe care vreti sa il jucati.

Am mai spus-o, comparati optiunile voastre cu ale tipsterilor in care aveti incredere doar dupa ce v-ati cristalizat propria optiune. Si nu o schimbati, daca nu coincide cu cea a tipsterului respectiv.

De ce sa pierdeti pe mana alcuiva, nu e frustrant? De unde stiti ca e mai priceput decat voi? Doar pentru ca spune asta?

Verificati asa zisa “competenta” a tipsterilor, urmariti-le un timp evolutia, bilantul si apoi hotarati daca merita sa consultati opiniile lor sau nu.

Sunt multi neaveniti si in bransa asta, o spun cu toata responsabilitatea.

Decizia finala sa fie la voi, va rog. Nu plecati cu o optiune in minte si o schimbati pentru ca vedeti o alta optiune la altii.

Am schimbat de destule ori, pe vremea cand nu jucam la casele de pariuri online, alegerile mele cu ale altora din locatia unde pariam. 

“Eu pun meciul asta, pentru ca e sigur” auzeam, si lipsa de experienta si de siguranta ma facea sa schimb ce aveam eu pe bilet cu ceea ce spuneau “specialistii”.

Nu faceti asta, e frustrant sa pierzi pe mana altcuiva.


Cum se analizeaza un meci de fotbal am aratat aici. Si o sa revenim, cu un articol mai complex si mai complet.

Cum se analizeaza un meci de tenis am aratat aici.    

Daca credeti ca e mai usor sa luati de la altii ponturi de-a gata, daca spuneti ca nu aveti timp de analizele proprii, eu zic ca va inselati. In acest caz, e mai bine ca, pur si simplu, sa nu jucati la pariuri sportive.

Nu va puneti banii destinati acestui hobby in mainile alcuiva.


3. Pentru ca ne facem strategii proprii de joc si de management al banilor

O sa va spun aici cateva lucruri personale despre managementul banilor, asa cum il vad eu, dupa foarte multe experimente facute pe propria-mi piele si pe propriu-mi buzunar..

Am stabilit ca in fiecare luna sa joc la pariuri sportive cel mult 10% din ceea ce castig lunar. Nici un leu mai mult, mai putin, da, e posibil.

E o suma de bani care nu pune in pericol bunul trai al familiei, care nu poate crea disconfort financiar sau mental, sau sa ii spunem clasic, e o suma pe care imi permit sa o pierd.Asta pentru ca nu fumez.  

In momentul in care acea suma de bani, impartita in 10-15 parti se epuizeaza, ma opresc.

Pur si simplu, spun STOP.

 Nu mai joc nimic in acea luna, chiar daca am ceva profit si as putea folosi acel castig pentru a paria in continuare. Nu mai joc nimic nici daca sunt in pierdere, pentru a recupera ceva din ea. Pur si simplu marchez pierderea si astept, cumintel, luna urmatoare.

Asta pentru ca  am consumat suma alocata pariurilor in luna respectiva.

Iata ce este foarte important aici:

Eventualul profit obtinut nu se joaca din nou la pariuri sportive, ci se duce,lunar, catre investitii de alta natura  ( poate o sa va dezvalui candva si acest lucru, mai in amanunt).

Repet, nu pariez nimic din profit. Tot ceea ce castig intr-o luna merge catre alte tipuri de investitii, nu catre pariurile sportive.

Exempli gratia

Sa spunem ca in luna februarie am alocati 630 de lei pentru pariuri.

 Imi propun sa joc 12 pariuri de cate 50 de lei in aceasta luna, iar 30 de lei sunt alocati pentru incercari mai speciale, mai extravagante, cum ar fi bonus dublu.

Aceste 12 pariuri lunare mari si late ( sau mici si inguste, cum vreti sa le spuneti) sunt impartite astfel: sase pariuri single, pe cote cuprinse intre 1.70 si 2.00, in principiu, iar sase pariuri compuse, de cota totala 2.00, maxim 2.50.

Tin strict evidenta pariurilor intr-un simplu Excel.

 Luna parioristica se incheie pentru mine in momentul in care aceste pariuri au fost plasate. 

Se incheie si gata, nu joc din profit, nu joc “la recuperare”  daca sunt “pe minus”, desi orgoliul inca ma indeamna sa o fac. Am reusit sa ma stapanesc, dupa indelungi incercari, dar am reusit.

E foarte bine cand exista profit lunar, nu e o tragedie cand sunt in deficit. 

Mi-am asumat asta de la inceputuri. Pariurile sportive sunt o pasiune, izvorata din dragostea pentru sport. Le tratez ca atare, fara patima.

Bineinteles ca selectez cu atentie meciurile de jucat, doar din sporturile pe care le urmaresc cu atentie. 

Am o motivatie in plus sa fac asta cu responsabilitate, stiind ca trebuie sa ma incadrez intr-un numar strict limitat de alegeri.


Aceasta este strategia mea, nu ma abat niciun micron de la ea, pentru ca s-a verificat in timp ca asta functioneaza pentru mine, cel ce am un profil de risc conservator-moderat. 

Spuneti-i strategie fricoasa, conservatoare, cum vreti. 

Va invit insa sa fiti grijulii cu banii vostri, mai ales daca sunteti la inceput pe drumul pariurilor sportive.

Nu stiu daca e o strategie perfecta, dar e ceva ce mi se potriveste, si acest lucru e cel mai important pentru profilul meu de risc.

Fiti cumpatati, stabiliti strategia cea mai buna pentru voi, cel mai bun management al banilor pentru profilul vostru de parior.

Iar asta se face prin incercari repetate, e greu sa gasiti “din prima” reteta ideala.

Folositi, fireste, principiile generale de management al banilor, dar nuantati-le, particularizati-le, incercati sa o gasiti pe cea mai  potrivita si  profitabila pentru voi.

Aaaaaa, uitam ceva foarte important! 

Am ajuns la aceasta strategie dupa multe cautari, dupa mai multi ani de incercari de a ma disciplina.  Cuvantul cheie e DISCIPLINA. Stiu, e foarteeee greeeeeu…

Dar trebuie facut neaparat acest lucru, poate ca ceea ce cititi aici va ajuta sa ardeti etapele si sa va gasiti strategia potrivita. 

Altfel, binecuvantarea pariurilor sportive se transforma in blestem.


Pariurile sportive – de ce pot fi un blestem ?

1. Pentru ca suntem disperati sa ne imbogatim astazi din pariuri sportive

Aici e problema cea mare a celor mai multi dintre pariori, nu au o strategie de pariere si nu stiu sa isi tina in frau emotiile. 

Vor sa vada la rubrica “castig eventual” de pe bilet sume cu multe zerouri, si nu mai conteaza defel daca sansele de reusita sunt infime, daca au “enspe” meciuri pe bilet.

Ochii ni se invartesc in cap ca la sarpele Kaa, vedem in fata numai “verzisori”, e greu sa mai fii lucid in astfel de conditii.

Daca vobim despre “profit pe termen lung” cu astfel de pariori e posibil sa fim luati “la misto”. 

Ei au in buzunar biletul magic cu care vor castiga astazi, CHIAR ASTAZI.  

Miza e de doi lei, la propriu, fireste, dar castigul iluzoriu e colosal.

Fiecare zi devine un “azi” in care vor da lovitura, in care se vor imbogati. Iar aceasta iluzie se rostogoleste si devine tot mai mare si mai greu de scos din minte.


Nu aceasta este calea de urmat in pariurile sportive.


Ati observat ca v-am propus la un moment dat un ”bilet pariu sansa” si apoi am renuntat ? Mi s-a parut ca e prea mult hazard intr-un astfel de bilet, sunt prea multe meciuri.

Sigur, e incitant sa vezi ca eventualul castig este  de cateva zeci de mii de lei, dar care e probabilitatea de a avea un astfel de bilet castigator?

Una foarte mica, desigur…

Totusi, nu retez din start posibilitatea de a juca un astfel de bilet atunci cand avem o baza de date imbelsugata de evenimente sportive din care putem alege 20-21 de meciuri ce au cote de minim 1.30.

O data, hai, de doua ori pe luna, dar nu ca pe un scop in sine, ci ca pe un mod de a ne testa flerul parioristic, de a ne juca.

Cu riscul de a va dezamagi, va spun ca nu prin astfel de strategii se poate face profit pe termen lung.

Sau, cel putin, asta este convingerea noastra. 

Stiu ca astfel de oferte sunt populare in alte parti, stiu ca eu voi fi nepopular spunandu-va ca nu aceasta este calea de urmat, dar nu vreau sa fiu fariseu, nu vreau sa va mint.

Pe site-ul nostru va oferim doar strategii verificate si care si-au dovedit profitabilitatea in timp. Restul sunt vorbe-n vant…


2. Pentru ca jucam sume mai mari decat ne permitem lunar

Am detaliat acest aspect mai sus, atunci cand am vorbit despre managementul banilor. Din pacate, am avut oameni apropiati care au fost cuprinsi de mirajul imbogatirii rapide si s-au ruinat, da, acesta este cuvantul, din punct de vedere financiar, familial, sufletesc.

E groaznic, va spun cu toata responsabilitatea.

Stabiliti-va un buget pentru pariuri care sa nu afecteze viata voastra si pe a celor ce depind de voi.

Am spus, alocati pariurilor 10%, cel mult 15% din ceea ce castigati lunar. Nu mai mult, sub niciun pretext.  Gospodariti cu grija aceasta suma, impartiti-o in mai multe parti, v-am dat un exemplu mai sus. 

Iar daca v-ati consumat bugetul alocat, opriti-va neaparat, luati pauza pana la sfarsitul lunii.

3. Pentru ca jucam “la recuperare” la pariuri

Sigur, acest punct e indisolubil legat de punctul 2. 

Iata ce am patimit eu...

In luna mai a anului 2017 imi consumasem bugetul lunar de pariuri, punand cateva bilete neinspirate la casa de pariuri NetBet. 

Am descoperit atunci minunata oferta de tenis a casei de pariuri Betano, cu multe totaluri ajustabile pe ghemuri si handicapuri ajustabile pe ghemuri, exact optiunile mele preferate.

Desi mai erau trei zile pana la sfarsitul lunii iar eu imi epuizasem bugetul lunar, a trebuit sa imi fac neaparat atunci cont la Betano, incepea turneul de la Roland Garros, ce sa mai vorbim,”ardea tarata in mine” , nu mai era nicio secunda de pierdut. 

Ochisem niste meciuri din primul tur ce “trebuiau sa iasa” si astfel, as fi recuperate pierderea din luna respectiva. Trebuia sa dau lovitura atunci, la naiba cu principiile...

Pe scurt, pentru ca nu imi place sa imi amintesc, am pierdut “dintr-un foc” 100 de lei, peste cei 80 cu care eram deja “pe minus”. 

Trist si dezamagitor a fost faptul ca acest derapaj s-a intamplat dupa ce aveam deja cativa ani in care imi respectasem cu sfintenie alocarea bugetara.

Iar cateva momente “de ratacire” au dat peste cap toata strategia ce prinsese radacini in mintea mea. 

Se pare ca acele radacini nu erau atunci destul de puternice. Iar stima de sine mi-a scazut la cote de avarie in acel moment.

Drept pedeapsa pentru incalcarea regulilor, luna urmatoare mi-am alocat cu 180 de lei mai putin pentru pariuri, ca sa imi fie invatatura de minte. Si mi-a fost…

Intamplari de acest fel m-au facut sa ma tin “cu ghearele si cu dintii” de bugetul alocat si de strategia ce s-a dovedit castigatoare in timp.

 

Pariurile sportive – ce va ofera Legalbet

Oameni buni, haideti pe site-ul nostru la sectiunea Scoala pariurilor si abia apoi, dupa ce va informati pe indelete,  la sectiunea biletul zilei.

Va invitam sa  sa cititi ghidul nostru special dedicat pariurilor sportive, sa va documentati, sa analizati voi insiva propunerile noastre.

Va rugam sa va spuneti ideile despre ceea ce vreti sa cititi pe site, despre ceea ce va framanta in domeniul pariurilor sportive. Spuneti-va deschis opiniile pozitive si negative pe care le aveti despre casele de pariuri  ce au licenta in tara noastra.

Nu uitati ca la noi gasiti o sectiune speciala in care va puteti expune problemele pe care le aveti cu agentiile de pariuri , iar noi incercam sa va ajutam, sa gasim o cale de rezolvare a acestora.

Am vorbit intr-un articol special despre site-ul Legalbet si beneficiile pe care vi le poate aduce.

Ca un corolar, pariurile sportive pot deveni binecuvantare sau blestem doar  in functie de felul in care le abordam fiecare dintre noi. 

Da, totul depinde de noi. De seriozitate, disciplina, dedicare, responsabilitate,  dorinta de a studia, de a sti si de a analiza, si din nou disciplina. E un drum greu, foarte greu.

Va fi insa mai usor daca profitati de experienta noastra si il parcurgeti alaturi de noi . Va asteptam !