Cum analizam corect un meci de fotbal

Cel mai pariat sport de catre utilizatorii romani este fotbalul si asta nu neaparat fiindca ar fi cel mai profitabil, ci pentru ca poti alege din sute sau chiar mii de meciuri zilnic, dar mai ales deoarece poti gasi cu usurinta statisticile de care ai nevoie pentru a analiza respectiva partida.
 
Inainte de a plasa un pronostic pe un meci de fotbal, fie el cu o cota infima, ar fi bine sa analizam acel meci in functie de pontul pe care dorim sa il plasam. Astfel sansele unui pont castigator vor creste fata de un pronostic bazat doar pe instinct. Nu te lasa pacalit de faptul ca o echipa de top care beneficiaza de o cota mica la victorie ar trebui sa castige. Poate acea formatie vine dupa rezultate nu foarte bune sau poate antrenorul va menaja titularii in vederea meciului de peste 3 zile.
 
Indiferent de pariul pe care dorim sa il plasam, ar trebui analizate ultimele meciuri de acasa, respectiv din deplasare ale formatiilor care se intalnesc. Pentru o acuratete mai mare sfatuim sa luati separat meciurile contra echipelor de valoare apropiata a celor doua oponente.
 
 
Spre exemplu, daca o formatie de pe locul secund din campionat joaca pe teren propriu impotriva uneia de pe locul 16, vom lua in considerare meciurile disputate pe propriul teren de formatia de pe locul secund contra echipelor din coada clasamentului. De asemenea, ne vom orienta catre partidele din deplasare disputate de echipa de pe locul 16 contra adversarelor din varful clasamentului.
 

Ce ar trebui sa avem in calcul pentru a analiza corect un meci?


In efectuarea analizei trebuie sa tinem cont de rezultatul final al ultimelor meciuri, de numarul de goluri inscris de echipa in cauza, de numarul golurilor primit de aceasta, dar si de modalitatea golurilor inscrise (din actiune sau din penalty), respectiv de perioada in care a fost inscris golul. Reusitele inscrise pe final de repriza sau final de meci tin mai mult de noroc sau de relaxarea echipei adverse.
 
Un lucru foarte important, insa nesocotit de multi in momentul in care plaseaza un pronostic, este reprezentat de posesia echipei in meciurile respective, dar si de numarul suturilor pe poarta. Sigur, asta daca putem intra in posesia acestui tip de informatii, deoarece in ligile mai mici acestea se gasesc destul de greu. Din cele doua statistici ne putem da seama daca echipa ‘’noastra’’ a dominat acele jocuri sau a fost dominata. 
 
In conditiile in care dorim sa mizam pe variante ce nu influenteaza rezultatul final (cornere, cartonase etc.), vom lua aceleasi meciuri de care am pomenit mai sus, atentia noastra indreptandu-se insa doar spre numarul de cartonase galbene din meci, respectiv pe numarul de cornere. In cazul in care alegem sa mizam pe numarul de cartonase, ar fi de preferat sa cunoastem arbitrul intalnirii, pentru a consulta si statistica referitoare la cartonasele galbene aratate de acesta in meciurile anterioare. De asemenea, daca preferam un pariu pe marcatori ar trebui sa analizam meciurile de acasa/din deplasare ale acelui jucator si/sau meciurile in care el a marcat.
 
 

Istoricul intalnirilor directe ne poate elucida


Inainte de a plasa un pariu trebuie sa consultam si cele mai recente intalniri directe de pe teren propriu, respectiv din deplasare, probabilitatea ca echipa ce a dominat atunci sa o faca si acum fiind una mare. Asta este valabil doar daca echipele care se infrunta au o valoare similara a lotului celei avute in sezoanele trecute si daca ultimele intalniri directe au avut loc recent. Spre exemplu, nu poti pretinde ca meciul de acum sa urmeze cursul unuia din urma cu 10 ani.
 

E important sa stim intentiile antrenorului inaintea meciului


La inceputul unui campionat pot aparea destule surprize cauzate frecvent de neomogenitatea lotului, cei nou-veniti avand nevoie de mai mult timp pentru a se adapta la noua echipa. Pe de alta parte, in finalul sezonului poate aparea relaxarea, oboseala cumulata sau prioritizarea unui alt meci pe care echipa il va juca peste 3-4 zile, dar si accidentarea unuia sau mai multor jucatori-cheie.
 
Daca am putea anticipa cum vor aborda jucatorii partida respectiva ar fi perfect. O idee ne-am putea face din declaratiile antrenorului inaintea meciului, de unde putem afla noutatile privind jucatorii accidentati, daca va introduce titularii de drept sau daca vor intra mai multe rezerve etc. .
 

Factorii ce nu tin de statistica sunt si ei destul de importanti


Statistica nu este insa singurul lucru de care ar trebui sa tinem cont. In afara jucatorilor indisponibili, ar fi bine daca am afla care sunt conditiile meteo, care e starea terenului pe care se joaca, daca exista tensiuni intre jucatorii aceleiasi echipe si, de ce nu, numarul spectatorilor care au venit sa sustina echipa gazda. Toate astea le putem afla mai usor in timpul partidei, pentru ca folosindu-ne de aceste informatii sa putem plasa pariuri live.
 
O casa de pariuri care acopera un numar impresionant de transmisiuni pe meciurile de fotbal o puteti gasi aici >>>
 

Concluzii

 
  • Ai o sansa mult mai mare sa alegi un pont castigator daca analizezi statisticile ultimelor meciuri ale celor doua oponente
  • Nu intotdeauna statistica favorizeaza echipa cu o cota mai mica la victorie
  • Este foarte important sa analizezi rezultatele de acasa, respectiv din deplasare ale celor doua oponente in ultima perioada
  • Factorii ce nu tin de statistica (accidentarile, starea terenului etc.) pot influenta decisiv rezultatul partidei
 
Sursa foto Feat.: www.linkedin.com