Se poate trai din pariuri sportive?

Multi  dintre noi visam ca pariurile sportive sa ne aduca un profit constant, astfel incat sa putem spune ca nu mai avem nevoie de un alt job pentru a ne intretine.
 
 
Ar fi ideal asta, mai ales ca in Romania locurile de munca se obtin greu, iar salariul este unul fix in fiecare luna, de multe ori nu suficient de mare. La fel ca in poker insa, acolo unde dintre milioanele de jucatori care participa la turnee online si/sau offline se remarca unii care ajung mereu in top, asa si la pariuri sportive sunt anumiti jucatori care chiar pot spune ca traiesc din pariuri sportive, unii chiar din Romania. Sigur, in cazul pariurilor sportive este greu sa te mentii constant, chiar daca ai descoperit o strategie care, in prima faza, crezi ca este imbatabila.
 
De-a lungul anilor, am intalnit multi pariori care plasau bilete fanteziste, cu o cota totala inimaginabila si care obtineau un castig de zeci de mii sau chiar sute de mii de RON. Astfel de bilete se castiga insa o data, maxim de doua ori in viata, biletul castigator putand veni dupa sute sau chiar mii de incercari.
 

De ce am nevoie pentru a fi un parior de succes?


Nu negam ca in cazul unor pariuri ai nevoie si de sansa pentru a castiga, aceasta putandu-se referi la un gol marcat in ultimele minute sau secunde ale partidei, un cos marcat in ultima secunda (daca vorbim de baschet) sau de o revenire de senzatie. Aceste cazuri sunt insa putine comparativ cu cele in care obtii castiguri folosindu-ti toate cunostintele despre acel meci. Cand spunem ‘’cunostinte’’ ne referim la fel de fel de statistici studiate in vederea meciului respectiv. Atentie insa, daca vei tine cont de prea multe statistici exista riscul ca acestea sa te bulverseze si sa iei decizia gresita. Astfel, sfatuim sa iei in calcul doar statisticile cu adevarat importante, care se pot referi la ultimele rezultate de pe teren propriu, respectiv din deplasare ale echipelor, ultimele intalniri directe, echipele de start, indisponibilii,starea gazonului (daca se poate afla), pozitiile din clasament ale formatiilor care se dueleaza sau forma de moment.
 
De asemenea, este bine sa vizionezi partida pe care pariezi, deoarece, in cazul in care sesizezi ca acel meci nu merge in directia dorita de tine, te poti corecta din mers plasand un pariu live. Cele mai multe transmisiuni sportive le ofera external linkLink-uri externe interzise, cea mai apreciata casa pariuri online din Romania.
 

Disciplina in pariuri este foarte importanta


Legat de tactica pe care o vei aborda la pariuri sportive, este bine sa tii evidenta tuturor pariurilor efectuate intr-un document Excel. Astfel, vei putea observa ce tipuri de pariu iti aduc profit si pe care trebuie sa le ajustezi sau chiar sa renunti la ele. De asemenea, este bine ca la inceputul unei luni sa iti stabilesti suma maxima pe care doresti sa o investesti, dar si profitul maxim pe care vrei sa-l atingi si sa respecti aceste limite, indiferent de circumstante. Un lucru important pentru a avea succes in pariuri este ca nu poti fi in fiecare luna pe profit, dar ca vor veni si perioade faste in care iti poti recupera pierderea din luna precedenta. La inceput, iti va veni greu sa te incadrezi in limita stabilita, insa cu timpul te vei obisnui. Aceste doua aspecte pe care le-am amintit mai sus te vor ajuta sa fii mai disciplinat, dar si sa castigi mai mult si mai des.
 

Ce strategie recomandati pentru a avea succes la pariuri sportive?


Nu trebuie sa te astepti la castiguri mari la cateva zile dupa ce te-ai inregistrat la o casa de pariuri. Ca in orice domeniu, poate trece mai mult timp pana sa ai succes, acesta rareori venind la putin timp dupa ce te-ai apucat de acel lucru. In cazul pariurilor, este posibil sa incerci multe strategii pana sa descoperi una care iti aduce profit pe termen mediu si lung. Strategiile le poti lua de pe internet, acolo gasind o multine sau le poti ‘’inventa’’ chiar tu.
 
Cea mai profitabila strategie, insa si cu un grad mare de risc, in sensul ca poti pierde toata suma de bani dupa un singur pariu, ni se pare ‘’all-in’’, termen imprumutat din poker. Dupa cum ii spune si numele, ‘’strategia’’ consta in mizarea intregii banci pe o cota destul de mica, in general sub 1.1, castigul trebuind reinvestit de fiecare data, pana vei ajunge la suma dorita. Cea mai riscanta strategie, insa si una dintre cele mai profitabile, este Martingale, o strategie ce presupune dublarea mizei dupa fiecare pariu necastigator. Sigur, in acest fel vei fi pe profit tot timpul daca vei alege o cota mai mare de 2.00 pe care sa mizezi. Intrebarea este cand va veni acel castig sau daca va veni pana ca tu sa-ti consumi toata banca pe aceasta strategie. Cea mai putin riscanta strategie, care poate, de asemenea, sa-ti asigure profit, in functie de cota totala plasata, este ‘’sirul lui Fibonacci’’. Aceasta presupune ca dupa un pariu necastigator urmatoarea miza sa fie suma precedentelor doua. Spre exemplu 1 (+) 1 (+) 2 (+) 3 (+) 5 (+) 8 (+) 13 (+) 21 etc..
Sfatul nostru este sa incerci fiecare din aceste trei strategii in luni diferite. Daca vei fi multumit de una, pe aceea o vei urma de acum incolo.
 

Concluzii

 
  1. Nu sunt multi pariori care reusesc sa obtina un profit constant din pariuri sportive
  2. Statisticile echipelor care se vor duela in acel meci nu sunt deloc de neglijat cand vrei sa oferi un pronostic
  3. Este bine sa-ti notezi intr-un document Excel fiecare pariu plasat
  4. De asemenea, este bine sa-ti impui o limita lunara atat a sumei pe care esti dispus sa o investesti, cat si a profitului pe care doresti sa-l obtii
  5. Este posibil sa nu ai rezultatele asteptate inca din primele zile, insa cu timpul acestea vor veni daca vei respecta obiectivele propuse si nu vei incepe sa pariezi haotic
  6. Cea mai profitabila metoda de pariere ni se pare ‘’All-in’’, cea mai riscanta ‘’Martingale’’, iar cea mai putin riscanta ‘’Sirul lui Fibonacci’’.