Ce profesii se potrivesc cel mai bine cu pariurile sportive?

Lumea pariurilor aduce laolalta o multime de pariori ambitiosi, care considera ca un anumit nivel de cunostinte despre fotbal, tenis, sau oricare alt sport, reprezinta o oportunitate perfecta pentru a castiga la pariuri. Gresit – toti cei care au deja o anumita experienta in pariuri ne pot confirma.

Intotdeauna apreciez cand gasesc o analiza buna fie pe blogul Intelbet, fie pe alte bloguri, si cunoscand faptul ca majoritatea dintre cei care scriu pe blog o fac din pura placere, nu ca un job full time, mereu imi pun intrebarea: oare ce profesie de baza are autorul articolului X?
 

58f8a7e394619_1492690915.jpg

Sigur ca exista si redactori full time, cu facultate de jurnalism in spate. Ma refer aici, insa, la doua categorii de blogeri, care, cel putin pe aceasta nisa a pariurilor sportive, sunt majoritare: blogerii care scriu de placere, neconditionat, si blogerii part time. Ei bine, aceste doua categorii de blogeri, au la baza o profesie – v-ati intrebat vreodata care e aceea? Eu da, mai exact, de fiecare data cand citesc un articol bun.

Pornind de la aceasta curiozitate, am mers mai departe si m-am gandit ce profesie se potriveste cel mai bine cu pariurile sportive? Nu doar ca bloger, ci ca parior in general. Ce profesii merg mana in mana cu pariurile sportive?
 

Bookmakerii


Aceasta ar fi prima profesie care imi trece prin minte. Persoane care au lucrat sau lucreaza in cadrul caselor de pariuri. Multe case de pariuri nu sunt impotriva acestei practici, chiar daca pariurile sunt plasate la aceeasi casa de pariuri. Ba chiar incurajeaza sa pariezi la cat mai multe case de pariuri pentru a urmari miscarile concurentei si pentru a intelege mai bine experienta de pariere a clientilor. Sub nicio forma nu este o conditie determinanta pentru succesul la pariuri. Nu acesta este punctul de dezbatere al articolului. Dar, este de necontestat faptul ca meseria de bookmaker este o profesie compatibila cu activitatea recreationala de pariere sportiva.

Ca sa ne lamurim – prin bookmaker ma refer la persoana responsabila de cote si optiuni de pariere. Denumirea postului difera de la o casa de pariuri la alta. Are mai putina importanta. Ideea e ca, o astfel de persoana intelege cum evolueaza cotele, intelege cum sunt calculate cotele, cunoaste toate tipurile de pariuri si este in permanenta conectata la acest domeniu. Si asta reprezinta o baza extrem de solida pentru activitatea de pariere.


Traderii la bursa


Tranzactiile la bursa sunt oarecum similare cu pariurile. Pe de o parte avem aur si petrol, pe de alta parte avem Real Madrid si Barcelona. Pretul unei actiuni este influentat de fiecare eveniment care se petrece si are legatura directa, sau chiar indirecta, cu obiectul respectiv de activitate. Uneori pretul este profitabil, alteori supraestimat, iar succesul la bursa depinde de cat de bine intelegi si simti piata. Nu este de mirare faptul ca multi traderi la bursa migreaza catre domeniul pariurilor.
 

Analistii de credite bancare


Ma refer la cei care lucreaza in departamentele de dezvoltare, departamentele de credite. Analiza de risc este una dintre activitatile de baza pentru aceasta profesie, iar orice greseala se plateste scump. O analogie mai buna cu pariurile sportive nici ca se putea!
 

Actuarii in asigurari


Nu ma refer la agentii de asigurari, ci la analisti, statisticieni. Statisticienii au capacitatea de a lucra cu numere, calitate esentiala la pariuri sportive. La fel ca si in cazul analistilor de credite, analiza de risc este extrem de importanta in aceasta profesie.


Programatorii


Programatorii creeaza programe si site-uri folosind un algoritm matematic extrem de complex si anumite limbaje de programare. Pariurile au la baza legea probabilitatilor, fapt ce le confera programatorilor un avantaj in fata altor jucatori.
 

Inginerii


Capacitatea de analiza, de evaluare si de decizie este esentiala in aceasta profesie. Aceste skill-uri sunt esentiale si la pariuri. Inginerii gandesc mereu in solutii. Au capacitatea de a lua decizii constant, din mers, iar procesul de analiza si evaluare este unul pe care se pune mare pret in aceasta profesie.  

Sigur ca succesul la pariuri nu este garantat de niciuna din aceste meserii. Ca parior de succes, insa, ai nevoie de anumite skill-uri. Pariurile, din punctul meu de vedere, nu sunt un joc intru totul de noroc. Norocul reprezinta doar o mica parte, posibil determinanta pe termen scurt, dar aproape irelevanta pe termen mediu-lung. Pentru a fi un parior de succes ai nevoie de anumite skill-uri care pot fi dobandite sau perfectionate in cadrul unei profesii independente de activitatea de pariere.

Mi-a scapat vreo profesie? Dezbatem in sectiunea de comentarii.