Care sunt cele mai comune strategii de pariuri

Inca de cand se inregistreaza la o anumita casa online, multi pariori urmeaza o anumita strategie, in speranta ca va fi cea castigatoare.

Strategii puteti gasi foarte multe pe Internet, unele fiind insa mai putin eficiente ca altele. Sigur, degeaba strategia este una eficienta daca nu vei avea inspiratia de a alege pariuri castigatoare. Cele mai comune strategii de pariuri sunt, cat de cat, simplu de aplicat, insa exista si cateva mai complexe care si-au dovedit eficienta nu numai pe termen scurt, ci si pe termen lung.
 

Martingale


Strategia de care au auzit probabil toti pariorii se numeste martingale, una care aduce profit garantat, problema fiind insa suma de bani de care dispunem in cont. Spre exemplu, Bill Gates nu ar avea nicio problema in a obtine profit. Aceasta strategie presupune efectuarea unui pariu pe o cota  minima de 2.00, miza primului pas trebuind sa fie una mica. Cu fiecare pas pierdut miza se dubleaza, pana ce pariul va fi castigator.

Pentru ca profitul sa fie mai mare cota ar trebui sa fie si ea cat mai mare. Spre exemplu, daca miza la primul pas este 1 RON, iar cota 3.00, profitul la pasul 7 (daca pariul se dovedeste castigator) va fi 192-125 = 67 RON, pe cand in cazul unei cote de 2.00, daca vei porni de la 1 RON, la orice pas profitul este de doar 1 RON. O recomandare ar fi ca aceasta cota de pe bilet sa fie compusa din cat mai putine pariuri sau, daca se poate, sa aiba unul singur. Asta fiindca mai multe evenimente pe bilet fac ca sansele de castig sa scada, indiferent de cat de mici ar fi cotele. Cu un eveniment pe bilet lucrurile sunt mai simple, cel putin in opinia noastra, deoarece nu trebuie sa analizezi decat un meci.
 

Sirul lui Fibonacci


De asemenea, una dintre cele mai comune strategii de pariuri este sirul lui Fibonacci, strategie pe care o aplica indeosebi pariorii cu mai multa experienta. Sirul a fost descoperit de un matematician italian cu acelasi nume. Este o strategie mai putin riscanta decat martingale, putand genera un profit destul de frumos nu atat pe termen scurt, cat mai ales pe termen mediu si lung. Sirul incepe cu o unitate, continuandu-se cu numere/cifre formate din suma ultimelor doua aflate inainte. Spre exemplu, 1 (+) 1 (+) 2 (+) 3 (+) 5 (+) 8 (+) 13 (+) 21 (+) 34 etc. Dupa 11 pasi pierduti, suma pariului este formata din 3 cifre, din acel moment, in functie si de banca dumneavoastra, lucrurile incepand sa devina primejdioase.

Probabil va intrebati ce se intampla in cazul unui castig. Ei bine, daca se intampla asta veti ramane la acelasi pas, urmand sa treceti la urmatorul nivel doar in cazul unui pariu pierdut.Cota trebuie sa fie mai mare de 2.5 pentru a obtine un profit decent . Spre exemplu, daca veti castiga la pasul 7 avand cota totala 2.6, profitul va fi  33.8 -33 = 0.8 lei. Insa daca veti continua cu pasul 7 dupa acel pariu castigator si daca urmatorul castig il veti avea la pasul 11 cu aceeasi cota de 2.6, profitul va fi 231.4 - 212 =  19.4 lei. Din acest motiv spuneam mai devreme ca, folosind aceasta strategie, profitul se va simti mai ales pe termen mediu si lung. Cand considerati insa ca totul devine prea riscant, va recomandam sa va intoarceti la primul pas.
 

Easy money


Iubitorii de poker ar putea denumi aceasta strategie ’’all-in’’, deoarece de fiecare data vei paria intreaga banca in scopul obtinerii unui profit. Din aceasta cauza, denumirea de ’’strategie’’ pare putin exagerata. In general, pariorii cu o banca de start destul de mica folosesc aceasta metoda, in speranta ca si-o vor inzeci sau chiar insuti, insa trebuie sa ai o rabdare ’’de fier’’ pentru a reusi asta.

Categoria opusa acestor tip de pariori foloseste metoda Easy money cu o banca de start destul de mare, scopul fiind sa o dubleze, tripleze sau, daca vorbim de cineva cu destul sange rece si destula rabdare, chiar sa o inzeceasca. Fiind vorba de o banca mare, acei utilizatori nu vor dori sa riste foarte mult, cautand, in general, cote mai mici de 1.05. Poate veti rade, insa daca 30 pariuri cu o cota de 1.02, sa zicem, vor iesi castigatoare, banca de start fiind 1 000 RON, banca finala va fi 1 811 RON, ceea ce inseamna un profit de 811 RON, riscurile fiind relativ mici.
 
Acestea, pe langa faptul ca sunt cele mai comune strategii de pariuri, sunt si cele mai eficiente. Strategii cat de cat cunoscute sunt si D’Alembert, Criteriul Kelly sau Labouchere, insa nu sunt la fel de eficace precum cele 3 mentionate in acest articol.
 
Cea mai buna metoda de a testa aceste strategii fara a va asuma niciun risc este acela de a va deschide un cont la o casa de pariuri, pentru a primi bonusul de inregistrare. Sigur, acesta trebuie rulat, insa va puteti ocupa de asta si mai tarziu, avand in vedere ca rulajul trebuie efectuat in 30, 60 sau chiar 90 zile.


Casa online potrivita pentru a incerca una, doua sau chiar mai multe strategii este Maxbet (vezi aici recenzia), care ofera maxim 2 000 RON bonus de inregistrare in urma primelor trei depuneri.