Ponturi pariuri Jocurile Olimpice 2020

Aici poti gasi cele mai bune ponturi pentru meciurile de la Jocurile Olimpice. Predictii gratuite pentru fotbal, tenis, baschet, handbal si nu numai de la echipa de experti Legalbet pentru Jocurile Olimpice 2020 (2021) din Tokyo. 

Tokyo gazduieste pentru a doua oara Jocurile Olimpice

Dupa o amanare de un an de zile cauzata de pandemia COVID, iata ca Jocurile Olimpice de la Tokyo vor debuta in aceasta vara. Este a doua oara cand Tokyo gazduieste Jocurile Olimpice de vara, dupa cele din 1964. Japonia ar fi trebuit sa gazduiasca si Olimpiada din 1940, una care a fost insa anulata din cauza inceperii celui de-al doilea razboi mondial. 

Jocurile Olimpice de vara din acest an vor avea loc in perioada 21 iulie-8 august. Din pacate, suporterii nu isi vor putea incuraja favoritii din tribune, accesul lor fiind interzis din cauza acestui virus care a pus toata planeta pe jar. Ceremonia de Deschidere va avea loc in dimineata de 23 iulie, iar Ceremonia de Inchidere pe 8 august. Vom avea 33 sporturi, 50 discipline sportive si 339 probe in care se vor obtine medalii de aur.  

Rezultate importante de la Rio 2016

De la Jocurile Olimpice din 2016 Romania s-a intors cu doar 4 medalii. Este vorba de un aur, un argint si doua bronzuri. Aurul l-a luat echipa feminina de spada, argintul revenindu-i perechii de dublu formate din Florin Mergea si Horia Tecau, la tenis masculin. O medalie de bronz o obtinea echipajul feminin de canotaj 8+1, cealalta fiind cucerita de luptatorul Albert Saritov. Halterofilul Gabriel Sancraian cucerea si el medalia de bronz, insa ulterior a fost gasit dopat, retragandu-i-se medalia.

SUA a fost prima in clasament la Jocurile Olimpice de la Rio, cu 121 medalii, dintre care 43 de aur. A urmat-o Marea Britanie, care a cucerit 27 medalii de aur, podiumul fiind completat de China, cu 26 medalii de aur. Marea Britanie a obtinut 67 medalii in total, fata de cele 70 ale Chinei. Primul criteriu de care se tine cont cand se efectueaza clasamentul il reprezinta insa numarul medaliilor de aur.

La fotbal masculin medalia de aur era cucerita de Brazilia, argintul de Germania, iar bronzul de Nigeria. La fotbal feminin aurul il lua Germania, argintul Suedia, iar bronzul Canada. 

La handbal masculin Danemarca obtinea aurul, Franta argintul, iar Germania bronzul. La handbal feminin medalia de aur era cucerita de Rusia, cea de argint de Franta, iar cea de bronz de Norvegia.

Evident, atat la baschet masculin, cat si la baschet feminin, medalia de aur era cucerita de SUA. La masculin argintul il cucerea Spania, iar bronzul Serbia. La feminin Serbia cucerea argintul, iar Spania bronzul.

In ceea ce priveste tenisul masculin, aurul era cucerit de britanicul Andy Murray, argintul de argentinianul Juan Martin del Potro, iar bronzul de japonezul Kei Nishikori. In mod surprinzator, la feminin cucerea aurul puerto-ricanca Monica Puig. Pe treapta a doua a podiumului se clasa nemtoaica Angelique Kerber, iar pe cea de-a treia cehoaica Petra Kvitova. 

Predictii pentru Jocurile Olimpice 2020 (2021)

Conform caselor de pariuri, SUA este favorita clara la a castiga inca o editie a Jocurilor Olimpice. Se preconizeaza ca sportivii americanii vor cuceri mai multe medalii de aur decat in 2016. Pe pozitia secunda va incheia, foarte probabil, China, in vreme ce Japonia, Marea Britanie, sportivii din Rusia, Germania, chiar si Australia se vor lupta pentru locul al treilea in clasamentul pe medalii.

Dintre sporturile pe echipa, SUA este favorita sa castige aurul, la fotbal feminin, baschet masculin, baschet feminin, polo feminin, softball, baschet 3*3 feminin si volei pe plaja feminin. China este favorita la aur la volei feminin, badminton mixt si la toate probele de tenis de masa. Se anticipeaza ca Japonia va lua aurul la baseball si la badminton feminin, proba de dublu.

La fotbal masculin favorita la aur este Spania. La handbal avem doua echipe nordice favorite la aur, la masculin Danemarca avand prima sansa, iar la feminin Norvegia. La polo masculin Ungaria este favorita principala, iar la volei masculin Polonia. Belgia si Olanda sunt favorite la aur la hochei pe iarba masculin, respectiv feminin. La tenis masculin este favorit sarbul Novak Djokovic, iar in proba feminina nipona Naomi Osaka. Intr-o pagina speciala dedicata JO 2020 tipsterii nostri vor analiza meciuri pentru principalele sporturi, oferind ponturi pariuri de calitate. 

Cum se vor prezenta sportivii romani la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Speram ca la aceste Jocuri Olimpice sa acumulam mai multe medalii decat la Rio. In mod realist, ne putem intoarce acasa cu aproximativ 5 medalii. Ne referim in special la spadasina Ana Maria Popescu si la canotoarele Nicoleta Bodnar si Simona Radis, care vor concura la dublu vasle. Ele sunt principala noastra speranta la aur. Ar mai fi canotoarele Elena Beleaga si Livia Cozmiuc la dublu vasle categoria usoara sau luptatorul Albert Saritov, care a luat medalie si la Rio. Sa nu uitam de noua senzatie a inotului, David Popovici. Acesta va concura la 100 m liber si 200 m liber, probe la care a doborat recordul mondial acum cateva saptamani. Este adevarat, la juniori. Avem ceva sperante si de la decanul de varsta Marian Dragulescu, insa ne este greu sa credem ca gimnastul roman va cuceri vreo medalie, avand in vedere mai ales varsta pe care o are.