Porunca a patra a pariorului- joaca doar ceea ce stii foarte bine
Salutare, prieteni pariori.
Stiu ca nu va plac regulile, iar daca vin si sub forma de “porunci”, sunt si mai nesuferite. Insa, fara reguli, totul ar fi haotic in lumea asta. Ca sa filosofez un pic, nici libertatea adevarata nu ar exista daca viata nu ar fi guvernata de anumite reguli.
Asa se intampla si cu domeniul acesta, al pariurilor sportive.
Nu vreau sa va simtiti incorsetati de atatea reguli, de atatea “porunci”. As vrea doar sa constienizati faptul ca respectarea acestora va duce, ca in orice alt domeniu, mai aproape de reusita.
Prima “porunca” a fost un corolar a ceea ce ne-am propus sa va prezentam, un indemn la disciplina , la responsabilitate, la grija fata de banii vostri, pe care sa nu ii cedati caselor de pariuri fara lupta si fara reale sanse de profit .
A doua “porunca” a fost o invitatie de a incerca sa gasim o strategie pentru pariere cat mai potrivita cunostintelor noastre despre sport, aptitudinilor parioristice si profilului nostru de risc.
A treia “porunca” s-a referit la managementul banilor, la chibzuinta si inteligenta de care trebuie sa dam dovada cu totii cand alocam sume de bani pariurilor sportive din venitul lunar al nostru si al familiei noastre.
A patra porunca ne indeamna sa jucam la pariuri sportive doar evenimentele sportive despre care avem cunostinte temeinice, solide, nu cele despre care doar am auzit de la altii.
Si cum ajungi sa stii, sa cunosti foarte bine ceea ce joci la pariuri sportive? Cu multa truda, fireste…
1. Fii specialist in sportul ales, practica-l, cunoaste-i toate regulile si dedesubturile
Am o mare problema aici, pentru ca eu cred cu adevarat ca e neaparat necesar sa fi practicat macar la nivel de amator sportul pe care vrei sa pariezi cu succes.
Unii spun ca pariaza doar statistic, ca nu au nevoie sa fi dat vreodata cu piciorul intr-o minge pentru a sti ce inseamna o pasa, un sut, un vole, pentru a-i “citi” jocul lui Leo Messi.
Eu cred cu tarie ca trebuie sa “simti” sportul respectiv si daca nu l-ai simtit niciodata de pe teren nu il poti intelege cu adevarat. Si nici nu poti paria cu succes pe acel sport.
Ma rog, e o parere personala si se refera mai mult la jocul de tenis, sport pe care eu pariez indeobste.
Eu inteleg, “toata lumea se pricepe la fotbal”, dar acum se pricepe si la tenis?
Cum poti blama un jucator ca nu a returnat o minge dificila in timpul unui meci de tenis daca tu nu ai habar ce inseamna sa te pozitionezi corect pentru a reusi acest lucru? Sau mai rau, nu ai tinut vreodata o racheta in mana dar strigi in gura mare ca acel smash nu ar fi trebuit sa fie ratat.
Orice ar spune cineva, raman la parerea ca pentru a paria cu succes pe un sport trebuie sa fi fost cumva in mijlocul actiunii, sa fi practicat acel sport macar la nivel de amator.
2. Documenteaza-te despre evenimentele pariate, citeste, citeste, citeste.
Ar fi ideal sa te specializezi pe un campionat de fotbal (tot la fotbal ne oprim, inevitabil) sau cel mult doua. Cauta informatii despre echipe si jucatori, cu pasiune, cu determinare . Nu iti spun sa citesti cartile lui Ioan Chirila, desi nu ar fi rau, sunt minunate. Acele comori erau valabile ca sursa de documentare pe vremea mea…
Lucrurile au evoluat, sursele de informare sunt multe, variate, exhaustive. Foloseste-le pe toate din plin, afla totul despre echipe, jucatori, antrenori, arbitri si nevestele acestora.
Au aparut, in ultima vreme, numeroase site-uri de statistici, care mai de care mai doldora de informatii.
Nu fiti lenesi, studiati tot ce se poate despre cei implicati in meciurile pe care le pariati.
3. Urmareste meciurile in direct
Uita-te la multe meciuri in direct, “citeste” tacticile antrenorilor, invata pe de rost cand urca fundasii Jordi Alba sau Marcelo in atac si cine le suplineste lipsa din aparare.
Vei ajunge astfel sa intelegi tacticile antrenorilor, sa “visezi” cum joaca Barcelona dar si Alaves, de exemplu, sa stii cine pe cine schimba, sa stii care sunt “dublurile”posturilor.
Urmarind dinamica meciurilor vei intelege pe deplin care sunt punctele forte si slabiciunile echipelor pe care pariezi si vei putea sa iti construiesti strategii de pariere in consecinta.
4. Cauta sa vezi inregistrat ceea ce ti-a scapat in direct
Ceea ce nu ai reusit sa vezi in transmisiuni live, urmareste inregistrat, sau macar in rezumate, acele vestite “highlights”.
Incearca sa fii la curent cu ceea ce se intampla, recupereaza ceea ce ai pierdut.
Daca e intr-adevar o pasiune, urmareste-o si alimenteaz-o fara oprire, fii mereu in mijlocul actiunii.
5. Consulta site-urile de ponturi si predictii
Doar consulta-le, nu le inghiti ponturile pe nemestecate.
Desi sunt in mijlocul evenimentelor si ma ocup si de ponturi, predictii, sau cum se mai cheama ele, va sfatuiesc ceva, cu franchete.
Testati astfel se site-uri, urmariti-le evolutia in timp si selectati doar site-urile de ofera informatii serioase, folositoare, documentate.
Asta e insa doar primul pas.
Va propun insa sa folositi aceste site-uri doar ca pe surse de informare; aflati ceea ce va intereseaza despre acel eveniment sportiv, aflati cine joaca si cine e accidentat si suspendat, luati-va informatiile utile pentru a va construi singur predictia si pentru a lua decizia finala.
Am spus asta si o s-o mai spun: daca sunteti cu adevarat implicati in fenomen, daca studiati cu dedicare fenomenul, daca mancati fotbal sau tenis sau baschet pe paine, asa-zisii tipsteri nu au de ce sa fie mai buni ca voi. Totul trece prin filtrul subiectivismului, iar diferenta se face la nivelul flerului pariorului.
Iar acest fler se capata si el in timp, se cizeleaza odata cu acumularea experientei.
E ceva ce se cladeste in timp, iar daca un tipster spune ca are “experienta” de doar 2-3 ani, e mai bine sa il ocoliti.
Ma intreb de ce foarte multi pariori isi pun banii pe evenimente sportive despre care stiu foarte putine lucruri, poate chiar nimic.
De ce multi joaca doar dupa cote si numele echipelor, nestiind nimic despre forma lor recenta. De ce unii nici macar nu au auzit de unele dintre echipele ce le au pe bilet si pe care le-au “furat” de la altii?
Din lene, ignoranta, prostie? Se bazeaza pe pronia cereasca, pe noroc, joaca la “ce-o iesi”, doar ca sa bifeze zilnic biletul de 2 lei cu care vor sa dea lovitura vietii cu bilete pe care au, invariabil, 10-20 de meciuri?
Oameni buni, au trecut peste 20 de ani de cand pariurile sportive au aparut in Romania. A cam trecut perioada de romantism si de “pierdut banii cu ochii inchisi”.
Gata, s-a termnat cu aruncatul banilor pe fereastra!
E timpul sa studiem, sa analizam meciurile, sa ne specializam doar pe anumite sporturi si pe anumite campionate, sa jucam la pariuri doar ceea ce cunoastem cu adevarat.
Daca astazi nu sunt meciuri in campionatul pe care l-ai studiat nu juca pe evenimente sportive despre care nu stii nimic. Nu trebuie sa joci in fiecare zi, nu ai abonament la casele de pariuri.
E absolut imposibil sa cunosti la un nivel profesionist tot ceea ce misca si in fotbal si in tenis si in baschet sau hochei. Specializati-va pe un singur sport, iar daca acela e fotbalul, pe unul sau doua campionate, atat e logic ca puteti "acoperi" cu seriozitate!
In plus, va incurajez sa faceti propriile alegeri.
Cititi cu atentie ceea ce scrie in articolele de pe site-ul nostru, informati-va, nu va mai uitati doar la pont, nu il mai “furati” si gata, fugiti catre casele de pariuri sa puneti banii pe el cu ochii inchisi. Nu!
Folositi informatiile pe care vi le oferim din belsug in centrul de pariere , filtrati-le si asumati-va alegerile finale, faceti-le voi, in cunostinta de cauza!
Altfel, ne vom numi intotdeana doar simpli cotizanti ai caselor de pariuri, nu jucatori adevarati la pariuri sportive.
Am tot repetat regula general valabila in pariuri a plasarii cator mai putine meciuri pe bilet. Pentru mine, aceasta este una din principalele chei ale succesului in pariurile sportive.
O exceptie poate fi acel bonus dublu sau acel multiplicator de cote, noua gaselnita pentru online a celor de la casa de pariuri Fortuna. Acolo sunt de jucat cel putin 20 de meciuri pe bilet si nu o sa le putem alege, cel mai probabil probabil, pe toate, din campionatele pe care le cunoastem foarte bine.
Dar am stabilit ca jucam “bonus dublu” doar o data sau de doua ori pe luna, asa ca aceasta poate fi acceptata drept exceptia care confirma regula. Da, merita incercat asa ceva ca delectare, de dragul jocului, mai ales daca beneficiem si de pariul sansa!
Reamintindu-va “porunca” de a juca doar meciurile despre care aveti informatii “beton”, va invit sa urmariti in continuare articolele noastre din sectiunea “scoala pariurilor”!
Ramaneti cu noi, in curand va vom oferi a cincea "porunca" a pariorului, una ce va contine cateva trucuri parioristice.