Ponturi tenis: Cat contează meciurile directe cand dam un pont din tenis?

Ponturi din tenis  sunt inca foarte marginalizate pe piata pariurilor sportive online din Romania, iar asta tine de orientarea cvasi-totala a fanilor sportului catre fotbal. Cred sincer ca acest lucru se va mai schimba in viitorul apropiat. Performantele Simonei Halep i-a facut pe multi suporteri sa se indrepte catre tenis. 

Multi suporteri ai tenisului sunt localizati in grupa de varsta peste 60 de ani si nu sunt interesati de pariuri pe tenis, ei raman strict la frumusetea sportului. Ceea ce este minunat in esenta.

Dintre cei mai tineri, foarte multi se cred specialisti fara a fi pus mana in viata lor pe racheta, ceea ce e ingrozitor,

Nu poti da ponturi din tenis daca tu esti suporter de fotoliu si atat. Pur si simplu nu poti simti pulsul jocului, daca nu stii cu ce se mananca un “vole de rever”, spre exermplu. 

Meciurile directe in analiza unui meci de tenis

Pentru a analiza un meci de tenis in vederea oferirii unui pont cat mai documentat in tenis, meciurile directe dintre jucatori au un rol diferit in functie de circumstante.

Hai sa vedem care sunt situatiile ce pot aparea:

1. Jucatorii nu s-au mai intalnit niciodata intr-un meci oficial

În acest caz, analizam celelalte aspect ale partidei, e clar ca nu putem deduce nimic daca cei doi protagonist nu au mai jucat inainte  unul contra altuia.

Tinem cont cu precadere de: 

  • Forma de joc din ultimele doua saptamani;
  • Palmaresul general pe suprafata pe care are loc meciul ( zgura, iarba, hard otdoor sau indoor);
  • Clasamentul ATP – conteaza si acest aspect  intr-o oarecare masura;
  • Punctele pe care le au de aparat ( in functie de rezultatele obtinute la acel turneu, la editia precedenta a acestuia, jucatorul poate pierde sau castiga puncte, daca atinge sau nu performantele editiei trecute);
  • Aspecte personale – se pot gasi pe paginile personale de Social Media, sau pe grupuri dedicate ale fanilor jucatorilor.

2. Jucatorii au disputat un meci, sau mai multe, recent

Cand spun “recent”, ma refer la un meci direct jucat in ultimele 30-60 de zile. 

Daca aceasta partida a avut loc pe acelasi tip de suprafata cu meciul pe care il analizam, rezultatul ne poate oferi indicii pretioase.

Atat despre eventualul castigator, cat si despre alte tipuri de pariuri precum “numar de ghemuri in primul set” sau numar total de ghemuri in meci”.

Char si in cazul in care meciul are loc acum pe o suprafata diferita, avem ceva indicii despre cum au decurs ostilitatile, sunt date statistice relative noi pe care putem construi un pont viabil.

3. Jucatorii au un istoric bogat de meciuri directe, dar nu s-au intalnit recent

Putem extrage ceva indicii daca unul dintre jucatori are un palmares net favorabil in disputele directe, dar daca palmaresul este echilibrat, meciurile directe conteaza mai putin.

In acel caz, ne vom intoarce la principiile pe care le-am enuntat la punctul 1, de ele vom tine cont cu adevarat.

4. Djokovic vs Nadal, Djokovic vs Federer sau Nadal vs Federer

Aici este vorba despre altceva, despre gigantii tenisului, despre cei mai buni jucatori ai tururor timpurilor, e nivelul de Everest in tenis. Aproape ca e alt sport, e superlativul tenisului.

Orgoliile sunt mari de fiecare data in astfel de meciuri si ne asteptam, in principiu, la meciuri echilibrate, cu multe ghemuri jucate.

Nu trebuie sa uitam insa ca Rafa Nadal e (inca) regele zgurii, ca Djokovic exceleaza pe suprafetele hard tip Australian Open si ca Roger Federer se simte cel mai bine pe iarba de la Wimbledon.

Insa, orice ar fi, tot forma recenta este criteriul cel mai important pentru ponturile din tenis.

In concluzie, experienta in ponturile din tenis imi spune ca meciurile directe dintre jucatorii implicati in disputa conteaza cu adevarat doar daca s-au disputat recent.

Sau daca sunt multe meciuri directe anterioare si se pot trage concluzii bazate pe date statistice bogate (de exemplu, Rafa Nadal are 17 victorii fara infrangere in disputele directe cu Richard Gasquet).

Pariati pe tenis doar daca aveti cunostinte solide din acest sport si daca ati jucat sau jucati tenis. Si nu uitati regula de aur in pariurile sportive: mizati doar sumele pe care va permiteti sa le pierdeti!

Postat de:

Nic Popescu
Nic Popescu
Managerul siteului
Copy the token