Tot ce trebuie sa stii despre principalele pariuri pe TENIS

Tenisul se situeaza pe pozitia a doua in preferintele de pariere ale romanilor. Tenisul este un sport dinamic, iar evolutia unui meci este mai putin predictibila decat in cazul fotbalului. Pe parcurdul unui meci pot aparea multe situatii care sa incline balanta de la un jucator la altul, si in mod paradoxal, tocmai aceasta inpredictibilitate determina pariorii sa acorde o atentie sporita acestui sport. In multe zile pariurile pe tenis depasesc chiar volumul pariurilor pe fotbal.

Avantajele pariurilor pe tenis

Posibilitatea de a monitoriza forma jucatorilor – nefiind vorba de un sport de echipa, ci un sport individual, monitorizarea formei de moment a unui anumit jucator este mult mai usor de facut decat in cazul fotbalului, de exemplu, acolo unde pentru o analiza eficienta este necesara monitorizarea intregului lot. 

Un numar mare de reveniri si schimbari de situatie pe parcursul unui meci – cele mai multe astfel de reveniri se petrec la tenisul feminin, insa nici de la tenisul masculin nu am putea spune ca lipsesc. Pentru cei ce se afla la inceput de drum in ceea ce priveste pariurile sportive, impredictibilitatea ar putea parea ca fiind un dezavantaj mai degraba, si nu un avantaj. Pentru un parior cu o oarecare experienta insa, schimbarile de situatie atat de des intalnite in tenis reprezinta o oportunitate pentru a prinde cote mai bune si implicit castiguri mai mari. Este in special un avantaj pentru adeptii pariurilor Live, avand posibilitatea de a specula aceste schimbari de situatie pe parcursul meciului si de a beneficia de cote mai bune.

Regularitatea competitiilor – in timp ce la fotbal exista anumite pauze competitionale, la tenis singura pauza de acest gen are loc la sfarsitul anului competitional. Fanii tenisului nu au, asadar, perioade de repaus, sunt sanse mari ca inclusiv   la inceputul lunii ianuarie sa gasiti evenimente de urmarit si pariat la acest sport.

Dezavantajele pariurilor pe tenis

Incertitudinea orelor de inceput si final ale meciurilor – cel putin la turneele mari, startul unui meci se poate prelungi si cu cateva ore, in cazul in care mai mult meciuri sunt programate in aceeasi zi pe aceeasi arena. In timp ce la fotbal ora de inceput a unui meci este bine cunoscuta cu cel putin cateva zile inainte, la turneele mari din tenis unde sunt programate mai multe meciuri pe aceeasi arena in decursul unei singure zile, ora de incepere a meciului este doar una estimativa. 

Tenisul este un sport individual (tenis la simplu) – la unul din punctele anterioare catalogam impredictibilitatea ca fiind un avantaj, in special in ceea ce priveste pariurile live. Cu toate acestea insa, exista situatii in care faptul ca tenisul este un sport individual poate reprezenta un dezavantaj. In cazul in care pariati pre-meci pe victoria unui anumit jucator, iar jucatorul respectiv are o cadere psihica sau pur si simplu o accidentare usoara, acesta nu beneficiaza de suportul unei echipe, precum in cazul fotbalului, pentru a compensa astfel de circumstante neprevazute.

Principalele tipuri de pariuri la tenis 

Pariurile pe rezultatul meciului – este cel mai popular tip de pariu la tenis, si dupa cum probabil deja stiti, trebuie sa pronosticati castigatorul meciului.

Pariurile pe seturi – in aceasta categorie ar putea fi incluse mai multe tipuri de pariuri precum: castigatorul setului, numar total de seturi, pariuri cu handicap pe seturi si multe altele.

Pariurile pe game-uri – la majoritatea caselor de pariuri online de top veti gasi cote live pentru fiecare punct in parte din cadrul unui game.

Acestea sunt categoriile esentiale de pariuri la tenis, in functie de fiecare casa de pariuri insa. Oferta poate fi mai saraca sau mai bogata, dar in general pentru aceste 3 tipuri, rezultat meci, pariuri pe seturi si game-uri, veti gasi cote pariuri tenis la orice agentie.

Analiza unui meci de tenis – ce trebuie sa aveti in vedere inainte sa plasati un pariu

Suprafata de joc – unul dintre factorii esentiali pe care trebuie sa il aveti in vedere atunci cand analizati un meci.

  • Suprafata Hard – doua dintre turneele de Mare Slem ale sezonului competitional se joaca pe o astfel de suprafata. Sunt avantajati jucatorii cu un serviciu puternic si care lovesc mingea in urcare. Fiind o suprafata dura, accidentarile pe parcursul unui meci pot aparea mai des, intrucat presiunea pe articulatii este mai mare.
  • Zgura – Roland Garros este singurul turneu de Mare Slem care se joaca pe zgura. Aceasta este o suprafata mai lenta care avantajeaza jucatorii care folosesc mult efect si care nu comit multe greseli nefortate.
  • Iarba – sezonul de iarba dureaza in jur de 5 saptamani si include si turneul de Mare Slem de la Wimbledon. Este o suprafata care avantajeaza strategia servici-vole.
  • Sala – din multe puncte de vedere este similara suprafetei hard, avantajand acelasi tip de jucatori cu serviciu puternic.

Pozitia jucatorului in ierarhie – exista jucatori de top care nu au prestatii convingatoare pe anumite tipuri de suprafete. Astfel, inainte de meci este recomandat sa faceti o analiza complexa sis a nu va bazati doar pe pozitia actuala a unui anumit jucator in ierarhia ATP sau WTA.

Motivatia jucatorului – poate influenta scorul intr-o maniera decisiva in multe situatii. Pe langa motivatia financiara si numarul de puncte cu care este dotat turneul, o motivatie superioara poate fi data si de urmatoarele aspecte: motivatie suplimentara pentru jucatorii aflati la un turneu din tara natala, suportul publicului, faza actuala a turneului si multe altele.

Confruntarile directe intre jucatori – exista multe exemple de jucatori de top care nu performeaza asa cum o fac in mod obisnuit, cu anumiti jucatori de care ii despart chiar si zeci de pozitii. O explicatie ar fi aceea a stilului incomod practicat, ce nu ii permite jucatorului favorit sa isi etaleze jocul obisnuit.

Forma de moment – un alt aspect esential ce poate influenta un meci de tenis in mod decisiv. Indiferent de pozitia in ierarhie, forma de moment afecteaza toti jucatorii in mod pozitiv sau negativ. 

Statisticile – nimic nu va va oferi o imagine mai completa asupra unui meci decat numerele. Statisticile cu privire la numarul de asi, procentajul reusitelor la primul serviciu, greselile nefortate, retururile castigatoare si multe altele.

Strategii pentru pariuri

Am publicat o multime de articole deja pe site despre fiecare strategie pariuri tenis, dar va recomandam cu in special urmatoarele 3 articole pentru a stapani mai bine acest sport si pentru a observa exact cum se aplica fiecare schema la pariuri:

Pariatul pe tenis este o stiinta, cu formule proprii, constante, variabile si necunoscute - ca in cazul oricaror pariuri sportive, se aplica aceeasi regula universal valabila - nu exista pariuri sigure! Asadar, va recomandam sa pariati responsabil. Nu pariati pe orice predictii sau ponturi pe care le gasiti pe internet pe site-uri de pronosticuri pariuri inainte de a trece informatia prin filtrul ganditii personale. 

In  acest articol v-am prezentat doar bazele, pentru a trece insa la urmatoarea etapa este nevoie de experienta proprie.

Nu uitati ca am publicat si un ghid pentru pariuri sportive in ideea de a aduna toate informatiile intr-un singur loc, presarate totodata si cu o vasta experienta personala si pe care va sfatuim sa il consultati ori de cate ori aveti nevoie de un sfat, o idee, o nemultumire sau orice problema legata de pariuri in general. 

Postat de:

NicPopescu
NicPopescu
Managerul siteului
Copy the token