Strategie outsider tenis feminin

Cei care urmaresc competitii de tenis cu siguranta au observat ca in turneele feminine se petrec mai des surprize decat in cele masculine, in sensul ca outsidera castiga.
 
Sigur, exista si turnee de tenis masculin in care numarul surprizelor este mai mare decat de obicei. De asemenea, putem avea si turnee feminine in care sa nu asistam la mai multe de doua-trei surprize, insa asta se intampla rar. Cand spunem surprize nu ne referim neaparat la jucatori care pleaca avand cota peste 3.00, ci si la unii ce au o cota peste 2.00, desi in acest din urma caz termenul ‘’surpriza’’ este unul fortat.
 

Cum poate fi depistata o potentiala surpriza?


Daca vei analiza minutios meciurile unui tur inferior dintr-o competitie de tenis feminin este imposibil sa nu gasesti cel putin unul in care outsiderul sa para, de fapt, favorit. Analiza unui meci de tenis nu presupune doar sa ne uitam la pozitiile din clasament  ale celor doua oponente  sau sa privim forma de moment. Sigur, aceste aspecte sunt si ele importante, insa daca dorim cu adevarat o analiza amanuntita ar trebui sa luam in calcul si suprafata pe care se joaca, ultimele rezultate ale adversarelor pe aceasta suprafata. De asemenea, ar trebui sa ne intereseze si rezultatul obtinut la turneu sezonul trecut, insa si importanta turneului.
 
Aceasta este casa de pariuri la care poti plasa pe absolut toate meciurile saptamanale in turnee ITF la feminin >>>
 
Spre exemplu, daca turneul este unul in care se acorda putine puncte in clasamentul WTA, este probabil ca jucatoarea ce pleaca favorita sa intre destul de relaxata in meci, lucru care poate conduce la pierderea primului set si chiar a meciului, asta depinzand foarte mult de motivatia adversarei. De asemenea, in cazul in care outsidera are de aparat multe puncte la acel turneu, puncte obtinute sezonul trecut, iar jucatoarea favorita nu are un asemenea scop, putem asista la o surpriza si asta deoarece cea care doreste sa-si apere punctele va pleca mai determinata in partida.
 
Sursa foto: www.miamiherald.com
 
Avand in vedere cele mentionate mai sus, o situatie ideala in cazul in care dorim sa pariem pe outsider intalnim daca aceasta are multe puncte de aparat, spre deosebire de jucatoarea favorita, iar turneul nu pune multe puncte de joc.
 
Intalnirile directe joaca si ele un rol destul de important pentru oponente. Sigur, daca ultima intalnire directa s-a produs in urma cu mai bine de doi ani nu ar mai avea nicio relevanta. In schimb, daca aceasta s-a produs in ultimul an si pe aceeasi suprafata, iar jucatoarea care avea a doua sansa in meci a triumfat sau a pierdut in 3 seturi, la diferenta minima, exista sanse ca in acest meci sa se produca o surpriza, in sensul in care outsidera va invinge.
 

Alternativa primului set


In cazul in care doua partide pe care doriti sa plasati pariuri incep intr-un interval relativ scurt de timp si daca doriti sa ajustati miza celui de-al doilea meci in functie de rezultatul primului pariu, va recomandam sa mizati pe faptul ca outsidera va castiga primul set. Sunt cazuri in care favorita intra mai greu in meci, in special genul de care am pomenit mai sus, astfel cea care are are a doua sansa, conform caselor de pariuri, castigand primul set. Asta se intampla in special in prima runda a unui turneu.
 
Din 14 sau mai multe partide disputate in primul tur al unui turneu, este imposibil sa nu existe cel putin una, insa in general sunt mai multe, mai ales ca vorbim de tenis feminin, in care outsidera sa castige primul set. Pe baza acestui aspect putem profita din plin, creand chiar si o strategie care sa ne fie pe plac.
 
Vezi aici topul celor mai cunoscute strategii de pariuri folosite de romani >>>
 

Concluzii

 
  • In general, meciurile feminine de tenis sunt mai imprevizibile decat cele masculine
  • Pentru a descoperi o potentiala surpriza la tenis trebuie sa tii cont de multe aspecte, care pot fi aflate consultand statisticile
  • Nu exista decat extrem de rar turneu feminin in care in prima runda outsidera sa nu se impuna in primul set
  • De asemenea, sunt putin turnee in care toate jucatoarele ce au prima sansa la pariuri isi castiga meciul in prima runda, de aceste lucruri putandu-se profita
 
Sursa foto Feat.: www.metro.co.uk