Pariurile pe jocul FIFA: Ce trebuie sa stii?

Jocul video sportiv FIFA a fost creat la începutul anilor ’90 și în prezent este unul dintre cele mai populare jocuri din lume.

Anul trecut, numărul ligilor și turneelor importante a inregistrat o crestere majora, cele mai prestigioase având premii uriașe pentru participanți. 

Ce trebuie să știți despre seria de jocuri video FIFA? 

Vom vorbi aici despre cele mai importante lucruri legate de jocurile FIFA...

Seria FIFA a fost dezvoltată de studioul canadian EA Canada, o divizie a corporației Electronic Arts. 

Primul joc a apărut în 1993 și până în anul 2000 nu a avut concurenți reali pe piața jocurilor video de fotbal. 

Cu toate acestea, odată cu introducerea Pro Evolution Soccer (PES), fanii jocurilor de fotbal au fost împărțiți în două tabere. 

Fiecare joc video are plusurile și minusurile sale, dar, în funcție de numărul de turnee online în desfășurare, FIFA este, fără îndoială, deasupra competitoarei  sale, PES.

Una dintre etapele importante în dezvoltarea unui joc ca disciplină sportivă a fost apariția sa la World Cyber Games în 2000 și ulterior, la Electronic Sports World Cup, cât și la alte turnee prestigioase. 

Seria FIFA se dezvoltă rapid, îmbunătățirea jocului este vizibilă, precum și numărul jucătorilor profesioniști și amatori și numărul si valoarea  premiilor disponibile.

Nu este de mirare că numărul pariurilor pe aceste competiții s-a apreciat, la rândul său.

Pe ce pot paria la jocurile FIFA? 

Pariurile în FIFA sunt practic similare pariurilor în cadrul meciurilor de fotbal reale. Principalele tipuri de pariuri sunt:

 • pariurile pe rezultat;

 • pariurile pe handicap;

 • pariuirile pe număr total de cartonașe, cornere, faulturi ;

Pe lângă pariurile standard, avem pariurile pe scor exact, număr de goluri (iar aici sunt multiple variante, care nu implică neapărat varianta ca ambele echipe să înscie).

Pariuri pe rezultat

 1. acest gen de pariu se realizează în cadrul timpului regulamentar de joc;

 2. opțiunile de pariu sunt fie pe victoria uneia dintre cele două echipe, fie pe o remiză; 

 3. există și opțiunea de a paria împotriva unei remize; în acest caz te bazezi pe faptul că oricare din cele două echipe iese învingătoare la finalul celor 90 de minute;

 4. pe acest tip de pariu se înregistrează, în general, cel mai mare număr de biletul zilei la pariuri.

Pariuri pe handicap 

 1. Handicap-ul reprezintă un avantaj de goluri sau o diferență prestabilite între echipe;

 2. De exemplu, echipelor li se poate da un handicap pozitiv de +1,5 sau un handicap negativ de -1,5. 

 • În primul caz, pentru ca biletul să fie câștigător, echipa pe care s-a pus handicapul nu poate pierde la mai mult de un gol.
 • În al doilea caz, echipa aleasă trebuie să câștige la ecart de cel puțin două goluri pentru ca biletul să fie unul câștigător.

Pariuri pe totaluri

 1. Cele mai frecvente pariuri de acest tip se fac pe numărul total de goluri înscrise.

 2. Spre exemplu, în cazul unui total de sub 2,5 goluri, pariorul are nevoie de mai puțin de 2 goluri înscrise în meci.

Pariuri live 

Atunci când considerăm pariatul live pe competițiile FIFA  trebuie luat în calcul că inteligența artificială nu este predispusă la schimbări drastice de situație, așa că revenirile spectaculoase în meciuri vor fi destul de rare.

Așadar, dacă o echipă a început meciul în forță și înregistrează deja un avantaj de două goluri la pauză, este foarte ușor de prezis învingătoarea.

Caracteristicile pariurilor pe FIFA

Există două tipuri de competiție FIFA -  meciuri eSports (între jucători reali) și  jocuri de simulare pe calculator (fotbal cyber). 

Astfel,  strategiile de pariere vor varia semnificativ în funcție de tipul de joc ales.

Când pariezi pe un joc eSports, amintește-ți că echipele alese sau jucătorii nu sunt factorul determinant pentru victorie, ci mai degrabă totul depinde de abilitatea game-rilor. 

Pentru a paria cu succes pe acest tip de joc, trebuie să urmărești meciurile gamerilor, abilitatea lor, înregistrările meciurilor și stream-urilor, să înțelegi subtilitățile regulamentelor de competiție și să cunoști mecanica jocului.

De exemplu, unul dintre bug-urile din FIFA 19 a fost cunoscutul „kick-off”. Această eroare a constat în faptul că, după ce un gol era marcat de una dintre echipe, cealaltă echipă avea șansa de a înscrie imediat după repunerea mingii în joc de la mijlocul terenului.

Acest bug a fost folosit de mulți pariori în favoarea lor, însă în FIFA 20 dezvoltatorii au remediat acest bug.

Într-o simulare computerizată a jocului,valoarea echipelor care se confruntă joacă cel mai important rol. 

Rezultatul meciului este destul de dificil de prevăzut, deoarece totul este simulat de computer și se întâmplă aleatoriu. Pe de altă parte,  avantajul pariului pe fotbal virtual  este reprezentat de cotele mari.

Cea mai bună strategie este căutarea tiparelor, bazându-te pe rezultate sau statistici recente. 

De exemplu, dacă o echipă joacă cinci jocuri la rând fără o remiză, probabilitatea unei remize în al șaselea joc devine destul de mare. 

În acest caz, are sens să pariezi pe o remiză. 

Această strategie de pariere funcționează mai bine în cazul unui joc de FIFA virtual decât în cazul unui meci eSports.

Case de pariuri pentru FIFA

De regula, casele de pariuri online prestigioase ofera, aproape in corpore, si posibilitatea de a paria pe jocurile FIFA. Cu atat mai mult, o perioada de repaus in fotbalul de pe gazonul verde aduce o mare emulatie in randul fotbalului virtual.

Casa de pariuri Betano are, desigur, in oferta sa parioristica meciuri de FIFA. O premiera inregistrata de curand , la mijlocul lunii martie a fost o partidă de FIFA 20 dintre Universitatea Craiova si FC Botosani, care a beneficiat atat de cote pre-match cat si live. Asadar, vestea magica pentru pariorii romani, dar si pentru pasionatii de FIFA este ca Liga 1 a fost introdusa in versiunea FIFA 20 a jocului.

Oferta Esports FIFA  de la casa de pariuri Unibet contine in aceasta perioada in care fotbalul real lipseste din portofoliu, o oferta tentanta in care sunt implicati jucatorii de la echipe din Bundesliga, turneul numit Bundesliga Home Challenge, la care participa fotbalisti cunoscuti precum Hakimi de la Dortmund sau Dabbur de la Hoffenheim.

Casa de pariuri Fortuna are o oferta bogata de meciuri din  FIFA: Liga Pro Efootball, dar si de meciuri din Europa Leaguesi Champions League, pe care puteti paria inainte de meci sau live.

Casa de pariuri Netbet are, la randul ei, in oferta actuala, meciuri de FIFA Esports Battle Champions League dar si de FIFA Esports Battle Europa League cu durata de opt minute si de 12 minute.

Casa de pariuri Superbet are o oferta foarte bogata din competitiile  Esport Leagues – FIFA 20 Quaranteam, dar are si partide virtuale din Champions League, Europa League, dar si  FIFA 20 eSports Battle - Anglia - Premier League.

Meciurile de FIFA 20 au luat amploare in perioada de pauza competitionala fotbalistica. Sunt implicati si fotbalisti cunoscuti, iar asta creste exponential atractivitatea acestor dispute in randul fanilor si al pariorilor totodata. Aceasta piata de oferte parioristice este una in plin avant, iar casele de pariuri se vor intrece in a-si condimenta oferta cu tot mai multe astfel de dispute.

Sursa foto: www.playstation.com

Postat de:

NicPopescu
NicPopescu
Managerul siteului
Copy the token