Cehia — Belgia: ponturi preliminariile Campionatului Mondial din 2022

Expertul Legalbet – Cristian Mihală - vă oferă predicția sa pentru partida Cehia - Belgia, din etapa a doua a preliminariilor Mondialului din 2022.

După cum au început preliminariile, duelul dintre Cehia și Belgia reprezintă derbyul grupei E, deși probabil "dracii roșii" nu vor avea vreo emoție în a câștiga grupa și a se califica direct la Mondialul din 2022. 

Cehia: forma de moment, ultimele rezultate, statistici 

Fără vreo participare la un turneu final de Campionat Mondial din 2006 (Germania), Cehia a început în stil actualele preliminarii, cu o victorie, 6-2, pe terenul Estoniei. Vorbim de cele mai multe goluri marcate într-o partidă oficială de cehi, în calificările pentru un Mondial, din ultimii 16 ani.

Moralul băieților lui Jaroslav Silhavy e ridicat, așadar, însă nu trebuie să fie mai încrezători decât e cazul, în contextul în care Estonia e de departe cea mai slabă echipă din grupă. Mai mult, când au întâlnit în ultimii ani echipe puternice, clasate în TOP 10 în clasamentul FIFA, gazdele de sâmbătă au pierdut pe linie. Vorbim de un 0-1 cu Germania, în toamna trecută, de un 1-3 cu Brazilia și un 0-5 cu Anglia. Trebuie spus, totuși, că revanșa față de "The Three Lions" a fost luată la Praga, când cehii s-au impus cu 2-1. Dar Anglia era la momentul respectiv aproape sigură de câștigarea grupei, astfel că partida nu a avut o miză deosebită. 

Un detaliu aproape incredibil ne indică faptul că Cehia nu a mai făcut un rezultat de egalitate de aproape 4 ani. Un 1-1 cu Norvegia în 2017, în preliminariile pentru Mondialul din Rusia, a fost ultima remiză a formației antrenate acum de Silhavy. De atunci, au trecut nu mai puțin de 35 de partide (20 victorii, 15 înfrângeri). 

Cehia are un moral puternic, dovadă în acest sens că în ultimele 6 partide jucate pe teren propriu a fost condusă în 3 rânduri, dar a avut puterea să revină și să se impună.

Speranțele pentru sâmbătă se leagă în special de vedeta lui West Ham, Tomas Soucek. Impresionant în acest sezon din Premier League, când a marcat de 7 ori cu lovituri de cap, închizătorul a reușit un impresionant hat-trick contra Estoniei. Primul al carierei, la națională, evident. Așadar, de prestația lui Soucek va depinde nu doar oprirea ofensivei impresionante a Belgiei, cât și modul în care gazdele vor gestiona fazele fixe.

  • Absenți la gazde în Cehia - Belgia: Tomas Kalas, Ondrej Kolar, Alex Kral. 

Belgia: forma de moment, ultimele rezultate, statistici 

Fără a câștiga vreodată Mondialul (în 2018 a fost aproape, câștigând finala mică, împotriva Angliei), Belgia e pe primul loc în clasamentul FIFA. Cu 17 victorii în ultimele 19 partide oficiale, nu e de mirare că băieții lui Roberto Martinez se bucură de o astfel de recunoaștere. Cu atât mai mult cu cât în 15 dintre victoriile mai sus aminite, Lukaku&Co s-au impus la handicap.

De ani buni impresionantă pe teren propriu, Belgia are o serie excelentă și în deplasare: a câștigat ultimele 10 partide disputate în preliminariile pentru Mondial. În plus, a deschis scorul în 9 dintre aceste dispute, semn că intră extrem de motivată în confruntări și nu lasă nimic la voia întâmplării. De menționat că în 8 dintre aceste 10 dispute jucate pe teren străin, "dracii roșii" au marcat în ambele reprize. 

Starturile de meci sunt perfecte pentru oaspeții de sâmbătă, care au marcat în ultimele 6 partide, indiferent de competiție, de 5 ori în primele 25 de minute. Nu e de mirare când din lot fac parte fotbaliști precum Kevin De Bruyne (cel mai bun pasator din Premier League), Romelu Lukaku, unul dintre cei mai în formă atacanți din lume sau Thorgan Hazard. De altfel, aceștia 3 au conlucrat la toate golurile marcate de Belgia la mijlocul săptămânii, în victoria, 3-1, cu Țara Galilor.

  • Absenți la oaspeți în Cehia - Belgia: Nimeni. 

Cehia - Belgia: Cote la pariuri și pronostic 

În ultimele două decenii, cele două formații s-au întâlnit de 5 ori, Belgia obținând 3 victorii. Totuși, în ultimii 5-7 ani, de când "dracii roșii" au început să aibă această generație de excepție, a avut loc o singură întâlnire directă (un amical), câștigat de Belgia cu 2-1.

Șansele să avem un meci spectaculos sâmbătă sunt destul de mari. Belgia a înscris cel puțin două goluri în 10 din ultimele 12 partide în preliminariile pentru Mondial, în timp ce Cehia a realizat meciuri de peste 2,5 goluri în fiecare din ultimele 3 confruntări din calificările pentru CM (în toate a înscris cel puțin două goluri, la rândul ei). 

Ambele formații au mici probleme defensive, însă compensează în atac. Evident, Belgia e echipa mai bună și e favorită, dar vom merge pe un pariu pe care îl considerăm mai sigur: peste 2,5 goluri în meci, la o cotă de 1,84, la Betfair.

Predicție: Peste 2,5 goluri în Cehia - Belgia

Legalbet.ro vă oferă zilnic ponturi si bilete care au cote interesante, atent studiate, de la cele mai bune case de pariuri licențiate în România. Înainte de a folosi sugestiile noastre, nu uitați să treceți prin filtrul gândirii voastre partidele și, mai important, nu mizați niciodată pe banii pe care nu vi-i permiteți să îi pierdeți.

 

Jurnalist sportiv cu o vasta experienta in spate.

30 de zile De la inceput
Pariuri:
12 / 0 / 12
Calcul:
-367 RON
ROI:
-15.3 %
Pariuri:
71 / 1 / 51
Calcul:
-309 RON
ROI:
-2.5 %
Cristian Mihala

Jurnalist sportiv cu o vasta experienta in spate.

30 de zile De la inceput
Pariuri: 24
12 / 0 / 12
Calcul:
ROI: -0.2 %
Pariuri: 123
71 / 1 / 51
Calcul
ROI: -2.5 %
Votare
Va fi acest pariu castigator? Voteaza si castiga premii in valoare de 800 RON lunar.
Peste 2,5 goluri în Cehia - Belgia