Biletul zilei, cota 4 — 26.05.2022

Turneul de la Roland Garros a ajuns în faza turului doi, iar expertul nostru, Cristian Mihală, vă prezintă un bilet cu o cotă de 4 care să includă câteva dintre partidele de joi.

Nikoloz Basilashvili - Mackenzie McDonald, Roland Garros masculin

Un specialist pe zgură, Basilashvili nu a avut rezultatele pe care le-ar fi dorit în această primăvară, fiind eliminat destul de repede la toate turneele la care a participat. Totuşi, a avut câteva victorii importante - la Fognini şi Evans -, astfel că e în stare să ajungă în săptămâna a doua la Roland Garros, cu puţină şansă.

Georgianul a avut parte în primul tur de o bătălie teribilă, cu un alt american, Maxime Cressy, care i-a servit 42 de aşi. Cu toate astea, Basilashvili a arătat o constanţă formidabilă şi un psihic de fier, reuşind să revină de la 0-2 la seturi şi să se impună: 3-6, 2-6, 7-6(8), 6-4, 6-4.

De partea cealaltă, Mackenzie McDonald, locul 60 ATP, a avut parte de un prim tur uşor, cel puţin pe hârtie. Pentru că în faţă i-a fost necunoscutul Agamenone, un jucător venit pe tabloul principal din postura de lucky loser. Chiar şi aşa, americanul a cedat incredibil primul set, 1-6, pentru ca apoi să se adune şi să îşi adjudece următoarele 3 seturi.

Yankeul nu a reuşit în această primăvară să treacă mai mult de un tur la Barcelona, Munchen, Madrid şi Roma, fiind extrem de inconstant. Atât de la un meci la altul, cât şi în cadrul aceleiaşi partide. Ca atare, în faţa unui adversar robust, cu o evoluţie constantă, precum Basilashvili, nu credem că Mackenzie McDonald poate emite pretenţii la victoria finală.

  • Predicţie: Victorie Basilashvili (cotă 1,52, la 888sport.ro).

Marton Fucsovics - Marin Cilic, Roland Garros masculin

În urmă cu un an şi jumătate - doi, o astfel de dispută ar fi avut favorit clar în persoana maghiarului, care evolua extrem de consistent. Între timp, Cilic, fost câştigător de US Open (2014) şi finalist la Austrlaian Open şi Wimbledon, a trecut peste accidentările avute şi a început să fie din ce în ce mai constant. În schimb, Fucsovics a avut mari probleme de sănătate şi abia acum pare să fi trecut complet peste ele.

Ca atare, disputa de joi ne aduce faţă în faţă doi jucători aflaţi în situaţii total diferite. Croatul este plin de încredere, mai ales că la Roma, ultimul turneu la care a participat înainte de a veni la Paris, a trecut de Cameron Norrie. În primul tur de la Roland Garros, locul 23 ATP i-a cedat doar 3 gameuri unui alt ungur, Balazs, scor 6-0, 6-1, 6-2.

În ceea ce îl priveşte pe Fucsovics, el încă e în căutarea formei care l-a adus în 2020 în optimi la Australian Open şi French Open. În ultimele 3 luni, maghiarul a bifat doar o singură dată două succese la rând (la Doha, când a trecut de Harris şi Kwon, înainte de a pierde la Basilashvili).

Cilic îl conduce cu 2-0 la meciuri directe pe maghiar, care, nefiind nici pe departe într-o formă optimă, nu credem că va sparge nici acum gheaţa în duelurile contra croatului.

  • Predicţie: Victorie Cilic (cotă 1,47, la 888sport.ro).

Ekaterina Alexandrova - Irina Begu, Roland Garros feminin

Dacă ne uităm peste istoricul întâlnirilor directe, sportiva din România ar trebui să aibă un mare avantaj, în contextul în care a câştigat toate cele 3 dispute anterioare în faţa rusoaicei. Doar că toate acele meciuri au avut loc pe hard, iar două dintre ele au avut loc înainte ca Alexandrova să "explodeze" în circuitul WTA (2017 şi 2018).

Sportiva din Rusia a crescut constant în ultimii 2 ani, ajungând până pe 25 WTA, şi jucând finale de WTA 500 la Shenzhen şi Kremlin Cup. E adevărat, în Grand Slamuri a rămas restantă, nereuşind să ajungă vreodată în optimi, însă de această dată pare că are armele necesare pentru un turneu lung.

În ceea ce o priveşte pe Begu, aceasta poate, într-o zi mare, să pună probleme multor jucătoare din TOP 10, însă românca e extrem de instabilă şi inconsecventă. Dovadă în acest sens şi partida din turul întâi, când a cedat set la Paolini, înainte de a reveni spectaculos şi a se impune cu 6-1, 7-6(5). Trebuie spus că în această ultimă dispută jucătoarea noastră nu doar că a fost inconstantă de la un set la altul, dar în decisiv a condus cu 3-0, pentru ca apoi să cedeze 5 gameuri la rând, înainte de a reveni încă o dată pentru o victorie mare.

Begu e o jucătoare capricioasă, cu mari fluctuaţii de formă în cadrul aceleiaşi partide, şi va întâlni o sportivă care reuşeşte destul de bine să îşi menţină un nivel constant. Într-o zi mare, Irina poate produce surpriza, fără doar şi poate, dar nu credem că acest lucru se va produce joi.

  • Predicţie: Victorie Alexandrova (cotă 1,46, la 888sport.ro).

Simona Halep - Qinwen Zheng

Simona Halep a început ezitant Roland Garros 2022, impunându-se cu 6-4, 1-6, 6-1 în faţa tinerei sportive din Germania, Schunk. Nemţoaica are un talent enorm şi cu siguranţă va ajunge în curând în TOP 50 WTA, de aici şi rezultatul setului secund. A fost, e adevărat, şi un scurt-circuit în jocul Simonei, dar aceasta a arătat în rest că e în formă, atât fizic, cât şi mental.

E adevărat, probabil că Simo nu va avea forţa să treacă de Swiatek, în optimi, dar până acolo nu credem să aibă probleme, la ceea ce reprezintă turneul ei preferat. Halep a avut sincope la Madrid şi Roma, dar acum pare că s-a adunat, iar colaborarea cu Mouratoglou începe să dea roade.

Ca atare, sportiva din Constanţa pleacă mare favorită în disputa contra chinezoaicei Qinwen Zheng. Totuşi, trebuie spus că asiatica e în mare formă: a trecut cu 6-3, 6-1 de belgianca Maryna Zanevska, în primul tur, la capătul unei partide în care a câştigat 95% din punctele jucate cu primul serviciu. Zheng e o sportivă de mare viitor, dovadă că a jucat deja 8 finale în circuitul ITF, toate câştigate.

Totuşi, un meci contra lui Halep e peste puterile adolescentei, lucru arătat şi în singura dispută directă dintre cele două: în ianuarie, la Melbourne Set 1, Simo trecea ca un TGV de sportiva din China, scor 6-3, 6-2. În general, Halep nu are milă de sporivele tinere şi lipsite de experienţă, iar accidentul din partida cu Schunk nu credem să se repete. Totuşi, vom miza doar pe victoria Simonei, cota fiind suficient de motivantă şi aşa.

  • Predicţie: Victorie Halep (cotă de 1,22 la 888sport.ro).

Ca atare, biletul de joi cu o cotă de 4, cu selecţii de la Roland Garros, arată în felul următor:

Jurnalist sportiv cu o vasta experienta in spate.

30 de zile De la inceput
Pariuri:
7 / 0 / 10
Calcul:
-480 RON
ROI:
-28.2 %
Pariuri:
199 / 1 / 154
Calcul:
-1 376 RON
ROI:
-3.9 %
Cristian Mihala

Jurnalist sportiv cu o vasta experienta in spate.

30 de zile De la inceput
Pariuri: 20
7 / 0 / 10
Calcul:
ROI: -0.3 %
Pariuri: 357
199 / 1 / 154
Calcul
ROI: -3.9 %
Votare
Va fi acest pariu castigator?
Biletul zilei, cota 4 — 26.05.2022

Alte ponturi de la acest autor

Mai multe ponturi
Comentarii