Biletul zilei, cota 3 — 22.06.2022

În pregătirea Wimbledon 2022, jucătorii din ATP și WTA participă și în această săptămână la ultimele turnee pe iarbă, iar expertul nostru, Cristian Mihală, vă prezintă un bilet cu o cotă de 3 care să includă câteva dintre partidele de miercuri.

Benjamin Bonzi - Denis Shapovalov (Mallorca)

Eliminat în primul tur la Roland Garros (de Tiafoe), Bonzi a participat deja la trei turnee pe iarbă în ultimele săptămâni. La Stuttgart, a reușit să treacă de Feliciano Lopez și de conaționalul Rinderknech, înainte să declare forfait în disputa cu Otte, marele pariul al germanilor pentru All England Club, în absența lui Zverev.

Bonzi a acuzat o mică accidentare, dar asta nu l-a împiedicat să meargă la Halle, unde i-a ținut piept lui Tsitsipas, grecul având nevoie de set decisiv pentru a se impune. Totuși, finalistul de la Roland Garros 2021 este într-o formă foarte slabă în ultima perioadă, iar pe iarbă nu se descurcă deloc bine, astfel că faptul că francezul a luat un set nu a fost deloc o surpriză uriașă. 

Acum, Bonzi speră ca Mallorca să fie un turneu în care să aibă o prestație mai solidă, iar în primul tur a beneficiat de abandonul chilianului Tabilo, un sportiv crescut pe zgură.

În mod normal, într-o dispută cu Shapovalov, sportiv de top 20, francezul nu ar trebui să aibă vreo șansă. Mai ales că sportivul din Canada e, în teorie, excelent pe iarbă, dovadă în acest sens si semifinala de anul trecut de la Wimbledon.

Doar că talentatul stângaci trece printr-o perioadă neagră, fiind eliminat din primul tur la ultimele 4 turnee la care a participat. E adevărat, la Roland Garros a avut ghinionul să dea peste impresionantul Rune în prima manșă, dar nici pe iarbă nu a reușit să își revină, fiind învins de Otte la Stuttgart și de Tommy Paul, la Queen's. Totuşi, în acest ultim meci, Shapovalov a fost în multe momente la înălţime, serviciul funcţionându-i destul de bine şi luându-şi cu destul de mare uşurinţă gameurile în care a servit.

"Shapo" are nevoie de încredere înainte de Wimbledon, iar traseul de la Mallorca îl ajută, în turul trei (a avut prim tur liber) urmând să îl aştepte un alt jucător abordabil. Pentru a ajunge acolo, trebuie să treacă de Bonzi, un sportiv contstant, dar profund limitat. Dacă a trecut peste toate problemele de ordin mental şi va reuşi să îşi facă jocul obişnuit, Shapovalov nu ar trebui să aibă probleme să se impună.

  • Predicţie: Victorie Shapovalov (cotă 1,54, la 888sport.ro).

Tallon Griekspoor - Alex Molcan (Mallorca)

După victoria surprinzătoare de la Roland Garros în faţa lui Davidovich Fokina, Tallon Griekspoor şi-a continuat forma bună pe iarbă, făcând trecerea către cea mai rapidă suprafaţă extrem de natural.

Iarba e preferata olandezului de 25 de ani, iar asta s-a văzut atât la s'Hertogenbosch, cât şi la Halle. La turneul de "acasă" a fost eliminat greu de Auger-Aliassime, după două tie-breakuri, în timp ce la Halle a fost învins în optimi, după un meci dramatic, de 3 seturi, de Bautista Agut.

La competiţia din Germania, numărul 53 mondial l-a întâlnit şi pe Alex Molcan, cel care îi iese acum în faţă din nou, la Mallorca, iar batavul s-a impus după 7-6, 6-3. De altfel, în ambele dispute jucate de cei doi, victoria i-a revenit în cele din urmă lui Griekspoor.

Slovacul, deşi e clasat cu 3 poziţii mai sus decât adversarul de miercuri, nu e deloc "prieten" cu iarba. De altfel, partida cu Griekspoor va fi abia a 3-a a lui Molcan pe cea mai rapidă suprafaţă, anul acesta. În afară de eşecul de la Halle, cu adversarul de miercuri, Alex mai are doar disputa din primul tur de la Mallorca, în care l-a învins pe Kecmanovic.

Diferenţa de experienţă pe iarbă şi chiar de valoare, pe această suprafaţă, înclină clar în favoarea jucătorului batav, astfel că ar fi o mare surpriză dacă Molcan ar trece mai departe.

  • Predicţie: Victorie Griekspoor (cotă 1,64, la 888sport.ro).

Diego Schwartzman - Jack Draper (Eastborune)

Diego Schwartzman nu este nici pe departe un specialist pe iarbă, lucru perfect de înţeles în contextul în care vorbim despre cel mai scund jucător din top 100. Serviciul nu îl ajută pe argentinian, astfel că pentru el practic nu există arma principală pe această suprafaţă.

Sud-americanul e un specialist al raliurilor lungi, iar pe iarbă, unde viteza de joc e mare, iar punctele scurte, nu are nicio şansă. Asta s-a văzut şi în singurul meci jucat pe iarbă după Roland Garros (unde a fost învins de Djokovic, în optimi, sârbul cedându-i doar 7 gameuri): în primul tur de la Queen's, Schwartzman a pierdut la Sam Querrey, 1-6, 4-6. A fost o partidă în care argentinianul nu a reuşit vreun as şi a câştigat doar 35% din mingile jucate cu al doilea serviciu.

Acum, la Eastborune, în faţa micuţului sud-american se va afla Jack Draper, puternicul jucător britanic care bate la porţile top 100 ATP. Draper are marele avantaj că a participat la 2 turnee pe iarbă deja, cu rezultate destul de bune. La Surbiton a pierdut după un meci de 3 ore cu Peninston, în optimi, adversarul impresionând o săptămână mai târziu la Queen's, când a fost la un pas de semifinale.

În ultimele două săptămâni, Draper a jucat constant bine, astfel că au venit şi două victorii extrem de preţioase: la Taylor Fritz, jucător de top 20 ATP şi la Brooksby, un american care a intrat în top 40 ATP în primăvară. În acest ultim meci, chiar la Eastbourne, serviciul lui Draper a funcţionat ireproşabil, câştigând 23 din cele 24 de mingi jucate cu primul serviciu.

În contextul în care întâlneşte un jucător care nu se împacă deloc bine cu jocul pe iarbă, Draper are o şansă uriaşă să facă o altă "victimă" cu nume, dar vom  miza doar pe faptul că îi va lua un set lui Schwartzman.

  • Predicţie: Jack Draper +1,5 - handicap set (o cotă de 1,25, la 888sport.ro).

Ca atare, biletul de cotă 3 pe care îl recomandăm pentru miercuri arată în felul următor:

Jurnalist sportiv cu o vasta experienta in spate.

30 de zile De la inceput
Pariuri:
9 / 0 / 11
Calcul:
-512 RON
ROI:
-25.6 %
Pariuri:
202 / 1 / 157
Calcul:
-1 473 RON
ROI:
-4.1 %
Cristian Mihala

Jurnalist sportiv cu o vasta experienta in spate.

30 de zile De la inceput
Pariuri: 21
9 / 0 / 11
Calcul:
ROI: -0.3 %
Pariuri: 362
202 / 1 / 157
Calcul
ROI: -4.1 %
Votare
Va fi acest pariu castigator?
Biletul zilei, cota 3 — 22.06.2022

Alte ponturi de la acest autor

Mai multe ponturi
Comentarii