Pellegrini spera sa castige din nou Cupa Ligii cu Manchester City

Manuel Pellegrini se pare ca acorda o importanta mult mai mare partidei cu Liverpool decat celei cu Chelsea. In urma unor rezultate mai mult sau mai putin dezastruoase, de cand s-a aflat ca Guardiola va veni la carma echipei, antrenorul originar din Chile s-a aflat sub presiune, iar acum se pare ca si-a facut un obiectiv personal din castigarea Cupei Ligii in acest sezon.

 

Cotele caselor de pariuri pentru meciul din tur

 

Sportingbet

Unibet

Winmasters

NetBet

Fortuna

Liverpool

3.20

3.30

3.15

3.30

3.30

Manchester City

2.30

2.25

2.26

2.25

2.20

 

Pentru cei care nu stiau, Manchester City o va infrunta pe Liverpool pe Wembley, duminica, 28 februarie, in finala Cupei Ligii. Pellegrini a mai castigat acest trofeu cu City in sezonul 2013-2014, primul petrecut de el la carma echipei din Manchester, dupa o finala in care echipa sa a reusit sa se impunca cu 3-1 contra lui Everton. Recent, desi si-a redus considerabil sansele la titlu, City a reusit sa faca un pas important catre sferturile din Champions League printr-o victorie cu 3-1 pe terenul lui Dinamo Kiev.

 

„Acest sezon este difierit, dar castigarea unui trofeu inca din februarie le va da incredere in luptele care vor urma in celelalte competitii. Vrem sa castigam, iar dupa aceea vrem sa ne orientam catre Premier League. Ne vom bate pentru inca 36 de puncte, iar in prezent ne aflam la 6 puncte in spatele liderului. Vrem sa luptam pana la sfarsit, iar castigarea acestui trofeu ne-ar da foarte multa incredere”, a declarat Manuel Pellegrini, referindu-se in prima instanta la diferentele dintre sezonul acesta si cel din 2013-2014.

 

City va avea de infruntat o echipa a lui Liverpool determinata sa puna mana pe primul trofeu din anul 2016. Elevii lui Jurgen Klopp vor fi incurajati si de rezultatul inregistrat in campionat in noiembrie, atunci cand cormoranii i-au invins pe cetateni cu scorul de 4-1 chiar la Manchester. Liverpool a reusit, de asemenea, sa mearga mai departe in Europa League, dupa ce s-a impus cu 1-0 in fata germanilor de la Augsburg.

 

Aceasta va fi cea de-a doisprezecea finala a Cupei Ligii pentru Liverpool. Pana acum, echipa de pe Anfield s-a impus de 8 ori in competitia respectiva, in timp ce City s-a impus de 4 ori. De asemenea, va fi prima finala din orice comeptitie intre cele doua echipe. In partidele directe, Liverpool a castigat de 84 de ori, inscriind 305 goluri, in timp ce City a castigat de 44 de ori, inscriind 225 de goluri.

 

Nu in ultimul rand, partida va fi una a marilor reveniri. Liverpool ar putea conta pe Adam Lallana, Joe Allen, Martin Skrtel si Dejan Lovren. Pellegrini s-ar putea baza pe Wilfried Bony, Eliaquim Mangala, Jesus Navas, Vincent Kompany, Raheem Sterling si Bacary Sagna.