Real Madrid va castiga fara probleme al 35-lea titlu din istorie

În ultimele 3 sezoane din campionatul Spaniei titlul a fost câştigat de FC Barcelona (2018-2019), Real Madrid (2019-2020) şi Atlético Madrid (2020-2021).

Real Madrid are 10 puncte avans faţă de ocupanta locului 2

Real Madrid va juca duminică în etapa a 29-a cu marea sa rivală FC Barcelona, însă va fi "El Clásico" fără o miză deosebită. Cu 10 etape înainte de finalul sezonului, echipa antrenată de italianul Carlo Ancelotti este pe primul loc în clasament, cu 66 puncte, fiind urmată de FC Sevilla 56 puncte, FC Barcelona 51 puncte şi campioana Atlético Madrid 51 puncte.

"Los Blancos" vor câştiga al 35-lea titlu din palmares, fiind de departe cei mai buni din La Liga, unde au cele mai multe victorii, 20 şi cel mai bun atac, înscriind nu mai puţin de 59 de goluri. În Cupa Spaniei, Real Madrid a fost eliminată în sferturile de finală cu 1-0 pe stadionul "San Mamés" de bascii de la Athletic Bilbao. Golgheterii echipei sunt Karim Benzema (22 goluri), Vinícius Júnior (14 goluri) şi Marco Asensio (8 goluri).

Realul are însă un sezon excelent în Liga Campionilor, unde a câştigat o grupă cu Inter Milano, Sheriff Tiraspol şi Şahtior Doneţk, apoi s-a calificat în sferturi după ce a eliminat-o cu 0-1 şi 3-1 pe Paris Saint-Germain. La casa de pariuri Betano, "Los Merengues" au şansa a 4-a de a câştiga trofeul, cu o cotă de 9.00, după Bayern München, cu o cotă de 3.25, Manchester City, cu o cotă de 3.50 şi FC Liverpool, cu o cotă de 5.00. Cea mai galonată echipă din Champions League a câştigat ultima dată competiţia în sezonul 2017-2018.

FC Sevilla a fost eliminată joi din Europa League de WHU

FC Sevilla a câştigat o singură dată campionatul Spaniei, în sezonul 1945-1946. Echipa antrenată de Julen Lopetegui a dat impresia că poate ţine pasul cu Real Madrid şi că ar putea aduce titlul pe "Estadio Ramón Sánchez Pizjuán" după o pauză de 76 ani, însă nu va reuşi această performanţă în această ediţie... "Los Nervionenses" sunt neînvinşi în ultimele 14 etape iar în ultimele 21 de etape a pierdut un singur meci, exact unde nu trebuia, 1-2 pe "Estadio Santiago Bernabéu" cu Real Madrid.

Marea problemă a "Rojiblancos" au fost rezultatele de egalitate, având 15 în 28 de etape, dar şi accidentările. Ei au avut doar 2 înfrângeri în tot sezonul, la fel ca Real Madrid, însă aceasta a bifat 20 de victorii, în timp ce andaluzii au avut 15 succese. Punctul forte al Sevilliei a fost apărarea, care a încasat doar 19 goluri în 28 de etape, fiind cea mai bună din La Liga. Golgheterii echipei sunt Rafa Mir (8 goluri), Lucas Ocampos (5 goluri), Papu Gómez (4 goluri) şi Erik Lamela (4 goluri).

Spaniolii au ratat optimile de finală în Liga Campionilor, într-o grupă destul de accesibilă cu Lille OSC, FC Red Bull Salzburg şi VfL Wolfsburg, însă au ajuns în Europa League, unde au trecut în play-off-ul optimilor cu 3-1 şi 0-1 de Dinamo Zagreb, însă au fost eliminaţi aseară în optimile de finală cu 1-0 şi 0-2 după prelungiri de West Ham United.

FC Barcelona are ca obiectiv câştigarea Europa League

FC Barcelona a trecut greu peste şocul despărţirii de Lionel Messi. Catalanii au ratat cam toate obiectivile în acest sezon - titlul, Cupa Spaniei şi câştigarea Ligii Campionilor - şi ca să-şi salveze sezonul, vor face tot posibilul să cucerească Europa League. Pe 28 octombrie 2021 Ronald Koeman a fost demis de preşedintele Joan Laporta, după o înfrângere la Madrid cu 1-0, dar nu cu Real ci cu Rayo Vallecano.

Pe banca tehnică a fost adus Xavier Hernández, s-au făcut şi câteva transferuri bune în special în atac unde Adama Traoré, Ferran Torres şi Pierre-Emerick Aubameyang au readus echipa pe podium. Gruparea "Blaugrana" este pe locul 3 în clasament, cu 51 puncte, după Real Madrid 66 puncte şi FC Sevilla 56 puncte şi mai are de disputat o restanţă, însă tot ce mai poate obţine este locul 2. Golgheterii echipei sunt Memphis Depay (10 goluri), Pierre-Emerick Aubameyang (5 goluri) şi Luuk de Jong (5 goluri).

În Cupa Spaniei catalanii au fost eliminaţi în optimile de finală pe "Estadio San Mamés" cu 3-2 după prelungiri de Athletic Bilbao. Barça a dezamăgit în Liga Campionilor, unde a ratat calificarea în optimi într-o grupă cu Bayern München, Benfica Lisabona şi Dinamo Kiev. Spaniolii au ajuns în Europa League, unde au trecut în play-off-ul optimilor cu 1-1 şi 4-2 de SSC Napoli iar în optimi cu 0-0 şi 2-1 de Galatasaray İstanbul.

Atlético Madrid şi-a propus să câştige Liga Campionilor

Atlético Madrid a câştigat anul trecut al 11-lea titlu din istorie, având 86 de puncte, cu 2 în plus faţă de Real Madrid. Atunci a avut doar 4 înfrângeri în 38 de etape, însă acum are 7 eşecuri după 28 de etape disputate. Campioana Spaniei a a pierdut prea multe partide ca să-şi poată apăra titlul şi în acest sezon se va mulţumi să termine în primele 4 clasate ca să nu rateze Liga Campionilor.

Echipa antrenată de Diego Simeone este pe poziţia a 4-a în clasament şi va încerca să gestioneze bine ultimele 10 etape ca să nu fie întrecută de Betis Sevilla 49 puncte, Real Sociedad 47 puncte şi Villarreal CF 45 puncte. În sezonul trecut punctul forte al echipei a fost defensiva, care a primit doar 25 de goluri, însă acum apărarea a fost slabă, încasând 36 de goluri în 28 de etape. Golgheterii echipei sunt Ángel Correa (11 goluri), Luis Suárez (9 goluri) şi João Félix (6 goluri).

În Cupa Spaniei "Los Colchoneros" au fost eliminaţi în optimile de finală cu 2-0 pe "Estadio Anoeta" de Real Sociedad. Preşedintele Enrique Cerezo a fost aproape de a se despărţi de "El Cholo", însă tehnicianul argentinian a rămas în funcţie datorită parcursului din Liga Campionilor, unde au trecut de faza grupelor deşi a avut adversari de calibru ca FC Liverpool, FC Porto şi AC Milan. În optimile de finală "Indios" au eliminat-o cu 1-1 şi 1-0 pe Manchester United.

Cine va retrograda în Segunda División?

Rayo Vallecano şi Elche CF sunt clasate pe locurile 13 şi 14, au 32 puncte şi teoretic au scăpat de emoţii, ţinând cont că mai sunt de disputat 10 etape şi au un avans de 8 puncte faţă de pragul retrogradării. Pe poziţiile 15, 16 şi 17 se află Getafe CF, RCD Mallorca şi Granada CF cu 28, 26 şi 25 puncte iar pe ultimele 3 locuri, care sunt de Segunda División, sunt Cádiz CF 24 puncte, Deportivo Alavés 22 puncte şi Levante UD 19 puncte.

În sezonul trecut echipele care nu au reuşit să se menţină în La Liga au fost SD Huesca 34 puncte, Real Valladolid 31 puncte şi SD Eibar 30 puncte. În acest sezon din Segunda División, după 31 de etape disputate pe primele 2 poziţii, care duc în La Liga, sunt SD Eibar 62 şi UD Almería 59 iar pe locurile 3-6 care sunt de play-off pentru promovare se află Real Valladolid 58, CD Tenerife 55, SD Ponferradina 50 şi Girona FC 49.