Va castiga Napoli titlul in lupta cu Milan si Inter?

AC Milan a câştigat ultima dată titlul în campionatul Italiei în sezonul 2010-2011. De atunci Juventus Torino a triumfat de 9 ori iar în ultimul sezon s-a impus Internazionale Milano.

Va câştiga Milan titlul după o pauză de 11 ani?

După 26 de etape disputate în Serie A, echipa antrenată de Stefano Pioli se află pe primul loc în clasament, cu 56 puncte.

După înfrângerea de acasă cu Spezia Calcio, scor 1-2, "Il Diavolo" a avut un egal acasă, 0-0 cu Juventus Torino, a câştigat în deplasare, 2-1 cu Inter Milano şi 1-0 acasă cu Sampdoria Genova iar în ultima etapă a remizat în deplasare, 2-2 cu US Salernitana.

"Rossoneri" s-au calificat şi în semifinalele Cupei Italiei, după ce au eliminat-o cu 4-0 acasă pe Lazio Roma. Golgheterii echipei sunt Zlatan Ibrahimović (8 goluri), Rafael Leão (7 goluri) şi Olivier Giroud (7 goluri).

La casa de pariuri Betano favorită de a câştiga "lo scudetto" este Inter Milano, cu o cotă de 1.40, în timp ce AC Milan are cota 5.50.

În urmă cu 11 ani principalii jucători care au câştigat campionatul au fost Christian Abbiati, Alessandro Nesta, Thiago Silva, Gianluca Zambrotta, Kevin-Prince Boateng, Gennaro Ivan Gattuso, Andrea Pirlo, Clarence Seedorf, Zlatan Ibrahimović, Pato, Robinho, etc.

Inter Milano a pierdut locul 1 în Serie A

Inter Milano trece printr-o periodă mai puţin bună în Serie A, unde a câştigat doar 1 punct în ultimele 3 etape. Totul a început pe 5 februarie, în "Derby della Madonnina", când a avut 1-0 prin golul marcat de Ivan Perišić (38), însă a încasat 2 goluri de la Olivier Giroud (75 şi 78).

A urmat un 1-1 în deplasare cu SSC Napoli şi, în ultima etapă un 0-2 pe teren propriu cu Sassuolo Calcio. Campioana Italiei a pierdut locul întâi fiind întrecută în clasament de AC Milan, care are 2 puncte în plus.

La casele de pariuri licenţiate tot Internazionale Milano este favorită de a câştiga titlul, poate şi pentru faptul că mai are de jucat o restanţă cu FC Bologna.

Echipa antrenată de Simone Inzaghi va fi eliminată din Liga Campionilor, după ce a pierdut acasă cu 0-2 pe "Stadio Giuseppe Meazza" cu FC Liverpool, în prima manşă din optimile Ligii Campionilor.

Singura realizare notabilă din luna februarie este că "Nerazzurri" au bătut-o cu 2-0 pe AS Roma şi s-au calificat în semifinalele Cupei Italiei.

SSC Napoli este la 2 puncte de liderul AC Milan

SSC Napoli trece printr-o perioadă bună, fiind neînvinsă în ultimele 7 etape susţinute în Serie A, în care a înregistrat 4 victorii şi 3 rezultate de egalitate. În ultima etapă napoletenii nu au reuşit decât un rezultat de egalitate, 1-1 la Cagliari, însă dacă ar fi câştigat, ar fi urcat pe primul loc în clasament.

Echipa antrenată de Luciano Spalletti a fost eliminată pe teren propriu în optimile de finală ale Cupei Italiei cu 5-2 după prelungiri de ACF Fiorentina, însă va lupta să câştige "lo scudetto" după o pauză de 32 de ani şi Europa League după o pauză de 33 de ani.

"Gli Azzurri" s-au clasat pe locul 2 în Grupa C din Europa League, după Spartak Moscova, dar peste Leicester City şi Legia Varşovia. În prima manşă din optimile de finală italienii au terminat la egalitate pe "Camp Nou", 1-1 cu FC Barcelona (Ferrán Torres 59 penalty - Piotr Zieliński 29).

7.00 este cota pe Betano că SSC Napoli va câştiga titlul în Serie A şi 12.00 că va aduce trofeul Europa League pe "Stadio Diego Armando Maradona".

5 echipe se luptă pentru a termina sezonul pe locul 4

În mod normal AC Milan, Internazionale Milano şi SSC Napoli vor termina pe podium, însă lupta pentru locul 4 va fi foarte interesantă.

După 26 de etape disputate Juventus Torino este clasată pe locul 4 cu 47 puncte, fiind urmată de Atalanta Bergamo 44 puncte, Lazio Roma 43 puncte, ACF Fiorentina 42 puncte şi AS Roma 41 puncte. Atalanta şi Fiorentina au un meci mai puţin disputat, acasă cu FC Torino, respectiv acasă cu Udinese Calcio, astfel că mai pot bifa 3 puncte în clasament.

Pe Betano echipa antrenată de Massimiliano Allegri este favorită de a prinde ultimul loc de Champions League, fiind urmată echipa antrenată de Gian Piero Gasperini, unde joacă de puţin timp şi românul Valentin Mihăilă.

În sezonul precedent primele 4 poziţii au fost ocupate de Inter Milano 91 puncte, AC Milan 79 puncte, Atalanta Bergamo 78 puncte şi Juventus Torino 78 puncte.

Echipele care se vor clasa pe locurile 5 şi 6 vor juca în Europa League iar formaţia clasată pe poziţia a 7-a va participa în Europa Conference League.

Termină pe primele 4 locuri în Serie A

Inter Milano

1.01

AC Milan

1.08

SSC Napoli

1.13

Juventus Torino

1.25

Atalanta Bergamo

1.90

Lazio Roma

12.00

AS Roma

13.00

ACF Fiorentina

15.00

Hellas Verona

500.00

FC Torino

1000.00

Sassuolo Calcio

1000.00

Ce echipe vor retrograda în Serie B?

5 echipe din Serie A - Hellas Verona, FC Torino, Sassuolo Calcio, FC Empoli şi FC Bologna - par a avea un final de sezon liniştit, fiind prea slabe de a juca în cupele europene şi prea bune ca să retrogradeze în Serie B.

US Salernitana are doar 14 puncte iar Genoa CFC 16 puncte şi le va fi foarte greu să recupereze, fiind la 8 puncte, respectiv 6 puncte de locul 17, care este salvator. Şi FC Venezia ocupă o poziţie de Serie B, având 22 puncte, la fel ca şi Cagliari Calcio care are acelaşi număr de puncte.

În lupta pentru evitarea retrogradării mai sunt Sampdoria Genova, Spezia Calcio şi Cagliari Calcio. Echipa lui Radu Drăgușin este pe ultimul loc în campionatul Italiei, dar a reuşit în ultima etapă un rezultat surprinzător, 2-2 pe teren propriu cu liderul AC Milan.

Nici echipa lui Răzvan Marin nu s-a lăsat mai prejos, terminând la egalitate, 1-1 acasă cu SSC Napoli, formaţie care dacă ar fi câştigat în Sardinia, ar fi fost pe primul loc în clasament.

Termină pe unul din ultimele 3 locuri

US Salernitana 1919

1.03

Genoa CFC

1.13

FC Venezia

2.15

Cagliari Calcio

2.20

Spezia Calcio

5.00

Sampdoria Genova

5.50

Udinese Calcio

12.00

FC Bologna

50.00

FC Empoli

75.00

Sassuolo Calcio

100.00

FC Torino

150.00

Hellas Verona

250.00